Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

Ce beneficii ai dacă faci sport zilnic?

Dacă vrei să fii sănătos, stilul tău de viață trebuie să implice o alimentație cât mai corectă, stres cât mai puțin și sport in fiecare zi. În teorie totul este perfect, în practică însă, lucrurile sunt destul de complicate. Alimentația sănătoasă este dificilă, cu extrem de multe tentații în jur, stresul este aproape imposibil de evitat iar sportul este contrabalansat de plăcerea de moment pe care o ai atunci când pierzi vremea pe o canapea în fața unui televizor sau telefon.

Pentru a te bucura de un stil de viață sănătos, un prim pas pe care trebuie să îl faci este să îți forțezi corpul să facă cel puțin jumătate de oră de sport în fiecare zi, deoarece ulterior, toate celelalte probleme se rezolvă de la sine.

Cum te apuci de sport și care sunt beneficiile pe care le obții?

Pentru a te apuca de sport nu trebuie decât să începi să mergi pe jos, măcar jumătate de oră. Nu ai nevoie de echipament, de bani sau de foarte mult timp, ci doar de puțină ambiție. Ulterior, mersul se poate transforma în alergat iar alergatul în sporturi ceva mai nișate, cum ar fi fitnessul sau înotul. Beneficiile pe care le vei obține sunt uriașe:

  • Vei slăbi. Evident, este primul beneficiu pe care îl caută cei care se apucă de sport. Din păcate, apare doar după o perioadă destul de lungă de efort susÈ›inut È™i se menÈ›ine doar dacă se menÈ›ine stilul de viață activ.
  • Vei dormi mai bine. De cele mai multe ori, 30 de minute sau o oră de sport zilnic reuÈ™esc să te facă să renunÈ›i la un obicei cu adevărat distructiv: acela de a merge la somn după miezul nopÈ›ii. Dacă reuÈ™eÈ™ti să îți consumi energia în timpul zilei È™i să mergi la culcare la 11-12, te vei trezi cu un bagaj impresionant de energie a doua zi.
  • Vei elibera endorfine. Este un beneficiu extrem de important. Endorfinele mai sunt denumite È™i hormonii fericirii iar eliberarea lor nu face altceva decât să te facă fericit. Cu timpul, starea de bine generată de sport poate să creeze dependență, fiind una dintre puÈ›inele dependenÈ›e cu adevărat bune.
  • Vei căpăta rezistență din punct de vedere fizic. Vei căpăta o flexibilitate mai mare, vei putea face efort susÈ›inut fără riscuri È™i te vei bucura de un corp pe care îl poÈ›i controla mult mai uÈ™or.
  • Vei avea un sistem imunitar mult mai puternic. Persoanele care fac sport își iau adio de la răceli, în condiÈ›iile în care un corp activ reuÈ™eÈ™te să lupte mult mai bine împotriva diverselor virusuri ce se găsesc în aer.
  • Vei prezenta risc mai mic de a dezvolta boli grave. Statistic, cei care fac sport prezintă riscuri mult mai mici de a suferi de boli intestinale, de boli de inimă sau de boli psihice.

Practic, sportul este soluția prin care pot fi rezolvate o mulțime de probleme ale omului modern. Odată ce ai început să faci mișcare, alimentația sănătoasă și eliminarea stresului vin oarecum natural.

Ce sport poți să faci?

Orice sport! Din fericire există o mulțime de săli de fitness în mai toate orașele țării care îți permit să faci sport atât vara, cât și iarna, iar dacă bugetul nu îți permite, există  peste tot spații în care poți să alergi. Dacă vrei un sport cât mai complex poți începe să înoți, iar dacă vrei sporturi antrenante, de grup, poți practica fotbal sau handbal.

Nu trebuie să faci sporturi de performanță pentru a fi sănătos, ci pur și simplu să îți pui corpul în mișcare. Acesta îți va mulțumi mai târziu.

Lasă un răspuns