Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • RAPORT OLX: Cu cât au crescut costurile la anvelopele de iarnă în anul 2022

RAPORT OLX: Cu cât au crescut costurile la anvelopele de iarnă în anul 2022

Bucharest, December 13, 2022. Prețurile la anvelopele de iarnă au crescut cu aproximativ 24% în 2022 față de anul precedent, arată un raport OLX. În iarna anului 2021 românii au achiziționat anvelope cu un cost mediu de 594 lei, în timp ce acum aceleași anvelope costă 737 lei.

 

Conform datelor celei mai mari platforme de anunțuri generaliste din România, prețurile la anvelopele de iarnă au crescut considerabil față de anul anterior. Cea mai mare cerere este înregistrată pentru anvelopele de 16 inch, urmate de anvelopele de 15 și 17 inch.

Același raport OLX arată că nici prețul jantelor nu a rămas constant, ci a crescut cu aproximativ 16%. Astfel că dacă o jantă costa 906 lei anul trecut, acum costul aceluiași model este de 1048 lei. În total, în luna noiembrie a anului 2022, cererea de jante și anvelope a depășit oferta – cu 224.412 de căutări față de cele 56.720 de listări active prezente pe platformă.

„Creșterea prețurilor față de anul trecut este determinată de inflație, dar și de creșterea cererii versus ofertă. Observăm o creștere de 42% a cererii de la utilizatori față de numărul de ad-uri din această categorie, ceea ce cel mai probabil a contribuit la faptul că vânzătorii au putut crește atât prețurile, cât și volumul vânzărilor. Pe de altă parte, am oferit și utilizatorilor platformei un „digital fair”, axat pe anvelope, care a avut o performanță bună în îmbunătățirea ratei între cumpărători și vânzători.”, declară Mihai Voicu – Head of Car Parts OLX.

La nivel de piață, multe dintre motivele pentru care a crescut prețul anvelopelor sunt din cauza pandemiei de COVID-19. De la lipsa forței de muncă până la întârzierile lanțului de aprovizionare, industria anvelopelor (printre multe altele) încă se adaptează la blocajele și opririle care au început în 2020.

Întreținerea anvelopelor poate ajuta la prelungirea duratei de viață a acestora. Viteza, virajele, pornirile și opririle rapide duc la uzarea rapidă a cauciucului de pe anvelope, astfel că este recomandată conducerea lină, în siguranță. De asemenea, este necesar ca anvelopele să fie umflate corespunzător, iar roțile aliniate.

Despre OLX

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOS, Android.

Lasă un răspuns