Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Inovarea pe trei niveluri a infrastructurii digitale a companiilor: de ce este importantă

Inovarea pe trei niveluri a infrastructurii digitale a companiilor: de ce este importantă

București, 22 martie 2022. Pe măsură ce transformarea digitală în continuă desfășurare deblochează potențialul industriilor, infrastructura digitală globală se confruntă, de asemenea, cu o cerere mai mare. Conform raportului Global Industry Vision (GIV) realizat de Huawei, până în 2030, la nivel global, vor fi de 23 de ori mai multe date, de 10 ori mai multă putere generală de calcul și de 500 de ori mai multă putere AI de calcul. De asemenea, vor exista 200 de miliarde de conexiuni la nivel mondial, iar în acest context inovarea infrastructurii digitale este mai stringentă decât niciodată.

Cel de-al doilea deceniu al secolului XXI este, de asemenea, marcat de obiectivele globale de tranziție energetică și de dezvoltare durabilă, ceea ce înseamnă că inovarea infrastructurii digitale ar trebui să fie, de asemenea, una mai ecologică și mai eficientă.

În mod obișnuit, inovarea infrastructurii digitale are loc pe următoarele trei niveluri:

  • În primul rând, inovarea continuă la nivel de produs, cum ar fi rețelele fără fir, computing, stocare de date și transmisie optică. Există încă o cerere mare la acest nivel, mai ales dacă este luat în considerare volumul de hardware IT vechi care este încă în funcțiune.
  • În al doilea rând, soluțiile bazate pe scenarii pentru campusuri inteligente, centre full-stack de date și rețele extinse (WAN).
  • În al treilea rând, soluțiile industriale dezvoltate în comun de către companiile de tehnologie și partenerii lor, care sunt aplicate pe scară largă în sectorul serviciilor financiare, al energiei, transporturilor și în sectorul public.

În cadrul Mobile World Congress (MWC) 2022, Huawei a făcut echipă cu partenerii din industrie și a prezentat inovațiile sale pe toate cele trei niveluri, precum și modul în care aceste inovații creează valoare nouă împreună cu clienți din diverse industrii, de la sectorul public și guvernamental, la cel financiar, transporturi, energie, manufactură și furnizori de servicii de internet (ISP).

Screenshot 2022-03-22 114007

Inovarea la nivel de produs contribuie la o infrastructură digitală mai solidă

Fiecare inovație la nivel de produs înseamnă o fundație mai solidă a infrastructurii digitale într-o lume inteligentă. Potrivit Gartner, până în 2025, 75% dintre organizații vor utiliza servicii cloud. Proporția centrelor mari de date, cu mai mult de 3.000 de rack-uri, va crește la 36%. Obiectivele de neutralitate privind emisiile de carbon stabilite de tot mai multe țări presupun mai multe cerințe de economisire a energiei pentru centrele de date. Pe scurt, o infrastructură digitală inovatoare necesită centre de date care să fie mai mult bazate pe cloud, mai concentrate și mai ecologice.

În timpul Summit-ului Industrial Digital Transformation din cadrul MWC 2022, Chen Banghua, vicepreședinte al Huawei Enterprise Business Group (BG), a prezentat centrul full-stack de date, care reprezintă cel mai recent progres al Huawei în ceea ce privește inovarea la nivel de produs.

  1. La nivelul unității, Huawei PowerPodreduce amprenta de carbon cu 47%; EHU (unitatea de tratare a mediului) a schimbătorului de căldură din polimer maximizează utilizarea surselor gratuite de răcire și reduce valoarea PUE la 1,2, economisind energie cu peste 14% în fiecare an, comparativ cu sistemele de răcire convenționale.
  2. La nivelul infrastructurii TIC, latența de stocare all-flash este redusă la 0,05ms, de două ori mai rapidă decât la nivelul din industrie; numărul de mașinării virtuale pe un singur server crește cu 30%.
  3. La nivelul platformei cloud, managementul inteligent al cloud-ului și abordarea tip data lake de la Huawei fac ca serviciile și managementul să fie mai agile.

Campusul inteligent – soluția Huawei pentru organizațiile care își regândesc activitatea

În sfera IT a întreprinderilor, soluțiile bazate pe scenarii cuprinzând mai multe produse reprezintă, de obicei, un pas important în procesul de digitalizare. Prin valorificarea expertizei sale în domeniul tehnologiei de telecomunicații, Huawei a dezvoltat o soluție de campus inteligent pentru organizațiile care regândesc viitorul activității lor, al stilului de viață și al desfășurării studiilor.

Atunci când accesul all-wireless, rețeaua de ultimă generație, și infrastructura IT hiper-convergentă sunt combinate într-o singură structură, soluția de campus inteligent Huawei oferă o îmbunătățire a eficienței operaționale și a experienței utilizatorilor, cu costuri mai mici.

Fiind unul dintre cei mai mari beneficiari ai acestui campus inteligent, învățământul superior, în special în țările în curs de dezvoltare, își realizează strategia de transformare digitală, menționează Juan Carlos Soto Baquero, directorul executiv al Proiectului de Convergență Tehnologică și Multimedia pentru CSUCA (Confederația Universitară din America Centrală), în timpul summit-ului.

Acest lucru se datorează în special integrării de ultimă generație. În prezent, majoritatea spațiilor pentru echipamente găzduiesc o varietate de dispozitive: conversie de putere, UPS, modul de control al sursei de alimentare, aparat de aer condiționat etc. Într-un campus inteligent, un FusionModule va face toată munca, integrând într-un singur loc activitățile de computing, stocare de date, rețea și funcții de securitate.

În plus, un sistem complet wireless este cea mai importantă caracteristică a unui campus inteligent. În spatele acestei soluții de campus al viitorului se află Huawei AirEngine Wi-Fi 6, ale cărui tehnologii Dynamic Turbo și Lossless Roaming asigură o conexiune optimă pentru servicii în timp real, cum ar fi videoconferințele și controlul precis al vehiculelor cu ghidare automată (AGV).

 

Colaborarea cu clienți din industrii diferite – cheia pentru un impact real asupra economiei

Pentru multe companii de tehnologie, colaborarea cu clienți din mai multe industrii le ajută să depășească ultimul decalaj dintre inovarea de produs/soluție și impactul real asupra economiei. În cadrul MWC 2022, Huawei a demonstrat trei soluții industriale dezvoltate împreună cu partenerii săi din sectorul energetic, al transporturilor și al serviciilor financiare.

În sectorul energetic, Huawei colaborează cu DEWA în calitate de partener tehnic pentru a sprijini inițiativa sa de a construi prima unitate digitală din lume care utilizează sisteme autonome pentru energie regenerabilă, spune Rashid Alahmedi, COO al InfraX Digital DEWA (Dubai Electricity & Water Authority).

În domeniul transporturilor, soluția de comunicare train-to-ground de la Huawei asigură transmiterea de servicii în timp real cu o lățime de bandă de până la 1,4 Gbps pentru trenurile care circulă la viteze de până la 160 km/h. Rata de așteptare la comutarea în rețea este mai mică de 30ms, asigurând funcționarea stabilă a șinelor urbane.

Sectorul serviciilor financiare, după cum a subliniat Dr. Barbara Kolm, care a luat cuvântul în calitate de vicepreședinte al Băncii Centrale a Austriei în cadrul summit-ului, are, de asemenea, noi cerințe pentru digitalizarea infrastructurii, inclusiv inovația în sistemele bancare de bază și un grad mai ridicat de interoperabilitate și securitate. Pe baza arhitecturii IT de ultimă generație, partenerii Huawei construiesc diverse aplicații, de la servicii tradiționale, precum depozite și împrumuturi, până la aplicații inovatoare, cum ar fi împrumuturile digitale și plățile electronice. O bancă digitală din Singapore a scurtat durata de implementare a serviciului de la 12 luni la 3 luni.

Valoare și viziune – fundamentul inovării infrastructurii digitale

Pentru a profita la maximum de avantajele transformării digitale, inovarea continuă în domeniul infrastructurii digitale va fi esențială. În plus, această inovare ar trebui să fie determinată de valoare și viziune.

Pe de o parte, companiile de tehnologie ar trebui să colaboreze cu clienții din industrie pentru a dezvolta soluții mai competitive și mai durabile, astfel încât să creeze împreună o nouă valoare; pe de altă parte, viziunea „Construirii unei lumi complet conectate și inteligente” se află în mod constant în spatele fiecărui progres tehnologic, stimulând inovarea continuă.

Huawei colaborează cu peste 30.000 de parteneri pentru a servi clienți globali, inclusiv 267 dintre companiile din clasamentul Fortune Global 500 care aleg Huawei pentru transformarea lor digitală.

 

Soluții inovatoare prezentate de Huawei în cadrul MWC 2022

Huawei a făcut echipă cu partenerii din industrie la MWC 2022 și a prezentat soluții și practici inovatoare, care acoperă de la sectorul guvernamental și public, până la finanțe, transporturi, energie, producție și furnizori de servicii de Internet. Huawei s-a axat pe transformarea digitală industrială, pe inovarea infrastructurii digitale și pe reducerea emisiilor de carbon. În plus, Huawei a lansat, de asemenea, o serie de soluții industriale bazate pe scenarii, soluții complete pentru centre de date și campusuri inteligente, precum și cele mai recente produse datacom, optice și de stocare ale companiei. Aflați mai multe aici.

 

DESPRE HUAWEI

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – s-au angajat să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creează valoare de durată pentru clienți, fac eforturi pentru a oferi oportunități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește masiv în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperiri tehnologice care duc lumea înainte. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.facebook.com/HuaweiRO

http://www.youtube.com/Huawei

 

Lasă un răspuns