Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Vremuri Bune
  • Kaufland România anunță o nouă măsură de sprijin pentru persoanele refugiate. Compania va crea 300 de locuri de muncă pentru refugiați ucraineni pe parcursul anului 2022

Kaufland România anunță o nouă măsură de sprijin pentru persoanele refugiate. Compania va crea 300 de locuri de muncă pentru refugiați ucraineni pe parcursul anului 2022

București, 9 martie 2022 – Kaufland România anunță o nouă măsură prin care extinde sprijinul acordat persoanelor refugiate. După o serie de inițiative menite să ofere ajutor rapid prin donații în bani, alimente sau produse esențiale, și prin colaborarea cu ONG-uri care desfășoară activități umanitare, compania introduce o nouă modalitate de sprijin. Astfel, pe parcursul anului 2022, Kaufland România va crea peste 300 de locuri de muncă pentru refugiații ucraineni care doresc să rămână în România pe termen mediu sau lung.

Inițiativa companiei vine ca răspuns la situația instabilă din regiune, numărul refugiaților ucraineni din România fiind în continuă creștere. Prin crearea de noi locuri de muncă, Kaufland își propune să susțină integrarea acestora pe piața muncii. Cele 300 de locuri de muncă dedicate refugiaților vor fi create în mod suplimentar, în completarea celor 1.000 de noi locuri de muncă deja previzionate pentru anul 2022, pe fondul planurilor de expansiune Kaufland la nivel național.

Vizual _ CP Kaufland

Retailerul continuă astfel seria acțiunilor de susținere a refugiaților din Ucraina. De la începutul crizei umanitare, compania s-a implicat activ, sprijinind diferite inițiative sociale derulate atât la punctele de trecere vamală, cât și în centrele pentru refugiați. Printre acestea se numără colecta de alimente și produse de igienă organizată alături de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente momentan în peste 50 de magazine Kaufland, urmând ca această opțiune să devină curând disponibilă în toate magazinele Kaufland din România sau asigurarea meselor calde pentru refugiați. Kaufland finanțează zilnic pregătirea a 1.200 de porții de mâncare caldă, suplimentar la cele 1.000 de porții realizate în mod normal la Cantina Socială din București, în toate zilele săptămânii.

La rândul lor, angajații Kaufland s-au implicat prin găzduirea familiilor de refugiați, prin donarea de alimente și alte produse neperisabile. Pentru a încuraja implicarea echipei, fiecare acțiune de voluntariat este recompensată de companie cu o zi liberă.

Unul dintre cei mai mari angajatori din România, Kaufland numără în prezent peste 15.000 de angajați în cele 151 de magazine, 2 platforme logistice și la sediul central din București. Certificat recent de Top Employers Institute din Olanda ca Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv, retailerul își reînnoiește anual angajamentul privind performanța companiei și facilitățile acordate angajaților, recompensând implicarea și efortul acestora.

Toți cei care își doresc un loc de muncă pot suna la numărul de telefon 021 9132 sau pot aplica pe cariere.kaufland.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine în 8 țări, 139.000 de angajați și o rețea de peste 151 de magazine în România. În 2021, Kaufland România a primit pentru a patra oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală. Kaufland deține și distincția Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață. Obiectivul nostru este să aplicăm cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, astfel încât clienții să se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-preț, prin promovarea sustenabilității și a produselor locale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro.

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: presa@kaufland.ro   

Lasă un răspuns