Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Color Smart vizează consolidarea și extinderea businessului și o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro, în 2023

Color Smart vizează consolidarea și extinderea businessului și o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro, în 2023

Investițiile bugetate de companie pentru anul viitor se ridică la aproximativ 500 de mii de euro

București, 19 decembrie 2022 – Color Smart, unic importator și distribuitor în România și Republica Moldova al brandurilor premium și premium plus Novacolor, Color Smart și Pittsburgh Paints, este în plină dezvoltare. Pentru noul an, compania vizează extinderea și consolidarea poziției în piață și estimează o cifră de afaceri în creștere cu până la 35% față de 2022, la o valoare de peste 4 milioane de euro.

„Estimăm ca în anul 2023 să atingem o cifră de afaceri de aproximativ 4,2 milioane euro. În 2022 am avut o creștere de aproximativ 25%, iar pentru 2023 ne așteptăm la o majorare de 35%. Previzionăm venituri mai mari din partea distribuitorilor și magazinelor partenere, de până la 40% din totalul acestora. De asemenea, ne așteptăm la o creștere semnificativă a ponderii proiectelor la cheie pe care le va realiza noua noastră echipă tehnică”, a declarat Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.

Catalina Trupsor, Color Smart (2)

Compania a alocat un buget total de circa 500.000 de euro pentru planul de investiții în 2023. O parte dintre fonduri vor fi folosite pentru relocarea magazinului din Constanța și foarte probabil pentru redecorarea magazinului din Bacău. Totodată, anul viitor, Color Smart va aduce pe piața din România un nou brand, proiect pentru care a alocat mai mult de jumătate din suma destinată investițiilor totale din acest an.  De asemenea, compania lucrează la îmbunătățirea sistemului informatic, prin introducerea unor sisteme de automatizări și tehnologie bazată pe inteligența artificială. Restul de bani vor fi direcționați pentru materialele de suport vânzare, dar și în educația și formarea oamenilor – traininguri, școli de aplicare, etc.

„ În 2022 ne-am concentrat pe dezvoltarea în zona de vest a țării și am deschis un showroom Color Smart în Timișoara, de unde coordonăm distribuția în întreaga regiune și reușim să oferim servicii mai bune românilor din vestul țării care sunt tot mai interesați de designul interior. Pentru anul viitor, ne propunem să fim în continuare cât mai aproape de specialiștii și clienții care au nevoie de suport pe tot parcursul proiectelor. Astfel, avem în plan extinderea sistemului de distribuție, dar și a rețelei de magazine cu showroom-uri dedicate în orașele unde nu suntem încă prezenți, precum Buzău, Hunedoara, Târgu-Jiu și Petroșani, Suceava- Botoșani, Iași. De asemenea, de la începutul anului 2022 ne-am îndreptat atenția către depozitele de materiale de construcții cu o gamă de produse dedicată acestui canal de vânzare și ne propunem să identificăm noi colaborări pe acest segment”, a mai declarat Cătălina Trupșor.

Color Smart își propune în noul an să promoveze mai mult gama largă de servicii ce pot fi achiziționate de către clienți, de la materiale și accesorii, la servicii de consultanță sau la proiecte la cheie realizate cu echipele sale de aplicatori. De altfel, proiectele la cheie au reprezentat circa 20% din totalul vânzărilor în 2022, iar pentru noul an compania își propune dezvoltarea acestui segment. Pentru a reuși să ofere clienților echipe de specialiști performante, compania va continua să organizeze cursuri pentru aplicatori la Academia Novacolor, unde formează meseriași pentru materiale decorative diferite.

Color Smart se așteaptă ca în 2023 oamenii să investească mai mult în amenajări, chiar dacă vor fi mai atenți la ceea ce cumpără, ținând cont că se așteaptă la un nou val de scumpiri în piață. Astfel, cel mai probabil clienții vor avea nevoie de mai multă consiliere pentru a-și optimiza costurile păstrând un nivel de calitate ridicat. În plus, în piață există o cerere tot mai mare pentru finisaje de lux, iar Color Smart își propune să ofere mereu clienților săi soluții care să îndeplinească cele mai sofisticate cerințe în acest domeniu.

Lasă un răspuns