Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

Reguli pentru alegerea unei imprimante de calitate

Imprimanta își găsește utilitatea în aproape orice casă și cu siguranță în orice birou. Orice om are de tipărit documente, bilete de avion sau de tren și diverse pagini web pe care dorește să le citească în mod tradițional.

Diversitatea de imprimante de pe piață face foarte grea o alegere. Există imprimante simple, care nu fac altceva decât să imprime alb negru pe hârtie A4 și au un cost de 100-150 de lei, sau există multifuncționale care oferă o uriașă flexibilitate, pot imprima color, pot folosi pagini de dimensiuni variate și oferă inclusiv scanner sau alte funcții, însă au un cost ce depășește 1000 sau chiar mai multe mii de lei.

Care este cea mai bună imprimantă pentru tine?

Evident, pentru a alege cea mai bună imprimantă trebuie să îți pui o întrebare esențială: Ce vei face cu ea? Dacă ai de gând să printezi 5-10 pagini pe an, iar acestea sunt alb negru, atunci o imprimantă ieftină este mai mult decât potrivită. Dacă volumul este de câteva zeci de pagini zilnic, atunci trebuie să te orientezi spre o imprimantă care să aibă viteză mare de printare, să ofere un cost mic pentru cerneală și să fie cât mai rezistentă.

Dacă îți doreșți imprimanta pentru un birou, s-ar putea să ai nevoie și de scanner și de culori, așadar, o multifuncțională este cea mai potrivită.

Nu neglija aspecte precum zgomotul produs de imprimantă, mai ales dacă o folosești într-un birou în care lucrează mai mulți oameni sau într-o locuință în care există persoane ce ar putea fi deranjate de zgomot. De asemenea, capacitatea cartușelor poate să fie un element de luat în calcul. Indiferent că optezi pentru cartușe reîncărcabile sau pentru cartușe ce se înlocuiesc, este bine să stai fără griji cât mai mult timp.

Imprimanta multifuncțională o idee bună și din ce în ce mai ieftină

Presupunând că volumul de printare de care ai nevoie este mediu și că ocazional ai nevoie și de câte o scanare, o multifuncțională este alegerea ideală. Nu este cea mai ieftină, însă poți găsi oferte foarte bune de la Xerox sau Canon cu până în 200 de euro.

Dacă urmează să tipărești multe fotografii este bine sa te orientezi către o multifuncțională inkjet. Dacă, în schimb, tipărești documente alb negru, varianta laser este mult mai potrivită deoarece oferă viteză de tipărire, claritate și costuri mai mici pentru fiecare pagină.

Odată ce ai luat decizia asupra tipului de imprimantă este bine să cauți funcționalitățile de care vei avea nevoie. Multifuncționalele moderne sunt foarte bine dotate și te vor uimi cu dotări precum:

  • Wi-fi. Este o funcÈ›ie care îți permite să tipăreÈ™ti documente de pe diverse device-uri fără a le conecta printr-un cablu. Este o doză în plus de flexibilitate È™i o variantă prin care poÈ›i elimina din cablurile din încăpere.
  • CartuÈ™e reîncărcabile. Dacă printezi foarte mult, este bine să te orientezi către cartuÈ™e reîncărcabile deoarece în timp vei putea să faci economii substanÈ›iale.
  • Ecran LCD color. Este o dotare care îți permite să printezi fotografiile sau documentele direct de pe aparatul foto sau direct de pe un stick USB.

În general, brandurile din care poți alege sunt Canon, Epson, Xerox sau Brother, deoarece au o istorie bogată în producția de imprimante și sunt foarte bine optimizate din punct de vedere al raportului între calitate și costuri. Poți acorda o șansă și brandurilor mai mici, însă s-ar putea să ai surprize dacă nu alegi cu foarte mare atenție.

Lasă un răspuns