• Acasă
  • Publicitate
  • Di-Pet Centrum estimează afaceri cu 80% mai mari în 2022, iar pe termen mediu și lung vrea să devină spital veterinat

Di-Pet Centrum estimează afaceri cu 80% mai mari în 2022, iar pe termen mediu și lung vrea să devină spital veterinat

București, 06 iulie 2022. Într-o piață pe cât de concurențială pe atât de exigentă cu jucătorii, cea a clinicilor veterinare, Di-Pet Centrum are planuri ambițioase pe termen mediu și lung, între care să devină spital veterinar și să dezvolte serviciul de pethotel. Cu două cabinete veterinare deschise în București, fiecare dispunând de un petshop și o farmacie, compania mizează pe afaceri cu 80% mai mari în 2022, prin comparație cu 2021, până la 360.000 de euro, într-un moment delicat din punct de vedere economic, marcat de ceșterea inflației.

”Este un domeniu în care, dacă nu ești suficient de bun în ceea ce faci, piața te exclude în mod natural. Un medic insuficient pregătit nu poate rămâne mult timp angajatul unei firme, iar un cabinet neperformant, nu supraviețuiește”, spune Ileana Cristina Alecsandri, medic veterinar de profesie și proprietara Di-Pet Centrum, care ține foarte mult la performanță și servicii de calitate în businessul său.

Deși anii marcați de pandemia de COVID-19 au fost dificili, afacerea Di-Pet Centrum a avut o traiectorie bună, care a culminat, anul acesta, cu regândirea strategiei de dezvoltare. Un pas important a fost și relocarea celui de-al doilea cabinet, deschis în Dorobanti în 2020 (care funcționa într-un spațiu de 80 mp în interiorul unui comercial), în același cartier, dar într-o vilă cu o suprafață mult mai generoasă, de 320 mp. Cabinetul este dispus astăzi pe două niveluri, cu o curte exterioară de 700 mp, unde pot fi parcate șase mașini. ”Aici intenționăm să extindem pe încă un nivel, care va însemna un plus de 120 mp de spațiu, până la un total de aproape 450 mp”, notează Ileana Cristina Alecsandri. De altfel, extidenderea acestui spațiu reprezintă un pas mai aproape de dorința de a transforma această locație într-un spital veterinar, un proiect luat în calcul pe termen mediu și lung.

iana alecsandri

În total, suma investită în acest cabinet, din momentul în care s-a lansat, în 2020 și până acum, a fost de 220.000 de euro, cu tot cu relocare și cheltuielile pentru instalare, cu dotarea lui la standarde superioare, dar și pentru personalul necesar astfel încât să funcționeze optim.

Odată cu relocarea, în locația din Dorobanți a devenit disponibil și serviciul de pethotel pentru clienții care, atunci cand pleacă în vacanță, nu au unde să își lase animalul. ”Acest lucru este în primul rând un beneficiu pentru proprietarii de animale cu afecțiuni cronice, care necesită supraveghere medicală periodică. Este mult mai confortabil pentru un client să își lase animalul în grija medicilor care cunosc istoricul lui medical. Oferim acest serviciu gratuit celor care au adoptat un animal de la Asociația Pisici pe Creiercu care noi colaborăm”, continuă Ileana Cristina Alecsandri.

Și petshop, dar și farmacie

Adiacent celor două cabinete veterinare, s-au dezvoltat și segmentele de petshop și farmacie, scopul fiind ca un client care vine cu animalul de companie pentru o problemă medicală să gasească în același loc și medicamentele recomandate, dar și hrana necesară.

În 2022, cifra de afaceri estimată de Ileana Cristina Alecsandri pentru Di-Pet Centrum este de aproximativ 360.000 euro, în creștere cu 80% față de anul trecut, lucru posibil datorită investițiilor realizate în ultimul timp, dar mai ales datorită relocării cabinetului din Dorobanți într-un spațiu mai mare.

Compania a fost înființată în 2007, iar la momentul respectiv Ileana Cristina Alecsandri era asociată cu un partener de afaceri într-o altă firmă cu același profil. Ulterior, aceasta a decis, împreună cu partenerul său, să se separe, iar din 2019 este unicul proprietar al firmei Di-Pet Centrum, la momentul respectiv având un singur cabinet deschis, cel din Crângași.

Ileana Cristina Alecsandri va continua și de aici înainte să își crească afacerea pe mai multe paliere, readaptându-și strategia îndiferent de crizele de piață care apar, așa cum s-a întâmplat și în perioada pandemiei de COVID-19.

Conflictul din Ucraina afectează afacerea sa în aceeași măsură în care afectează orice altă afacere, prin creșterea inflației, creșterea prețurilor de achiziție și a cheltuielilor generale. De altfel, odată cu decizia de a reloca unul dintre cele două cabinete, un argument decisiv în alegerea noii locații din Dorobanți a fost că funcționează pe bază de energie verde, fiind vorba de o casă independentă energetic, alimentată de un sistem complex de panouri solare și convertoare.

Lasă un răspuns