Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Raf Reyes, un artist francez în vârstă de 23 de ani, cu origini românești, își expune creațiile multidisciplinare la Palatul Ghica Victoria

Raf Reyes, un artist francez în vârstă de 23 de ani, cu origini românești, își expune creațiile multidisciplinare la Palatul Ghica Victoria

Vizitorii pot admira între 9-17 iunie creații la granița dintre pop art, suprarealism și baroc

București, 7 iunie 2022: Raf Reyes, artist și designer multidisciplinar francez în vârstă de 23 de ani, își expune creațiile aflate la granița dintre pop art, suprarealist și baroc în perioada 9-17 iunie la Palatul Ghica Victoria din București. Artistul reprezintă Galeria Darmo din Franța, galerie care își prezintă artiștii pentru prima dată în România.

Expoziția denumită “Revival” reface cariera timpurie și atipică a artistului care este puternic atașat de România, țara de origine a strămoșilor săi. Expoziția este un ecou al uneia dintre cele mai importante revoluții artistice: Renașterea.

Expozitie Revival_7 iunie

Vizitatorii pot admira expoziția în perioada 9-17 iunie 2022, între orele 11.00 și 19.00 – la Palatul Ghica Victoria, Strada Nicolae lorga, București.

În calitate de fotograf pasionat, dar și de designer, Raf Reyes navighează cu finețîntre diferitele medii de exprimare: amestecă vechiul cu noul, explorând relația fundamentală dintre creator și creația sa. Lucrările lui își propun să reprezinte o lume în care toate opusele sunt armonios posibile. Tăieturi de presă, colaje, fotografii, picturi și citate sunt toate elemente caracteristice compozițiilor sale digitale. Lucrările sale sunt cumulative, sporadice, poetice și explorează tendințele emergente în arta digitală. Lucrările sale sunt pline de referințe la micile madeleines ale lui Proust, menite să declanșeze tropisme și reminiscențîn rândul privitorului. «Manipulările fotografice» rezultate se află la granița dintre pop art, suprarealism și baroc”, afirmă Marius Jacob-Gismondi, unul dintre fondatorii Galeriei Darmo, curatorul expoziției.

În 2020, la 22 de ani, Raf Reyes a creat Veryrare.co, un brand de prêt-à-porter care stabilește o legătură între lumea modei contemporane și cea a artei muzeale antice.

Cariera artistică a lui Raf Reyes probabil că nu s-ar fi născut atât de devreme dacă galeria Darmo nu l-ar fi convins să își expună creațiile în 2018 în cadrul expoziției “Metamorfoze”. Succesul expoziției i-a permis lui Raf Reyes să se alăture prestigiosului Royal College of Art din Londra în 2019.

“Lucrările lui Raf Reyes sunt comparabile cu totemurile, între religios și profan. Ele sunt capabile să cuprindă funcționarea individului modern în căutarea identității, dar și să ritualizeze și să mitologizeze triumful unei culturi actuale, redundante și excesive. Ca un maestru povestitor, operele sale spun povești în care se îmbină propriile reflecții despre artă, imaginația sa debordantă și esența capodoperelor antice pe care îi place să le deturneze”, adaugă Alexis de Bernede, cofondator al Galeriei Darmo.

Galeria Darmo a fost lansată în 2018 de Alexis de Bernede și Marius Jacob-Gismondi, doi tineri francezi în vârstă de 24, respectiv 25 de ani. Dedicată creșterii talentelor noi, Darmo promovează un număr deliberat limitat de artiști – adesea apropiați de generația fondatorilor- care îi impresionează și pentru care sunt dornici să își pună în valoare talentul.

Cei doi fondatori își doresc să consilieze și să sprijine artiștii contemporani, dar și să pună în valoare perioade sau tehnici puțin cunoscute ale maeștrilor moderni, oferind expoziții personalizate în locuri emblematice și adesea neașteptate, atât în Franța, cât și în străinătate. Pe lângă activitatea lor de colecționari-vânzători, Alexis și Marius au încheiat parteneriate solide și au ajutat Gucci să achiziționeze piese pentru colecția companiei; au colaborat, de asemenea, cu creatorul de modă Giambattista Valli și au fost incluși în lista Forbes 30 Under 30, acordată de prestigioasa revistă Forbes.

Lasă un răspuns