Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Căpșunile, roșiile și berea fără alcool, alimente care contribuie la hidratarea organismului

Căpșunile, roșiile și berea fără alcool, alimente care contribuie la hidratarea organismului

București, 24 mai 2022: Apa este esențială pentru organism și pentru ca acesta să poată funcționa optim, este recomandat consumul de lichide dar și de alimente cu un conținut ridicat de apă. Însă de ce este atât de importantă hidratarea? Consumând o cantitate suficientă de apă, pielea și părul își păstrează strălucirea și sănătatea, în plus, poate contribui la prevenirea bolilor și îmbunătățește starea generală de sănătate a organismului. Apa poate avea un efect pozitiv asupra sistemului cognitiv, poate stabiliza emoțiile și chiar poate combate anxietatea. Totodată, corpul depinde de apă pentru a-și menține temperatura, pentru a elimina toxinele și pentru a lubrifia articulațiile și nu în ultimul rând, pentru a supraviețui.

Foto

3 alimente care mențin organismul hidratat

Căpșunile

Căpșunile au un conținut de peste 90% apă, vitamina C și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. De asemenea, sunt bogate în fibre și sărace în calorii, o cană de căpșuni proaspete are doar 49 de calorii, aproximativ 150 la sută din vitamina C zilnică, 3 grame de fibre, fier, vitamina B6, acid folic și magneziu.

Foto_Dr. Corina Zugravu

Roșiile

Roșiile conțin aproximativ 95% apă și sunt excelente pentru hidratarea organismului. Indiferent de sortiment, roșiile sunt o sursă bună de vitamina A, importantă pentru menținerea sănătății pielii, a ochilor și a sistemului imunitar. În plus, conțin vitamina C, antioxidanți și licopen, un carotenoid responsabil pentru culoarea roșie caracteristică.

Berea fără alcool

Berea conține apă în proporție de peste 90%, iar datorită ingredientelor naturale din care este fabricată, cereale, hamei și drojdie, este considerată o băutură aliment și poate fi integrată într-un stil de viață sănătos. De asemenea, berea fără alcool conține carbohidrați, sodiu și apă, elemente importante pentru recuperare după activitatea fizică. Consumată cu moderație, berea poate ajuta și la restabilirea echilibrului de minerale din organism, datorită aminoacizilor, antioxidanților, mineralelor și vitaminelor de tip B.

„Apa este cea mai bună soluție pentru a rămâne hidratat, însă și alte băuturi și alimente pot contribui la rehidratarea corpului. Sucurile de fructe și legume, laptele, ceaiurile din plante și chiar berea fără alcool pot fi opțiuni viabile. Berea fără alcool este totodată o sursă importantă de minerale, vitamine și antioxidanți, având un nivel caloric redus, de doar 105 calorii într-un pahar de 250 ml”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Beneficiile hidratării corespunzătoare

  • Apa ajută la pierderea în greutate– apa stimulează metabolismul, ceea ce poate ajuta în procesul de slăbire. De asemenea, menține senzația de sațietate, prevenind astfel supraalimentarea.
  • Apa previne constipația – deși consumul de alimente bogate în fibre îmbunătățește digestia, aceasta nu este singura modalitate de a preveni constipația. Pentru un tranzit intestinal bun, consumul de lichide poate fi la fel de benefic. În plus, pe măsură ce apa ajută la digerarea alimentelor, contribuie totodată și la absorbirea nutrienților, vitaminelor și mineralelor.
  • Hidratarea menține creierul în stare optimă– pentru o acuratețe a sistemului cognitiv, creierul are și el nevoie de hidratare corespunzătoare. Lipsa hidratării adecvate va conduce inevitabil la o lipsă de concentrare și epuizare.

Despre Centrul de Studii despre Bere Sănătate și Nutriție

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție este o entitate cu caracter științific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine și calitatea de Președinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă și consultant în probleme de nutriție, deținând calitatea de Secretar general, și dr. Mihaela Begea, doctor în științe inginerești.

Înființat în luna decembrie a anului 2011 și lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii științifice și diseminarea informațiilor în domeniu în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul finanțează anual studii de cercetare în

domeniu, sub forma de burse acordate studenților, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura și componența Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pot fi găsite la adresa:

www.beresanatatenutritie.ro.

 

Lasă un răspuns