Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Diverse
  • Bilanțul școlii de afaceri ASEBUSS, la 30 de ani de activitate: La 3 ani de la absolvire, managerii sunt promovați sau își schimbă jobul, iar antreprenorii au vânzări cu cel puțin 50% mai mari

Bilanțul școlii de afaceri ASEBUSS, la 30 de ani de activitate: La 3 ani de la absolvire, managerii sunt promovați sau își schimbă jobul, iar antreprenorii au vânzări cu cel puțin 50% mai mari

  • Antreprenorii care au urmat cursurile programelor de EMBA și MBA oferite de școala de afaceri ASEBUSS au avut creșteri ale cifrei de afaceri cuprinse între 50% și 100% la scurt timp după absolvire.
  • Executivii care termină un astfel de program de educație managerială sunt promovați sau iau calea antreprenoriatului în cel mult trei ani de la absolvire, arată datele centralizate de ASEBUSS, școală care are peste 1.500 de absolvenți.
  • Ovidiu Dîmbean-Creța, ASEBUSS: ”În ultimii 30 de ani, managerii și antreprenorii care au urmat un program de MBA sau EMBA în România au contribuit la formarea a 15- 20% din PIB-ul României”.

București, 10 octombrie 2023: Antreprenorii și managerii care au urmat cursurile unui program de educație managerială de tip Executive MBA sau MBA oferit de școala de afaceri ASEBUSS și-au majorat semnificativ veniturile după absolvire, arată o analiză realizată de ASEBUSS în rândul celor peste 1.500 de absolvenți. Astfel, afacerile absolvenților-antreprenori au crescut cu valori cuprinse între 50% și 100% în primii ani după absolvire, în timp ce peste 50% dintre managerii din multinaționale care au urmat un astfel de program au fost promovați, și-au schimbat jobul sau au luat calea antreprenoriatului în cel mult trei ani de la încheierea studiilor.

”Cunoștințele acumulate pe parcursul programului de EMBA, experiența internațională la care sunt expuși, dar și networkingul cu colegii și cu comunitatea vastă de absolvenți ai școlii sunt principalii factori care au contribuit la dezvoltarea parcursului profesional al managerilor și antreprenorilor. Iar aceste rezultate se văd la nivelul întregii economii: estimările noastre arată că, în ultimii 30 de ani, managerii și antreprenorii care au urmat un program de MBA sau EMBA în România și care au activat cu precădere în mediul privat au contribuit, de-a lungul carierei lor, la formarea a 15- 20% din PIB-ul României”, a declarat prof. Ovidiu Dîmbean-Creța, rectorul ASEBUSS. El a fost prezent astăzi la un eveniment care marchează aniversarea a 30 de ani de la înființarea ASEBUSS organizat în parteneriat cu Banca Națională a României.

Din totalul celor 1.560 de absolvenți ai celor două programe ASEBUSS (Executive MBA și MBA Entrepreneurial), 62% sunt manageri din companii private, iar 38% sunt antreprenori. Mai puțin de 1% din totalul absolvenților lucrează pentru o instituție sau o companie deținută de stat.

Dacă la începutul anilor ‘90 studenții și absolvenții programului de EMBA al ASEBUSS lucrau în general în sistemul bancar sau în primele multinaționale venite în România, profilul cursanților s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Pentru diversificarea ofertei educaționale, ASEBUSS a creat un nou program, Entrepreneurial MBA, pe care școala îl oferă începând din 2013.

”Dacă în primii ani de educație managerială companiile – în special multinaționale – finanțau studiile managerilor de top și îi sprijineau, cu burse, să urmeze un program de EMBA, situația s-a schimbat semnficativ în ultimul deceniu, întrucât majoritatea cursanților și-au plătit singuri, parțial sau integral, investiția într-un astfel de program. Datele noastre arată însă că un antreprenor- absolvent de EMBA care și-a plătit singur studiile și-a recuperat investiția într-un interval de 6-12 luni de la absolvire”, a adăugat Ovidiu Dîmbean-Creța, rectorul ASEBUSS.

O mare parte dintre absolvenții programelor de educație managerială oferite de ASEBUSS au ajuns să lucreze pentru companii străine, deseori în afara țării.

”În ultimul deceniu, după ce liderii străini din multinaționale au ajuns să aibă încredere în expertiza locală, iar unii expați români s-au întors acasă, tot mai mulți dintre ei au ajuns să conducă firme și bănci locale sau străine în România și să-și propună extinderea în afara, ceea ce nu e deloc in traditia si in ADN-ul nostru”, a adăugat rectorul ASEBUSS.

În 1993, vârsta medie a studentului de EMBA ASEBUSS era de 34,5 ani, iar până în 2023 aceasta a crescut la 37,5 ani.

Lasă un răspuns