Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Campania McHappy Day OFERĂ TIMP părinților din Casele Ronald McDonald și ajută familiile să rămână aproape

Campania McHappy Day OFERĂ TIMP părinților din Casele Ronald McDonald și ajută familiile să rămână aproape

București, 21 noiembrie 2022 – McDonald’s continuă să ajute familiile vulnerabile din România și organizează o nouă ediție a campaniei de strângere de donații McHappy Day, sub mesajul „Oferă timp”. Scopul campaniei este de a sprijini Fundația pentru Copii Ronald McDonald în misiunea sa de a dărui timp familiilor, punând la dispoziția părinților un loc sigur și confortabil, în Casele Ronald McDonald, pentru ca aceștia să poată rămâne aproape de copiii lor spitalizați.

Astfel, toate donațiile colectate în cadrul McHappy Day vor fi folosite de fundație pentru a asigura în continuare nopți de cazare, mese calde și consiliere psihologică sutelor de părinți care sunt cazați anual în cele trei Case Ronald McDonald din România, la București, Timișoara și Iași.

Anul acesta a fost un an foarte important. Datorită generozității clienților noștri, partenerilor și nu în ultimul rând a echipei, am contribuit la finalizarea celei de-a treia Case Ronald McDonald din România, deschisă la Iași.” a declarat Paul Drăgan, Director General Premier Restaurants România. „Însă misiunea noastră nu s-a încheiat cu această reușită, ci continuă zi de zi. De aceea, McHappy Day este o inițiativă deosebit de importantă pentru noi. Este o campanie de suflet, prin care rămânem aproape de fundație și alături de familiile care au nevoie de ajutor în cele mai grele momente din viețile lor. Este important să donăm și să încurajăm oamenii să se implice și să doneze, la rândul lor. Pentru că fiecare donație înseamnă timp prețios.

Campania se desfășoară în perioada 21-27 noiembrie, în toate restaurantele McDonald’s din țară. Cei care doresc să contribuie o pot face printr-o donație în numerar sau cu cardul bancar la casele de marcat McDonald’s sau folosind cutiile speciale, amplasate în restaurante. Un alt mecanism disponibil clienților și tuturor celor care doresc să doneze este via SMS, prin trimiterea unui mesaj cu textul FAMILIE la 8845, activând o donație lunară în valoare de 2 euro***, sau printr-o donație online, accesând pagina www.rmhc.ro/doneaza.

În plus, ca partener de misiune al fundației, McDonald’s redirecționează 1 leu din valoare fiecărui Happy Meal vândut în restaurantele sale pe durata campaniei.

„Copiii bolnavi au dreptul la tratament cu familia alături, iar an de an, de mai bine de 19 ani, vedem cum crește nevoia de sprijin a familiilor care pleacă departe de casă pentru ca cei mici să aibă acces la servicii medicale. La București, la Timișoara sau la Iași, întâlnim părinți din toată țara și le suntem alături uneori pentru câteva zile, alteori pentru luni sau chiar ani. Putem să #tinemfamiliileimpreuna și să oferim serviciile și bunurile de care orice familie plecată departe de casă are nevoie pentru că avem alături o comunitate minunată de parteneri, donatori, prieteni ai Fundației. Mulțumim, McDonald’s, pentru sprijinul prin care ducem misiunea Fundației mai departe! Invităm de McHappy Day fiecare persoană și fiecare companie să se alăture cauzei noastre și să #tinemfamiliileimpreuna cu o donație.”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Din 1998, de când a fost înființată în România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald susține îngrijirea centrată pe familie și luptă pentru crearea unei lumi în care copiii au acces la servicii medicale de calitate, iar familiile lor rămân permanent alături de micuți, implicându-se într-un mod activ și fiind prezenți constant în îngrijirea lor. Acest lucru este posibil în Casele Ronald McDonald, unde părinții beneficiază de cazare gratuită pe durata spitalizării copiilor.

Prima Casă Ronald McDonald a fost inaugurată în anul 2003, în București, și a găzduit de-a lungul timpului mii peste 11.000 de părinți și copii veniți din toate colțurile țării pentru tratament. Urmând modelul din București, în anul 2008 a fost deschisă cea de-a doua Casă, în Timișoara, proiectul fiind remodelat complet și extins în 2020. Cea de-a treia Casă a fost deschisă în luna mai 2022 la Iași, pentru a deservi anual sute de familii din întreaga regiune.  Până în prezent, peste 22.000 de părinți au găsit în Casele Ronald McDonald confortul unui cămin pe durata internării copiilor lor.

 

***Valoarea donației este de 2 Euro/lună. Pentru a opri donația lunară trimite mesajul FAMILIE STOP la 8845. Suma alocată cauzei este de 2 Euro (nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament). În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile și Vodafone Romania.

 

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele trei Case Ronald McDonald din București, Timișoara și Iași care găzduiesc gratuit familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 22.000 de părinți și copii au fost primiți în aceste „Case departe de casă”.

Lasă un răspuns