Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Vremuri Bune
  • Provocarile economice si impredictibilitatea fiscala aduc presiuni in organizatii

Provocarile economice si impredictibilitatea fiscala aduc presiuni in organizatii

Siguranta psihologica la locul de munca, prioritatea principala a companiilor din Romania

 

  • Marile organizatii active din Romania isi concentreaza eforturile in a doua jumatate a anului pe componenta umana, prin asigurarea unui mediu in care primeaza siguranta emotionala a angajatilor.
  • Dupa ce mai multe organizatii au traversat procese complexe de transformare in ultimii 2 ani, ca urmare a pandemiei sau a contextului geopolitic, acum accentul se indreapta spre componenta umana, prin asigurarea unui mediu in care primeaza siguranta psihologica. 
  • “Liderii anului 2023 sunt cei care asculta vocea echipelor, iau in considerare problemele acestora si recunosc si apreciaza vulnerabilitatea lor. Organizatiile in care se instaureaza presiunea si anxietatea nu performeaza” – Alina Sirbu, Partener Arthur Hunt Romania.

Bucuresti, 08 august 2023 – Marile organizatii active in Romania incep sa isi concentreze eforturile in a doua jumatate a anului 2023 pe componenta umana, printr-un focus din ce in ce mai mare pentru asigurarea unui mediu de lucru in care primeaza siguranta emotionala a angajatilor, conform unei analize realizate de compania de executive search Arthur Hunt Romania.

Aceasta in contextul in care provocarile economice induc, de peste 2 ani, presiuni majore asupra managerilor din organizatii, fortandu-i in permanenta sa se adapteze contextului economic si geo-politic in continua schimbare. In plus, impredictibilitatea fiscala si politica locala dezvolta un stres suplimentar asupra executivilor, dar si a echipelor, care deseori se simt suprasolicitate si ajung la epuizare, potrivit analizei Arthur Hunt Romania.

Aceste schimbari majore de pe piata muncii din Romania au loc in contextul in care organizatiile au fost supuse deja unor planuri complexe de transformare si restructurare, ca urmare a pandemiei sau a contextului geopolitic, precum restructurari, procese masive de digitalizare sau eficientizare de procese.

“Observam in ultima perioada doua tipuri diferite de organizatii active in Romania. Pe de o parte, cele care au transpus presiunile contextului si ale pietei asupra structurilor de management, cascadandu-se ulterior asupra intregii echipe, iar aceasta presiune permanenta a generat un climat toxic, de anxietate generalizata la nivelul acestor organizatii. Practic, in loc sa performeze, acest tip de organizatii sunt total paralizate, deoarece angajatii au atins un nivel de anxietate care ii impiedica sa mai vina cu orice initiative, din teama de a nu gresi. Pe de alta parte, exista si organizatii care au reusit sa asigure o plasa de siguranta emotionala angajatilor, in care atat managerilor cat si angajatilor nu le este teama sa isi impartaseasca feedbackul, greselile sau initiativele, iar acest tip de organizatii au si rezultate bune in business,” declara Alina Sirbu, Partener Arthur Hunt Romania si Psiholog.

Conform specialistilor companiei de executive search si consultanta in resurse umane Arthur Hunt, echipele formate din persoane cu experiente profesionale si de viata cat mai diverse pot aduce si ele un plus valoare companiilor, prin identificarea unor solutii creative si mai rapide la problemele actuale ale pietei.

“Liderii anului 2023 sunt cei care asculta vocea echipelor, iau in considerare problemele acestora si recunosc si apreciaza vulnerabilitatea lor. Organizatiile in care se instaureaza presiunea si anxietatea nu performeaza”, completeaza reprezentantul Arthur Hunt Romania.

La nivel european, 8 din 10 lideri de companii sunt preocupati de nivelul de stres din cadrul organizatiilor lor, potrivit cifrelor oficiale ale Comsiei Europene*, in contextul in care jumatate dintre angajatii din UE considera stresul ca fiind comun la locul lor de munca.

Asigurarea unui mediu sanatos de lucru in cadrul organizatiilor, prin care sunt combatute problemele legate de sanatatea emotionala, este o prioritate si pentru Comisia Europeana. Institutia finanteaza programe prin care angajatii UE sunt protejati*.

Arthur Hunt este una dintre companiile internationale de top in domeniul consultantei in resurse umane. Prezenta in Romania din 2006, compania activeaza in domeniul Executive Search, consultanta de HR si

management al proceselor de schimbare in cadrul organizatiilor medii si de mari dimensiuni.

Lasă un răspuns