Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Microsoft introduce o nouă linie de servicii – Microsoft Security Experts, ce oferă soluții integrate de securitate pentru organizații

Microsoft introduce o nouă linie de servicii – Microsoft Security Experts, ce oferă soluții integrate de securitate pentru organizații

Vasu Jakkal, Corporate Vice President, Security, Compliance, Identity, and Management

Peisajul securității cibernetice a devenit din ce în ce mai complex și mai dificil pentru mediul de afaceri, dar și pentru sectorul public. Amenințările au crescut într-un ritm alarmant în ultimul an, iar estimările arată că, până în anul 2025, costul criminalității cibernetice ar putea fi de 10,5 trilioane USD anual, în creștere față de 3 trilioane USD cât era în urmă cu un deceniu și 6 trilioane USD, în 2021.

 foto

Anul trecut, Microsoft a blocat peste 9,6 miliarde de amenințări malware și peste 35,7 miliarde de email-uri de tip phishing sau de altă natură. Tehnologia Microsoft blochează, în fiecare secundă, peste 900 de tentative de furt de parole. Astfel, creșterea gradului de combatere a acestui fenomen este esențială, iar o protecție cu adevărat eficientă poate fi obținută combinând tehnologii inovatoare, date integrate privind amenințările existente și oameni extrem de calificați în acest domeniu.

În acest context, Microsoft a creat o nouă categorie de servicii – Microsoft Security Experts, pentru a furniza organizațiilor și partenerilor acestora soluții de securitate ce combină tehnologia gestionată de experți cu servicii oferite de oameni, pentru un nivel ridicat de protecție în fața amenințărilor actuale. Noile servicii sunt disponibile în domeniile securității, complianței, identității, managementului și confidențialității.

Cele trei noi servicii gestionate, create cu sprijinul ecosistemului de parteneri Microsoft, permit organizațiilor scalarea echipei de experți în securitate, fără provocările care survin în procesul de angajare și formare a acestora.

Serviciul Microsoft Defender Experts for Hunting se adresează clienților care au un centru de operațiuni de securitate puternic, dar doresc să urmărească proactiv amenințările prin intermediul portofoliului de securitate Microsoft Defender. În cadrul acestui serviciu, experții de securitate Microsoft analizează orice semnal și transmit alerte și instrucțiuni de remediere, astfel încât răspunsul să fie unul rapid. Organizațiile primesc, de asemenea, recomandări specifice pentru a înțelege și îmbunătăți sistemul de securitate.

 

Serviciul Microsoft Defender Experts for XDR este dedicat organizațiilor care au nevoie să-și extindă capacitatea centrului de operațiuni de securitate, fiind un serviciu gestionat de detectare și răspuns extins (XDR) care trece dincolo de punctele finale. Acesta analizează alertele de securitate și folosește automatizarea și expertiza specialiștilor pentru a răspunde unor eventuale incidente de securitate, împreună cu echipa organizației.

Cel de-al treilea serviciu este Microsoft Security Services for Enterprise care se adresează organizațiilor mari ce caută servicii gestionate de securitate integrate și cu un nivel ridicat de expertiză din partea specialiștilor Microsoft. Aceste soluții de securitate, oferite de experți, combină depistarea proactivă a amenințărilor și serviciul gestionat de detectare și răspuns extins, permițând platformelor integrate SIEM (Security Information and Event Management) și XDR (Extended Detention and Response) să protejeze toate mediile cloud și toate platformele.

Pentru că securitatea este un element esențial în desfășurarea oricărei activități, Microsoft se angajează să lucreze, alături de partenerii săi, în crearea de soluții de securitate pentru a sprijini orice organizație, indiferent de nevoile ei de securitate. În acest sens, Microsoft va realiza, în următorul an, o investiție de câteva milioane de dolari în ecosistemul de parteneri care folosesc platforma XDR. Noile investiții vor extinde modul de integrare a acestor parteneri și vor crea noi oportunități valoroase de lansare pe piață.

Misiunea Microsoft este de a construi o lume mai sigură pentru toată lumea, folosind cea mai bună tehnologie din industrie, cei mai buni experți în securitate, ecosistemul de parteneri, dar și o abordare unică a datelor despre amenințări.

Noua linie de soluții de securitate va fi prezentată, pe 12 mai, în cadrul Microsoft Security Summit, eveniment la care va fi prezent Satya Nadella, CEO Microsoft.

Lasă un răspuns