Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

Grupul Lenovo anunță rezultatele financiare în T3 2023/24

Lenovo reia creșterea veniturilor de la an la an – performanță determinată de stabilitatea activităților de bază și de eficacitatea procesului de transformare

22 februarie 2024 – Lenovo Group Limited (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), împreună cu filialele sale (“Grupul”), anunță astăzi rezultatele obținute în cel de-al treilea trimestru, raportând o creștere a veniturilor la nivel de Grup de 3% de la an la an, la 15,7 miliarde de dolari SUA. Profitabilitatea Grupului s-a îmbunătățit de la trimestru la trimestru, pentru a doua oară consecutiv. Venitul net a fost de 357 de milioane de dolari SUA pe o bază non-Hong Kong Financial Reporting Standards (non-HKFRS)[1], cu o marjă a venitului net în creștere cu 0,4% de la un trimestru la altul, ajungând la 2,3%. Motoarele de creștere diversificate ale Grupului au continuat să genereze performanțe solide, veniturile din segmentele non-PC reprezentând 42% din veniturile Grupului, în creștere cu 1,3 puncte procentuale de la an la an.

Progresele constante de la trimestru la trimestru din ultimele trimestre au fost determinate de stabilitatea activităților de bază ale grupului și de eficacitatea procesului continuu de transformare. Segmentul SSG a atins o bornă importantă, depășind pragul de venituri de 2 miliarde de dolari americani, a obținut un profit operațional record cu o marjă operațională de peste 20% și a majorat veniturile obținute din segmentul de managed services și serviciile în zona de proiecte și soluții de la an la an, timp de 11 trimestre consecutive. Segmentul ISG a înregistrat o creștere a veniturilor de la trimestru la trimestru și a ajuns la un nivel record de venituri de 1 miliard de dolari SUA pentru segmentele de stocare, software și servicii. Per total, segmentul IDG a reluat creșterea veniturilor, surclasând performanța pieței și a obținut o creștere de la an la an a livrărilor de PC-uri, menținându-și profitabilitatea.

Principalele rezultate:  

  Q3 FY 23/24

milioane USD

Q3 FY 22/23

milioane USD

Variație

 

Venituri grup 15,721 15,267 3%
Venituri înainte de impozitare 471 605 (22%)
Venit net (profitul atribuibil acționarilor) 337 437 (23%)
Venitul net (profitul atribuibil acționarilor – non-HKFRS) [1] 357 447 (20%)
 
Câștigul de bază pe acțiune (cenți SUA) 2.81 3.65 (23%)

 

Yuanqing Yang, președinte și CEO: „În ultimul trimestru, ne-am respectat promisiunea și am reluat creșterea veniturilor de la an la an, determinată atât de stabilitatea activităților noastre de bază, cât și de eficacitatea procesului de transformare axat pe servicii. Privind în viitor, angajamentul nostru în zona de inovații AI, capabilități pocket-to-cloud, portofoliu complet de dispozitive inteligente, infrastructură inteligentă, soluții și servicii inteligente, la care se adaugă parteneriatele încheiate cu lideri cheie în domeniul inteligenței artificiale, ne oferă siguranța că suntem bine poziționați pentru a valorifica oportunitățile extraordinare create de inteligența artificială.”

Accelerarea procesului de valorificare a beneficiilor AI

Grupul valorifică oportunitățile semnificative de creștere oferite de era inteligenței artificiale. În mod particular, tendința actuală pentru modelul AI hibrid stimulează în mod direct cererea de PC-uri AI, o tendință care va impulsiona un alt val de reîmprospătare a industriei, pe măsură ce utilizatorii au nevoie de dispozitive concepute pentru mai multă creativitate și productivitate. Pe lângă dispozitive, modelul AI hibrid determină o creștere a cererii de infrastructură hibridă și de aplicații, soluții și servicii native AI din partea clienților, precum consultanță, proiectare, dezvoltare și mentenanță – impulsionând creșterea la nivelul mai multor verticale de clienți.

Pentru a-și consolida poziția unică în era inteligenței artificiale, Lenovo continuă să investească în inovație. Numărul de angajați din cercetare & dezvoltare a crescut de la an la an, ajungând la peste 25% din numărul de angajați ai Grupului, iar raportul de cheltuieli R&D/venituri pentru întregul an fiscal este pe cale să atingă un nivel record. Investițiile continue, alături de un portofoliu complet de dispozitive, infrastructură, soluții și servicii compatibile cu AI, pregătite și optimizate pentru AI, reprezintă fundamentul viziunii Lenovo de „AI pentru toți” – care transformă modul în care trăiesc și lucrează oamenii și companiile și va stimula creșterea sustenabilă viitoare a Grupului.

Anunțurile recente ale grupului pe partea de inteligență artificială includ parteneriatul cu Anaconda, pentru accelerarea dezvoltării și implementării AI la nivelul stațiilor de lucru de înaltă performanță pentru știința datelor de la Lenovo, o suită de dispozitive și soluții AI anunțate la expoziția anuală CES, extinderea platformei de cloud hibrid pentru AI cu noi soluții hiperconvergente ThinkAgile și servere ThinkSystem, precum și oferta cyber-resiliency as a service (CRaaS), recent lansată.

Grupul de soluții și servicii (SSG): Venituri record, profit operațional record, soluții de inteligență artificială

Performanța T3 FY23/24:

  • Venituri record de 2,0 miliarde USD, cu o creștere anuală de două cifre. Profit operațional record, cu o marjă operațională de peste 20%.
  • Serviciile de suport protejate și segmentul software au fost motoarele principale de profit pentru SSG.
  • Segmentul de managed services și serviciile în zona de proiecte și soluții și-au continuat extindereași reprezintă acum 55% din veniturile SSG, cu 1,5 puncte procentuale mai mult de la an la an și cu o creștere consecutivă de la an la an timp de 11 trimestre consecutive.

Oportunități și creștere sustenabilă:

  • SSG își menține avântul în ceea ce privește ofertele hero, inclusiv pe segmentele Digital Workplaces Solutions (DWS), Hybrid Cloud și soluții și servicii în domeniul sustenabilității.
  • Ofertele hero ale segmentului SSG au fost gândite pentru a susține industrii verticale specifice cu soluții inteligente, câștigând contracte importante.
  • Cerere în creștere din partea clienților pentru tehnologii AI utilizate în cazuri concrete în industrie – alături de servicii precum consultanță, proiectare și implementare – stimulând creșterea serviciilor AI în diferite verticale.

 Grupul de soluții de infrastructură (ISG): Valorificarea oportunităților în infrastructura AI 

Performanța T3 FY23/24:

  • ISG a înregistrat o creștere a veniturilor de la trimestru la trimestru pentru al doilea trimestru consecutiv.
  • Veniturile combinate din stocare, software și servicii au atins un nivel record de 1 miliard USD.
  • ISG se așteaptă să-și consolideze poziția #3 la nivel global atât pentru infrastructura de stocare, cât și pentru cea de inteligență artificială.

 

Oportunități și creștere sustenabilă:

  • Zona de servere AI este estimată să crească de aproape două ori mai repede decât piața totală a serverelor.
  • ISG dezvoltă parteneriate strategice cheie pentru a-și consolida portofoliul.
  • Ascensiunea AI determină o cerere mai mare de infrastructură inteligentă (performanță mai bună, management mai inteligent și consum mai mic de energie). Lenovo este o companie unică, datorită portofoliului cuprinzător de la Edge la Cloud, programului AI Innovators și centrelor de inovare AI care oferă industriei soluții prevalidate pe verticală și orizontală.

Intelligent Devices Group (IDG): Creștere reluată și leadership consolidat

Performanța T3 FY23/24:

  • Segmentul IDG a generat un trimestru puternic, cu venituri în creștere datorită unei strategii clare, a investițiilor consistente în inovație și a excelenței operaționale.
  • Datorită redresării continue a pieței de PC-uri, IDG a surclasat performanța pieței și a revenit la o creștere anuală a livrărilor, cu cea mai mare cotă de piață de la perioada Covid, de aproape 24%. America de Nord a excelat cu o creștere a veniturilor din PC-uri de 20% de la an la an.
  • Segmentul non-PC a înregistrat progrese încurajatoare. Segmentul de smartphone-uri și tablete a revenit la o creștere de două cifre a livrărilor de la an la an, segmentul de livrări premium înregistrând o creștere semnificativă față de piață, de peste 20 de puncte. Livrările de smartphone-uri au crescut cu 32% de la un an la altul – cu o hipercreștere în Asia-Pacific, EMEA și America de Nord.

Oportunități și creștere sustenabilă:

  • Inteligența artificială hibridă e o tendință care va stimula cererea de dispozitive pentru clienți și un val de reîmprospătare, la nivel de industrie, generând un potențial de creștere și îmbunătățiri ale marjelor.
  • Lenovo are o oportunitate unică de a dezvolta o experiență AI complet unificată, care să acopere ecosistemele digitale ale utilizatorilor, inclusiv pe zona de PC-uri, tablete și smartphone-uri.

Repere ESG

Lenovo a primit recunoaștere pentru mai multe realizări ESG în ultimul trimestru, printre care:

Obținerea celui mai mare punctaj în cadrul Workplace Pride Global Benchmark, o evaluare anuală.

Lasă un răspuns