Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Elevii pasionați de sustenabilitate mai au la dispoziție doar două săptămâni pentru a se înscrie în competiția Solve For Tomorrow de la Samsung

Elevii pasionați de sustenabilitate mai au la dispoziție doar două săptămâni pentru a se înscrie în competiția Solve For Tomorrow de la Samsung

București, România – 19 octombrie 2022 – Perioada de înscriere în cea de-a doua ediție a competiției naționale Solve for Tomorrow organizată de Samsung România se apropie de final. Elevii de liceu cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani mai au la dispoziție doar două săptămâni pentru a completa formularul de înscriere.

Desfășurată în parteneriat cu Junior Achievement România, organizație non-profit internațională, competiția Solve for Tomorrow își propune să îmbine tehnologia, educația și creativitatea cu soluțiile eficiente și sustenabile ale elevilor pentru a rezolva diverse probleme identificate de ei în comunitățile din care fac parte.

Solve For Tomorrow_1

În cadrul programului tinerii își pot aduce ideile inovatoare la viață cu ajutorul sesiunilor de mentorat și al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate de Samsung Electronics România, devenind astfel creatorii unor soluții și alternative mai prietenoase cu mediul, menite să le ușureze viața și să contribuie la un viitor mai bun pentru comunitate.

Despre cea de-a doua ediție a competiției Solve for Tomorrow

 

În competiție se pot înscrie toți elevii din România cu vârste cuprinse între 16-18 ani, direct pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow. Sunt așteptate proiecte noi până pe 31 octombrie, în cadrul celor patru categorii ale competiției: Mediu ÎnconjurătorDiversitate și Incluziune SocialăEducație și Dezvoltare Durabilă. Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați regulamentul.

Competiția națională Solve for Tomorrow este formată din două etape principale:

  • Etapa I– elevii se pot înscrie individual sau în echipe de până la 5 membri, indiferent de studii sau calificări
  • După încheierea perioadei de înscriere, membrii juriului vor selecta 25 de idei
  • Etapa a II-a– elevii selectați în etapa a doua vor avea acces la workshop-uri și sesiuni de mentorat, menite să îi ajute să își dezvolte ideile inovatoare care au potențialul de a rezolva diverse provocări cu care societatea se confruntă.

 

Calendarul competiției:

 

Etapa I:  Perioada de înscriere: 14 septembrie – 31 octombrie 2022

 

Etapa II:

  • Jurizarea proiectelor înscrise: 1- 4 noiembrie 2022
  • Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a, pe site-ul competiției: 7 noiembrie 2022
  • Desfășurarea atelierelor de Sustainable Design Thinking: 14 noiembrie – 15 decembrie 2022
  • Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiție: 15 noiembrie – 20 decembrie 2022
  • Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat: 16 – 22 ianuarie 2023
  • Desfășurarea sesiunilor de mentorat. Sesiunea I (5 – 9 decembrie 2022) | Sesiunea II (30 ianuarie – 7 februarie 2023)
  • Eveniment Demo Day: 16 februarie 2023
  • Finala competiției: 21 februarie 2023

Premiile oferite:

 

  • Locul I – câștigătorul sau echipa câștigătoare va primi un videoproiector Freestyle pentru întreaga echipă și va beneficia de invitații la două evenimente Samsung destinate #TeamGalaxy organizate în perioada februarie 2023 – februarie 2024. În plus, câștigătorul sau fiecare membru al echipei câștigătoare va primi câte un telefon Samsung Galaxy S22 128GB.
  • Locul II – câștigătorul sau fiecare membru al echipei câștigătoare va primi câte un telefon Samsung Galaxy A53 128GB.
  • Locul III – câștigătorul sau fiecare membru al echipei câștigătoare va primi câte un ceas Samsung Galaxy Watch4.

 

Premii speciale oferite:

  • Cool Factor Award – se acordă unui singur participant, pe baza votului juriului – un monitor inteligent cu TV Experience 32”
  • Best Speech – se acordă participantului cu cel mai bun speech din cadrul Finalei, pe baza votului juriului – o pereche Samsung Galaxy Buds Pro
  • Best Teacher – se acordă celui mai implicat profesor coordonator, care își ajută echipa, motivând-o constant, dând dovadă de abilități de conducere și fiind un lider de echipă – o tabletă Samsung Galaxy Tab S8 Octa-Core, 11”, 8GB RAM, 128GB

 Despre Solve for Tomorrow

Lansat în 2010, Solve for Tomorrow este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. Solve for Tomorrow este organizată în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenți participanți. În acest timp, competiției Solve for Tomorrow i s-au alăturat mii de studenți, profesori și părți interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenție și creativitate în școlile și comunitățile în care operează.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, electrocasnicelor, a sistemelor de rețea, a sistemelor LSI și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Lasă un răspuns