De ce sa alegi profesia de asistent medical

Meseria de asistent medical este din ce in ce mai cautata atat pe piata muncii din tara noastra, cat si pe cea din Uniunea Europeana, datorita nivelului de salarizare corespunzator, cat si a atributiilor pe care le presupune.
Lucrul in sistemul medical poate genera o multitudine de satisfactii, printre care cele legate de evolutia procesului privind ingrijirea si vindecarea pacientilor.
Persoanele implicate in acest proces, au nevoie de un cumul de calitati morale, care sa ii ajute la indeplinirea sarcinilor, cum ar fi: demnitatea, altruismul, integritatea si empatia, care le vor facilita un parcurs profesional usor, fiind o activitate placuta pentru cei care poseda aceasta factura morala.
Activitatea de ingrijire a pacientilor poate fi identica in toate tarile din Europa, deci asistentii medicali vor avea posibilitatea de a practica aceasta meserie aproape orinude isi doresc, din moment ce vor reusi sa inlature bariera lingvistica.

Cum te pregatesti pentru a deveni asistent medical?
Pentru a activa in aceasta meserie, viitorii asistenti vor fi nevoiti sa urmeze cursurile unei scoli sanitare sau cele ale unei facultati de profil, care vor dura in medie 3 sau 4 ani.
Probele de admitere vor testa nivelul de cunostinte in domeniile biologie si chimie, existand o concurenta destul de ridicata in ultima vreme, astfel incat pregatirea pentru examen va trebui sa se faca temeinic.
Pregatirea pentru accederea in randurile cursantilor care doresc sa profeseze in domeniul asistentei medicale ar trebui sa inceapa cu studiul unui ghid de nursing.

Ce contine un ghid de nursing?
Prin studiul unui ghid de nursing, viitorii asistenti medicali vor descoperi toate notiunile teoretice cat si practice care stau la baza practicarii acestei meserii atat de onorante.
In primul capitol al unui ghid de nursing, vor fi intalnite notiuni cu privire la atributiile si calitatile unui asistent medical, descrise si explicate in amanunt.
Astfel cursantii vor afla care sunt asteptarile pe care, atat sistemul medical cat si pacientii le au de la ei, dar si calitatile morale pe care trebuie sa le dezvolte si sa le aiba in prim plan.
In al doilea capitol va fi prezentata organizarea pe compartimente a spitalului, constand in sectiile si serviciile existente in cadrul unitatii, cum ar fi: serviciile de primire, serviciile de diagnostic si serviciile administrative.
In cadrul urmatoarelor capitole, vor fi studiate asigurarea conditiilor de spitalizare, transport, igiena, precum si ingrijirea bolnavilor cu diverse afectiuni, ceea ce va duce la fundamentarea notiunilor necesare practicarii in conditii de siguranta ale acestei meserii.

Un ghid de nursing recomandat
Unul dintre cele mai bune si relevante ghiduri de nursing, este acela scris de catre Lucretia Titirca, o personalitate marcanta a domeniului, autor care are la activ publicarea a peste 10 carti de specialitate in aceasta arie curriculara.
Aceasta lucrare fundamentala se adreseaza atat cursantilor cat si asistentilor medicali activi, contribuind atat la formarea, cat si la dezvoltarea profesionala, avand scopul de a insufla noile metode moderne de lucru din acest domeniu.
Prin utilizarea unui ghid de nursing complet ca manual, procesul de invatare va fi simplificat, iar cursantii isi vor forma cu usurinta o imagine de ansamblu aspura domeniului medical.

Lasă un răspuns