Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Diverse
  • Ce regim alimentar este recomandat in cazul copiilor preÈ™colari

Ce regim alimentar este recomandat in cazul copiilor preșcolari

Perioada dintre 3 și 7 ani este esențială pentru dezvoltarea copilului. Această perioadă este cea în care asimilează cel mai bine mediul înconjurător și își poate construi obiceiurile care îi vor defini întreaga viață.

Responsabilitatea educației, fie că este educație formală sau alimentară, cade pe umerii părinților în cea mai mare parte. În acest articol vom încerca să lămurim o mică parte din această responsabilitate: cea a educație culinare.

Ce trebuie știut despre regimul alimentar al unui preșcolar?

Înainte de a se construi un regim pentru cel mic este bine să se cunoască o serie de informații:

  • La această vârstă copilul este într-o veÈ™nică miÈ™care, consumând foarte multă energie;
  • CreÈ™terea lui este mai lentă decât cea avută până la vârsta de 3 ani, acumulând aproximativ 2 kg pe an;
  • Modul în care se alimentează la această vârstă îi poate decide modul de alimentaÈ›ie din următorii ani È™i obiceiurile pe care le va avea atunci când va fi adult.

Cu aceste informații, părinții pot să construiască un meniu cât mai echilibrat pentru cel mic, în funcție de nevoile pe care acesta le are.

În principiu, mâncarea destinată unui preșcolar trebuie să asigure necesarul de calorii zilnice, care să fie cât mai complexe, trebuie să includă cantități mari de apă și să îl ajute să își devolte apetitul și gustul. Tocmai de aceea, varietatea de alimente oferite unui copil trebuie să fie cât mai mare.

Ce și cât trebuie să consume, mai exact, un preșcolar?

Necesarul de calorii variază destul de mult în funcție de vârstă. Astfel, un copil de 3 ani va avea nevoie de 1300 de calorii în fiecare zi, în timp ce unul de 6 ani va avea nevoie de 1800 de calorii. Mai exact, copiii au nevoie de aproximativ 80-90 de kcalorii / kg de corp, în fiecare zi.

În principiu, caloriile consumate de copil trebuie să fie împărțite în 5 mese zilnice, dintre care 3 principale și 2 gustări.

Mâncarea trebuie să fie cât mai variată și interesantă, asemănătoare cu cea consumată de adulti. Este bine de știut că orice preșcolar ar trebui să asimileze corect carnea și să extragă exact elementele nutritive din fiecare aliment pe care îl consumă.

În ceea ce privește tipul de alimente consumat, se poate opta pentru orice, atâta vreme cât se elimină alimentele nesănătoase și nu se mizează pe porții la fel de mari ca ale adulților. Cu cât mâncarea este mai diversificată, cu atât viitorul adult va asimila mai ușor mâncărurile pe care le încearcă și va fi mai puțin pretențios.

Sfaturi utile pentru părinți:

  • Cina nu trebuie să fie luată foarte târziu. ÃŽntre această ultimă masă a zilei È™i somn trebuie să existe minim 2 ore.
  • Este bine ca cel mic să bea apă între mese, iar cantitatea nu trebuie să depășească 100 ml/kg de corp/zi. Apa ajută la construcÈ›ia unei digestii foarte bune. ÃŽn principiu, trebuie să fie consumată în doze destul de mici, de 50-100 de mililitri.
  • Regulile pentru adulti sunt identice cu regulile pentru copii: Nu trebuie să se consume prăjeli, trebuie să se evite pe cât posibil dulciurile, mai ales că un preÈ™colar are extrem de multă energie È™i puÈ›ini părinÈ›i își doresc È™i mai multă energie în perioada asta.
  • Cantitățile de mâncare nu trebuie să fie exagerate, păstrându-se limitele necesarului caloric.

Dacă se respectă toate aceste reguli sunt șanse foarte mari ca prichindelul să se dezvolte armonios și să poată consuma alimente într-un mod echilibrat. Dacă nu, există riscuri, cum ar fi obezitatea. Cu atât de multe tentații în supermarket, obezitatea este un rău din ce în ce mai prezent în societatea noastră, așadar, orice copil care se află la grădiniță trebuie să știe, în primul rând, ce este sănătos pentru el.

Lasă un răspuns