Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Auto
  • A apărut un nou producător auto: VinFast din Vietnam
ÎnAuto

A apărut un nou producător auto: VinFast din Vietnam

Iunie 2017 este o lună importantă pentru piața auto, în condițiile în care a apărut un nou producător de automobile.

VinFast din Vietnam este o companie înființată de cei de la VinGroup, care a uimit la salonul auto de la Paris, din 2018, cu două modele extrem de interesante, atacând deopotrivă piața sedanurilor și piața SUV-urilor.

 

Care sunt cele două mașini cu care VinFast s-a lansat pe piață?

 

Lux A2.0 este varianta Executive Sedan și este inspirată din modelele BMW Seria 5. Este destinată utilizatorilor ce își doresc mașini de lux și se bazează foarte mult pe suprafețe curbe și concave. Prezentarea de la Paris i-a încântat pe participanți iar cei de la VinFast au venit cu o serie de precizări privind modelul de serie. Acesta va avea două variante de motor, unul mai puternic, ce poate accelera la 100 de km/oră în doar 7.1 secunde iar altul mai slăbuț, care poate accelera în 8.9 secunde.

 

Lux SA2.0 SUV este modelul SUV prezentat la Paris și este bazat tot pe modelele BMW, de data asta X5 fiind modelul vizat. Mașina arată foarte bine și va fi propulsată de un motor de 228 CP. Această dotare îi permite să accelereze până la 100 de km pe oră în doar 9 secunde.

 

Care sunt șansele de succes ale producătorului?

 

Întrebarea pe care și-o pun foarte mulți este dacă VinFast are șanse de a reuși pe o piață auto care este deja destul de aglomerată. Mulți specialiști cred că da, în condițiile în care producătorul și-a jucat foarte bine cărțile:

  • A ales drept imagine unul dintre cei mai mari jucători de fotbal ai tuturor timpurilor. David Beckham a fost cel care a fost prezent pe scenă la lansarea celor două maÈ™ini din Paris.
  • Vingroup, cei care stau în spatele VinFast, reprezintă ce mai mare corporaÈ›ie din Vietnam. ÃŽn doar 25 de ani a reuÈ™it să construiască o mulÈ›ime de business-uri de succes, ceea ce este un punct excelent de plecare pentru noul producător auto.
  • EvoluÈ›ia celor două modele a fost una extrem de rapidă. ÃŽntr-un singur an s-au pus la punct toate detaliile producÈ›iei de automobile, de la design până la partea de inginerie È™i de dezvoltare.
  • Planurile VinGroup sunt mult mai mari, nerezumându-se doar la producÈ›ia de automobile. AceÈ™tia cooperează cu cei de la Siemens pentru a construi un autobuz electric ce va fi folosit exclusiv în Vietnam. De asemenea, tot de pe linia de producÈ›ie a vietnamezilor a apărut È™i Klara, o motocicletă electrică lansată în Noiembrie 2018.
  • Fabrica vietnameză este rezultatul unei investiÈ›ii de 3.5 miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai moderne fabrici auto din întreaga lume.

Nu se știe încă prețul cu care vor fi lansate cele două mașini, însă se așteaptă ca acestea să fie disponibile la nivel internațional  începând cu 2020.

Lasă un răspuns