Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Diverse
  • TP-Link extinde gama Omada pentru segmentul SMB/Enterprise prin lansarea noilor echipamente Access-Point Wi-Fi 6 împreună cu primul router 3-în-1 VPN Gigabit Multi-WAN

TP-Link extinde gama Omada pentru segmentul SMB/Enterprise prin lansarea noilor echipamente Access-Point Wi-Fi 6 împreună cu primul router 3-în-1 VPN Gigabit Multi-WAN

București, 27 Martie 2023 – TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, anunță lansarea pe piața din România a trei echipamente noi din gama Omada pentru business, compatibile cu standardul Wi-Fi 6: TP-Link EAP650-Outdoor, TP-Link EAP650-Wall și TP-Link EAP613, alături de noul router TP-Link Omada ER7212PC.

 

Controler Omada SDN integrat în TP-Link Omada ER7212PC

Prin controlerul Omada SDN integrat, ER7212PC poate administra și actualiza echipamentele din rețea în grup, fără a fi nevoie de configurări individuale. De asemenea, prin aplicația Omada sau interfața web se pot controla de la distanță echipamentele conectate, se poate monitoriza rețeaua și se poate realiza depanarea în timp real.

Cu noul router 3-în-1 VPN Gigabit Multi-WAN ER7212PC, managementul rețelei devine foarte facil, acesta integrând și funcțiile unui controler hardware Omada. Cele 8 Porturi PoE+ oferă conectivitate pentru echipamentele PoE precum access point-uri, camere IP sau telefoane IP, reducând din costurile necesare infrastructurii.

Totodată, funcția Multi-WAN Load Balancing distribuie fluxurile de date în funcție de proporția lățimii de bandă a fiecărui port WAN pentru a crește rata de utilizare a broadband-ului multi-line.

În ceea ce privește noile access point-uri cu tehnologie Wi-Fi 6, TP-Link continuă extinderea gamei Omada pentru sectorul SMB/Enterprise, lansând pe piața din Romania noi dispozitive concepute atât pentru utilizarea în mediul exterior, cât și in interior. Acestea beneficiază de cele mai noi tehnologii și de funcții avansate pentru funcționare optimă, fiind o alegere eficientă pentru mediile de business care necesită conexiuni stabile, securitate sporită și acoperire extinsă, prin beneficiile aduse de tehnologia Wi-Fi 6.

Printre cele mai noi Access Point-uri lansate pe piața din România se numără TP-Link EAP650-Outdoor, conceput special pentru mediul exterior, datorită protecției certificate IP67, cu carcasă rezistentă la apă și praf, protecție anti trăsnet 6KV, ESD 15KV și tehnologie Omada Mesh. Acesta oferă conexiune Wi-Fi 6 cu viteze dual-band cumulate de până la 3 Gbps și performanțe maxime pentru un număr ridicat de terminale-client, cu ajutorul tehnologiilor OFDMA și MU-MIMO.

De asemenea, EAP650-Outdoor oferă o arie mare de acoperire, datorită antenelor profesionale și amplificatorului high-power, detalii care îl fac ideal pentru afaceri ce își desfășoară activitatea în mediul exterior, precum piscine, terase, amfiteatre, parcuri sau locuri de joacă. Datorită tehnologiei seamless roaming, dispozitivele utilizatorilor vor fi mereu conectate la rețea, chiar și atunci când se deplasează, pentru că acestea comută automat la cel mai apropiat access point, fără a se întrerupe conexiunea.

Cel de-al doilea nou echipament din gama Omada pe care TP-Link îl lansează pe piața din România este EAP650-Wall, un access point care se montează pe perete și care oferă conexiune Wi-Fi 6 în fiecare cameră, fiind un dispozitiv ideal pentru afaceri precum hoteluri, cămine, zone rezidențiale sau pensiuni.

Pe lângă viteze cumulate de 2976 Mbps – 574 Mbps în banda de 2.4 GHz și 2402 Mbps în banda de 5 GHz – EAP650-Wall oferă și performanță maximă pentru mai multe dispozitive simultan, datorită tehnologiilor OFDMA și MU-MIMO, dar și un port Gigabit care permite conectarea prin cablu a echipamentelor.

Dispozitivele EAP650-Wall pot fi integrate în platforma Omada SDN pentru acces via Cloud și administrare de la distanță. In plus, o serie amplă de tehnologii de securitate wireless integrate, precum standardul WPA3, si multiplele opțiuni de autentificare fac rețeaua ca rețeaua sa fie foarte sigură pentru utilizatori.

Nu în ultimul rând, EAP613 este un access point cu design compact, care se montează pe tavan / perete, și care oferă performanță excepțională prin standardul Wi-Fi 6, cu viteze cumulate de 1775 Mbps – 574 Mbps în banda de 2.4 GHz și 1201 Mbps în banda de 5 GHz. Pentru afacerile care necesită o acoperire extinsă, EAP613 beneficiază de Omada Mesh, o tehnologie care permite conectivitate wireless între access point-uri, iar întreaga rețea poate fi gestionată local sau via Cloud prin intermediul aplicației Omada.

„Și anul acesta ne focusăm intens pe dezvoltarea soluției TP-Link Omada SDN, soluție destinată în primul rând sectorului SMB, îndreptându-ne cu toată atenția și spre zona Enterprise în perioada imediat următoare. Astfel, odată cu lansarea acestor echipamente Access Point Omada Wi-Fi 6 cu funcționalități avansate, și a noului router VPN 3-în-1, facem încă un pas spre o soluție cât mai extinsă, care să reprezinte o alegere de top, performantă, ce satisface nevoile de conectivitate specifice acestor sectoare. Echipamentele au fost proiectate pentru a răspunde unor cerințe specifice, pe diverse verticale de business, și sunt optime pentru afacerile ce necesită conexiuni sigure și stabile, ușurință în implementare și exploatare, costuri reduse cu mentenanță, garanție extinsă pe o perioadă mai lungă decât media din industrie, și nu numai. Echipamentele din gama TP-Link Omada beneficiază, printre altele, de unul dintre cele mai performante standarde, Wi-Fi 6, de tehnologii de ultimă oră și oferă conexiuni stabile, totul într-o soluție completă de echipamente business cu management centralizat.” – a declarat Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.

Beneficiile gamei TP-Link Omada

De la afaceri care necesită rețele cu maximum 100 de dispozitive conectate, până la business-uri care au nevoie de conexiuni complexe, cu sute de terminale care să funcționeze simultan, gama TP-Link Omada oferă soluții personalizate, pentru eficiență crescută și siguranță maximă.

Performanța oferită de gama Omada SDN se bazează pe multiple caracteristici și tehnologii care asigură configurarea unei rețele de cea mai înaltă calitate, în funcție de nevoile fiecărui business. Puteți vedea aici mai multe detalii despre gama TP-Link Omada: https://www.tp-link.com/ro/omada-sdn/

TP-Link pune la dispoziția partenerilor un tool pentru testarea soluției Omada SDN: emulatorul Omada SDN. 

###

Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de dispozitive și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC*, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de dispozitive și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

*Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q2, 2022.

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitează www.tp-link.com/ro sau urmărește-ne pe:

Facebook: www.facebook.com/TPLinkRomania

Instagram: www.instagram.com/tplinkromania/

TikTok: www.tiktok.com/@tplink_romania

YouTube: www.youtube.com/TPLinkRomania

LinkedIn: www.linkedin.com/company/tp-link-romania

Lasă un răspuns