Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Auto
  • Top 3 cele mai rapide motociclete din lume
ÎnAuto

Top 3 cele mai rapide motociclete din lume

Motocicleta este unul dintre cele mai interesante vehicule pe care le putem întâlni pe străzile din întreaga lume. Cu doar două roți, foarte puternică și foarte interesantă din punct de vedere vizual, aceasta reușește să câștige o mulțime de adepți pasionați de vehicule motorizate.

Spre deosebire de un autovehicul cu 4 roți, motocicleta oferă mai multă libertate și foarte multă flexibilitate.
Prima motocicletă a apărut în jurul anului 1860 și funcționa cu abur. La 20 de ani mai târziu a apărut motocicleta pe benzină iar evoluția a fost continuă. Astfel, dacă la început focusul era pe economie de combustibil și pe manevrabilitate, în ultimii ani puterea și aspectul exterior au fost elementele vizate de constructori și de clienți.

Astfel, producătorii au început să se lupte pentru titlul de cea mai rapidă motocicletă din lume iar rezultatele sunt de-a dreptul impresionante.

 

Top 3 cele mai rapide motociclete din lume:

1. MTT Turbine Superbike Y2K

Este o motocicletă care se laudă cu 320 de cai putere și 52000 de rotații pe minut. Aspectul este unul deosebit de frumos, cu panouri inchise, iar viteza la care ajunge este impresionantă: până la 370 de km/oră.

Ceea ce este surprinzător este faptul că are doar 2 viteze și transmisie automată, ceea ce o face ușor de condus de oricine. Prețul nu este unul tocmai abordabil: 175000 de dolari.

Deși această motocicletă a fost produsă doar timp de 5 ani, între 2000 și 2005, este una dintre cele mai căutate vehicule pe două roți din întreaga lume.

 

 

2. Suzuki Hayabusa

Este o motocicletă sport produsă de Suzuki încă din 1999. Succesul său este atât de mare încât încă este produsă într-un număr mare.

Cei care își doresc putere și viteză vor fi încântați să descopere că poate ajunge cu ușurință la 397 de km pe oră. Dacă îți dorești putere însă, este bine să cumperi o motocicletă produsă în 1999, deoarece modelele de după 2000 au fost limitate la 300 de km/h.

Caracteristicile acestui bolid pe două roți sunt foarte convingătoare: 197 de cai putere, 6 viteze, 4 cilindri și 6750 de rotații pe minut.

 

 

3. Dodge Tomahawk

Aceasta este, fără niciun fel de urmă de îndoială, cea mai puternică motocicletă din lume. Se laudă cu o viteză de peste 500 de km pe oră. Mai exact, poate ajunge la 560 de km/h.

Din păcate nu este acceptată pe străzi, având un aspect inedit și o putere mult prea mare, după cum spun autoritățile. Au trecut 15 ani de când conceptul a fost pe piață, timp în care niciun alt producător nu a reușit să îi depășească performanțele.

Dacă vrei să te bucuri de o astfel de motocicletă este aproape imposibil. Au fost construite doar 10 astfel de vehicule iar prețul de vânzare de la momentul respectiv a fost de 555000 de dolari pentru fiecare în parte. Cutia de viteze a acestei motociclete este manuală și are două trepte.

Pe listă mai pot fi trecute și Yamaha YZF R1 sau Honda CBR1100XX Blackbird, ambele lăudându-se cu aproape 300 de km pe oră. Din păcate, pe străzile publice nu poate fi atinsă o astfel de viteză, așadar, cei care doresc să încerce capacitatea unui astfel de motor trebuie să găsească un circuit special dedicat.

Lasă un răspuns