Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • NOKIAN TYRES A FOST INCLUS DIN NOU ÎN INDICELE DOW JONES PRIVIND SUSTENABILITATEA – PRINTRE CELE MAI SUSTENABILE COMPANII LISTATE ÎN EUROPA

NOKIAN TYRES A FOST INCLUS DIN NOU ÎN INDICELE DOW JONES PRIVIND SUSTENABILITATEA – PRINTRE CELE MAI SUSTENABILE COMPANII LISTATE ÎN EUROPA

Nokian Tyres a fost inclus în indicele Dow Jones privind sustenabilitatea din Europa.

„Sustenabilitatea este una dintre cele cinci pietre de temelie ale strategiei Nokian Tyres și suntem mândri să fim incluși în indicele Dow Jones privind sustenabilitatea. Avem obiective ambițioase în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și creșterea ponderii materiilor prime regenerabile sau reciclate în anvelopele noastre, evident fără a compromite siguranța. La începutul anului 2023, vom începe construcția primei fabrici cu emisii zero de CO2 din industria de anvelope, la Oradea, în România”, declară Teppo Huovila, Vicepreședinte pentru Calitate și Sustenabilitate.

Nokian Tyres a obținut un scor de 75 (din 100) în evaluarea sustenabilității corporative făcută de S&P Global în 2022 (data scorului: 18 noiembrie 2022). Compania a obținut scorul maxim în ceea ce privește calitatea produselor și criteriile de gestionare a rechemărilor, raportarea de mediu și raportarea socială, din cele 23 criterii totale care acoperă domeniile de mediu, sociale și guvernanță corporativă. Nokian Tyres a fost, de asemenea, cea mai bună din domeniu* la criteriul Sănătate și siguranță în muncă (82 puncte; *domeniu = componente auto).

Includerea în indicele Dow Jones privind sustenabilitatea din Europa înseamnă că, compania este printre cele mai sustenabile companii listate din Europa. Doar trei companii din sectoarele industriale automobile și componente auto au fost selectate în indicele Dow Jones privind sustenabilitatea din Europa.

Nokian Tyres este mândră să demonstreze că este lider în domeniul sustenabilității. Iată câteva repere din parcursul ei pe această cale:

  • În mai 2020, Nokian Tyres a devenit prima companie de anvelope căreia i-au fost aprobate oficial obiectivele stabilite ştiinţific pentru reducerea emisiilor de CO2.
  • În perioada 2015-2022, Nokian Tyres şi-a redus cu 43% emisiile de CO2din producție.
  • Rezistența la rulare a anvelopelor Nokian Tyres a fost redusă în medie cu 8,5%, comparativ cu anul 2013. Acest lucru este echivalent, anual, cu gazele de eșapament emise de 65.000 mașini.
  • Nokian Tyres își propune să crească la 50%, până în 2030, ponderea materiilor prime reciclate sau regenerabile din anvelopele sale.
  • Nokian Tyres este hotărâtă să construiască prima fabrică cu emisii zero de CO2din industria anvelopelor, la Oradea, în România. Este de așteptat ca producția de anvelope comerciale să demareze acolo la începutul anului 2025.

Indexul listează cele mai sustenabile companii din Europa

DJSI Europe este format din lideri corporativi în materie de sustenabilitate, așa cum au fost identificați de S&P Global. Evaluarea sustenabilității corporative făcută de S&P Global se concentrează pe criterii care sunt atât specifice domeniului respectiv, cât și financiare, fiind făcută încă din 1999.

Pentru investitori, aceasta este o evaluare exhaustivă, de mare valoare, a sustenabilității corporative. Evaluarea companiilor din acest an se bazează în principal pe performanța lor din 2021. În fiecare an, sunt incluse în index doar companiile de top din fiecare domeniu. Peste 3.500 companii din întreaga lume au fost incluse în evaluarea S&P Global.

Puteți afla mai multe despre activitatea Nokian Tyres privind sustenabilitatea pe site-ul companiei.

Lasă un răspuns