Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • National Geographic aduce expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” în România

National Geographic aduce expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” în România

  • Expoziția reuneste fotografii ale unor femei din întreaga lume, cu înțelepciunea și frumusețea lor prin prisma National Geographic.
  • Trei românce au fost incluse în rândul personalităților remarcabile cuprinse în cadrul prezentării

 

 

National Geographic și National Geographic Society organizează pentru prima oară în România expoziția „Femeia: Un secol de schimbare”. Vernisajul va prezenta fotografii selectate din arhivele de neegalat ale National Geographic care ilustrează trecutul și viitorul femeilor din întreaga lume, viața lor de zi cu zi, înțelepciunea și frumusețea lor. Printre figurile care vor fi prezentate în cadrul expoziției se numără și portrete ale compatrioatelor noastre: Mihaela Noroc – unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din lume, Aurora Simionescu – astrofizician român și Florica Topârceanu – prima femeie biolog român care a studiat viața în Antarctica. Expoziția curatoriată de Iwona El Tanbouli-Jabłońska va fi expusă în București, în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie, în centrul comercial ParkLake Shopping Center.

 Nat Geo - Femeia un secol de schimbare

National Geographic Society, una dintre cele mai mari organizații științifice și educaționale din lume, a colecționat, încă de la înființarea sa în 1888, fotografii care documentează viața de zi cu zi a societăților din întreaga lume. Toate aceste momente creează o cronică unică, distingând clar figurile feminine prezentate de-a lungul secolului.

Pe baza acestei colecții impresionante de povești, fotografii și ani de muncă a documentariștilor de la National Geographic a luat naștere uimitoarea expoziție „Femei: Un secol de schimbare”, care va ajunge în România la finalul lunii octombrie. Iwona El Tanbouli-Jabłońska, curator și director artistic al revistei National Geographic Polonia, a selectat 30 de fotografii atemporale care reflectă povești inspirante ale unor femei de naționalități și profesii diferite, care trăiesc în societăți și contexte culturale contrastante. Printre acestea vom vedea imagini inedite, dar și fotografii care sunt deja legendare – cum ar fi fotografia fetei afgane cu ochi verzi a lui Steve McCurry.

„Este un set foarte divers de fotografii care, împreună, creează o imagine coerentă a femeii.

O femeie care este înțeleaptă, puternică, plină de compasiune și sensibilitate. O femeie-erou care schimbă soarta societății și modelează viitorul. Mi-am dorit ca fotografiile selectate să arate

o femeie în diferite scene, care se confruntă cu diverse provocări ale vieții.

Plină de iubire și empatie și, în același timp, hotărâtă și luptătoare.”

– spune Iwona El Tanbouli-Jabłońska, curatoarea expoziției.

 

În cadrul expoziției vizitatorii vor putea admira, printre altele, o fotografie a Mihaelei Noroc, a cărei artă surprinde frumusețea femeilor din întreaga lume – și portrete ale Aurorei Simionescu și Floricăi Topârceanu, a căror determinare și perseverență în munca științifică vor putea inspira pe oricine.

Multe dintre poveștile femeilor revoluționare și figurilor îndrăznețe sunt susținute de ani de zile și aduse în lumina reflectoarelor de National Geographic, care se află în spatele unor producții precum „Jane”, dedicată personaltății emblematice a ecologiei și cercetării cimpanzeilor, Jane Goodall, și „Expediție: Amelia”, care o are în centrul atenției pe neînfricata femeie pilot care a generat rezultate impresionante în domeniu. Documentarele National Geographic ne introduc, de asemenea,  în culisele activității unor femei activiste curajoase, printre care Greta Thunberg în producția „Greta Thunberg – Vocea Viitorului” și eroinele din „Impact cu Gal Gadot”, a căror luptă împotriva discriminării, a violenței și a degradării mediului îi inspiră pe oameni să schimbe lumea în bine.

 

Expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” va putea fi vizitată în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie în centrul comercial ParkLake Shopping Center din București.

 

 

5 IMAGINI CARE VOR FACE PARTE DIN EXPOZIȚIA „FEMEIA: UN SECOL DE SCHIMBARE”:

 

 

Mihaela Noroc

       ȘTEFAN MARINESCU, 2022

 

 

 

Trei femei de origine japoneză, îmbrăcate în kimonouri tradiționale sunt surprinse în spatele unor flori de cireș.

ELIZA R. SCIDMORE, 1918

 

În semn de protest față de negarea impactului asupra sănătății și încălcarea drepturilor umane în comunitățile cu mine de cărbune, o femeie își rade părul pe treptele Capitolului de Stat din Virginia de Vest.

AMI VITALE, 2012

 

O tânără coordonator în vârstă de 24 de ani pozează la o pauză de țigară în fața Asociației Artiștilor din Africa. Lagos, Nigeria.

ROBIN HAMMOND, 2014

 

 

Două artiste își aplică ruj pe buze în timp ce sunt sunt apă în Izvoarele Wakulla, lângă Tallahassee, Florida.  

  1. BAYLOR ROBERTS, 1944

 

IMAGINI DE ÎNALTĂ CALITATE  POT FI DESCĂRCATE DIN LINK-UL URMĂTOR:

https://www.dropbox.com/sh/9vdh21xu3unn664/AADUL4ttprqJQZUIajV-jkfra?dl=0

Lasă un răspuns