Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

Google premiază cele mai populare castele și cetăți din România

Monumente istorice din fiecare regiune a țării au primit premiul Recenzia de Aur de la Google

Google anunță câștigătorii celei de-a treia ediții a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiază cele mai apreciate locații de pe Google Maps. Pentru ediția de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur castele și cetăți din fiecare regiune a țării.

Pentru analiză, Google a selectat locațiile cu un profil verificat și actualizat în Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăți și fortărețe. Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele. Selecția celor nouă câștigători premiați cu „Recenzia de Aur” a fost făcută în urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, în luna mai 2023.

Iată cetățile și castelele care au primit premiul „Recenzia de Aur” în 2023 din partea Google:

Regiune Monument istoric Oraș
Maramureș Castelul Károlyi Carei
Crișana Cetatea Oradea Oradea
Banat Bastionul Maria Theresia Timișoara
Oltenia Cetatea Medievală a Severinului Drobeta-Turnu Severin
Muntenia Castelul Peleș Sinaia
Dobrogea Cetatea Medievală Enisala Enisala
Moldova Palatul Culturii Iași
Bucovina Cetatea de Scaun a Sucevei Suceava
Transilvania Cetatea Alba-Carolina Alba Iulia

 

„Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiștii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcții AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turiști să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraș nou, din țară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepționale. Castelele și cetățile sunt obiective turistice importante și ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât și prin Google Maps să reușim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România.” Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est) pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

Harta cu locațiile câștigătoare Google Recenzia de Aur 2023 poate fi accesată aici.

Detalii despre obiectivele turistice din România premiate cu „Recenzia de aur” în 2023 și anii anteriori pot fi găsite aici: goo.gle/recenziadeaur

Completarea Profilul Companiei în Google – un instrument de promovare gratuit pentru monumentele istorice și obiectivele turistice

Pe Google Maps există locații din domenii diverse, de la organizații publice, monumente istorice, la afaceri din turism și HoReCa, la servicii specializate de tot felul (precum saloane de cosmetică sau frizerii), instituții financiar – bancare, magazine diverse, centre comerciale, afaceri din domeniul medical (precum centre medicale sau de analize) sau auto (service-uri, spălătorii auto etc.). Prin completarea Profilului Companiei în Google, monumentele istorice, organizațiile și afacerile vor apărea pe Google Maps și Google Căutare cu toate detaliile, iar informațiile despre acestea vor putea fi găsite de cei interesați prin căutare pe Google.

Lasă un răspuns