Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Vremuri Bune
  • Un sfert dintre europeni recunosc că nu le plac fotografiile de la nuntă

Un sfert dintre europeni recunosc că nu le plac fotografiile de la nuntă

Noi tendințe în fotografia de nuntă: aproape o treime dintre europeni își provoacă invitații să concureze pentru a capta cel mai bun portret cu smartphone-ul

[București, România – 19 August 2024] – Rezultatele unei noi cercetări dezvăluie tendința tot mai populară a fotografiei alternative de nuntă: 25% dintre europeni recunosc că nu sunt mulțumiți de fotografiile de la propria nuntă, iar 29% aleg să nu aibă un fotograf oficial. Peste o treime (36%) ar lua în considerare să aibă ca fotograf un prieten priceput în utilizarea smartphone-ului.

În ultimii zece ani, căutările de „fotograf de nuntă” au scăzut cu aproape 22%, în timp ce 46% dintre europeni afirmă că preferă flexibilitatea și creativitatea creatorilor de conținut care folosesc smartphone-uri pentru a surprinde momentele din ziua nunții. Aceste date subliniază influența tot mai mare a tehnologiei digitale și a rețelelor sociale asupra acestei zile speciale.

Aproape jumătate dintre respondenți (49%) consideră că fotografiile de nuntă ar trebui modernizate, iar 39% dintre europeni au folosit sau intenționează să folosească un website dedicat sau un hashtag special pentru a colecta cele mai bune fotografii realizate de invitați în ziua nunții. În plus, mai mult de un sfert (29%) ar lua în considerare utilizarea exclusivă a fotografiilor realizate de invitați. De asemenea, aproape o treime (31%) ar organiza un concurs de fotografie între invitați pentru a obține cea mai reușită imagine.

Cercetarea realizată la inițiativa HONOR, un furnizor global de smartphone-uri, evidențiază performanțele remarcabile ale noii camere din seria H200. Aceasta realizează imagini de o calitate excepțională, optimizate cu ajutorul AI, capturând lumina și umbrele la un nivel comparabil cu cel al unui DSLR. Cu funcții avansate, precum AI Eraser, utilizatorii pot elimina în mod natural elementele nedorite din fundal, precum persoane sau obiecte, pentru a obține fotografii mai clare și mai estetice.

Pentru 16% dintre respondenți, cel mai mare regret din ziua nunții a fost legat de fotografiile realizate, urmat de selecția invitaților (12%) și de alegerea locației (11%). Unii europeni consideră că fotografiile tradiționale de nuntă sunt prea consumatoare de timp (13%), în timp ce alții le percep ca fiind demodate (13%) sau chiar stânjenitoare (11%).

Lauren Prichard, creator de conținut pentru nunți la Social Brides Club, a vorbit despre rezultatele cercetării: Crearea de conținut pentru nunți a devenit o parte esențială a industriei nunților. Un avantaj major este livrarea conținutului în doar 24 de ore, oferind cuplurilor posibilitatea de a retrăi ziua nunții imediat și de a o împărtăși rapid pe rețelele de social media. Știm că este important pentru proaspeții căsătoriți să aibă acea „fotografie perfectă” cât mai repede, pentru a o posta a doua zi pe Instagram. Deși fotografia și videografia profesională de nuntă vor rămâne întotdeauna valoroase, livrarea galeriilor poate dura până la șase luni. În acest context, crearea rapidă de conținut este o completare ideală.

Conținutul behind-the-scenes capturat cu smartphone-ul este o modalitate mai autentică și naturală de a surprinde amintirile de la nuntă. Într-o zi plină de momente speciale, cuplurile își doresc să păstreze cât mai multe amintiri. La fiecare eveniment la care participăm, facem fotografii și videoclipuri cu smartphone-ul, așa că angajarea unui creator de conținut pentru ziua nunții garantează că niciun moment nu va fi ratat. Unele cupluri amplasează coduri QR în locație pentru a încuraja invitații să încarce fotografiile printr-un link sau folosesc aplicații care funcționează ca un aparat foto digital de unică folosință.”  

Pentru a ajuta oaspeții să surprindă cele mai bune portrete, Lauren a oferit câteva sfaturi esențiale pentru a obține fotografia perfectă cu un smartphone:

  1. Curățați lentilele:Folosiți un material din microfibră pentru ochelari sau, și mai bine, un șervețel special pentru lentile, pentru a vă asigura că obiectivul este curat. Dacă nu aveți la îndemână astfel de materiale, puteți șterge rapid lentila pe îmbrăcăminte. Dacă lentilele sunt murdare, fotografiile vor fi neclare sau tulburi, iar acest lucru nu poate fi corectat ulterior.
  2. Alegeți cu grijă fundalul: Evitați zonele aglomerate și încurajați subiecții să pozeze într-un loc care să pună în valoare frumusețea locației alese de cuplu. În cazul fotografiilor spontane, utilizarea unui instrument AI pentru a elimina obiectele nedorite din fundal poate îmbunătăți considerabil calitatea imaginii.
  3. Evitați iluminarea din spate: Nu plasați niciodată subiecții în fața unei ferestre cu lumina venind din spatele lor, deoarece imaginea va fi supraexpusă. În schimb, poziționați subiecții cu fața către fereastră, astfel încât lumina să le cadă pe față.
  4. Folosiți soarele în avantajul vostru: Mulți fotografi preferă să realizeze portrete la umbră în zilele însorite, deoarece aceasta flatează subiecții. Totuși, pentru fotografiile realizate cu un smartphone, lumina directă a soarelui este ideală. Având experiență cu nunțile în destinații europene, am învățat să folosim soarele în avantajul nostru.
  5. Faceți mai multe fotografii: Nu vă limitați la o singură imagine. Smartphone-urile moderne permit captarea rapidă a mai multor fotografii, oferindu-vă astfel șansa de a alege cea mai reușită poză. De asemenea, funcția de îmbunătățire a fotografiilor de grup poate fi foarte utilă, recunoscând ochii închiși și corectându-i pentru a-i deschide.

„Tendințele în fotografie continuă să evolueze, iar cercetările noastre arată că oamenii caută noi modalități de a surprinde cele mai bune portrete, chiar și în ziua nunții. La HONOR, înțelegem importanța captării unor imagini uimitoare, mai ales la evenimentele importante, precum nunțile celor dragi. Noua serie HONOR 200 folosește precizia fotografică bazată pe AI, pentru a capta toate detaliile subiectului, cu opțiuni diverse pentru portrete, fundaluri și iluminare, astfel încât să obțineți imagini perfect echilibrate.” – a declarat Stanley Yan, Country Manager Honor România

Pentru a ajuta invitații la nunți să obțină acea fotografie de grup perfectă, HONOR 200 Pro dispune de funcția Group Photo Enhance. Aceasta include tehnologia Multi Frame Synthesis, care detectează automat cadrele în care ochii unei persoane sunt închiși sau există distorsiuni faciale din cauza unghiului, actualizându-le cu un cadru mai bun pentru a asigura o fotografie de grup impecabilă. Seria HONOR 200 stabilește un nou standard pentru portrete, chiar și în ziua nunții tale. Vizitați https://www.hihonor.com/ro/ pentru mai multe detalii.

Lasă un răspuns