Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

UPS Healthcare va distribui vaccinul Novavax împotriva COVID-19

  • Primele livrări în Uniunea Europeană încep săptămâna aceasta

 

București, 7 martie 2022 – UPS Healthcare a anunțat colaborarea cu compania de biotehnologie Novavax pentru distribuirea și livrarea noului vaccin autorizat împotriva COVID-19 în întreaga lume, inclusiv în 27 de țări din Uniunea Europeană (UE). Primele doze sunt expediate în statele membre începând cu această săptămână.

„UPS este mândru să colaboreze cu Novavax pentru distribuirea vaccinului împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană și nu numai”, a declarat Wes Wheeler, președintele UPS Healthcare. „Infrastructura extinsă pe care UPS Healthcare a construit-o în Uniunea Europeană pentru a gestiona produsele sensibile la temperatură va permite ca acest vaccin și alte produse medicale necesare să fie rapid disponibile pentru sute de milioane de oameni.”

„UPS este un partener cheie în lanțul nostru global de aprovizionare, ajutându-ne să furnizăm o altă opțiune de vaccin – bazat pe o tehnologie inovatoare și bine înțeleasă – clienților și oamenilor din întreaga lume”, a declarat John Trizzino, Chief Commercial Officer și Chief Business Officer, Novavax.

UPS Healthcare (1)

Disponibil în Uniunea Europeană sub brandul Nuvaxovid™, este primul vaccin pe bază de proteine care a fost autorizat în UE. Acesta a demonstrat o eficacitate de aproximativ 90%, un profil de siguranță și toleranță satisfăcător, în două studii clinice mari de fază 3. Efectele adverse grave și severe au fost scăzute ca număr și echilibrate între grupurile care au primit vaccin și cele placebo. Cele mai frecvente reacții adverse observate în timpul studiilor clinice (categoria foarte frecvente ≥1/10) au fost cefalee, greață sau vărsături, mialgie, artralgie, sensibilitate/durere la locul injecției, oboseală și stare generală de rău. Vaccinul folosește o tehnologie inovatoare și bine înțeleasă bazată pe proteine recombinate, utilizată de zeci de ani în fabricarea altor vaccinuri, cum ar fi gripa, zona zoster și HPV. Vaccinul și brandul Nuvaxovid nu au fost autorizate de către Agenția pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA).

UPS Healthcare (3)

Vaccinul Novavax este stabil la frigider și poate fi păstrat și transportat la temperaturi cuprinse între 2°C-8°C. Datorită acestui lucru, vaccinul Novavax poate juca un rol important în distribuția de vaccinuri în locuri izolate, folosind canalele tradiționale de distribuție a vaccinurilor.

UPS Healthcare stochează vaccinul într-o unitate de ultimă generație, recent extinsă, din Roermond, Țările de Jos. Centrul de distribuție poate gestiona o multitudine de produse biofarmaceutice. Roermond are rafturi mai reci pentru paleți, astfel încât să păstreze în siguranță substanțele biologice precum vaccinul Novavax. Amplasată strategic, unitatea se află aproape de hub-ul aerian european al UPS de la Aeroportul Köln-Bonn și are acces direct la porturi importante, inclusiv Rotterdam, Anvers și Amsterdam, permițând un timp scurt de tranzit în întreaga lume și livrare în ziua următoare în 80% din Europa.

Rețeaua europeană a UPS Healthcare a jucat un rol esențial în livrarea a peste 1,5 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 în peste 110 țări din întreaga lume, cu un procent de livrare la timp de 99,9%.

UPS Healthcare (2)

Acest lucru a fost realizat prin construirea unei „rețele în interiorul unei rețele” și definirea a aproximativ 500 de rute comerciale noi la nivel global și adăugarea de noi rute aeriene și terestre pentru a oferi infrastructura și gradul de flexibilitate necesare pentru transportul vaccinurilor la timp și în siguranță.

Trei centre regionale de comandă UPS Healthcare, disponibile 24/7, monitorizează și gestionează transferul vaccinurilor la nivel global pentru a asigura livrarea la timp, cu planuri de urgență și soluții împotriva riscurilor de vreme extremă și alte obstacole.

 

Informații importante privind siguranța vaccinării

  • Nuvaxovid™ este contraindicat persoanelor care au o hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.
  • Au fost raportate reacții adverse precum șoc anafilatic după administrarea de vaccinuri împotriva COVID-19. Se impune tratament medical adecvat și o supraveghere atentă în cazul apariției unei reacții anafilactice.
  • Reacții precum stări de anxietate, inclusiv sincope vasovagale, hiperventilație sau reacții cauzate de stres pot apărea în asociere cu vaccinarea, ca răspuns la administrarea injecției cu acul. Este important să se ia măsuri de precauție pentru a evita rănirea cauzată de leșin.
  • Vaccinarea trebuie amânată la persoanele care suferă de o boală febrilă acută severă sau de o infecție acută.
  • Nuvaxovid trebuie administrat cu precauție persoanelor care primesc tratament anticoagulant sau celor cu trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare (cum ar fi hemofilia), deoarece pot apărea sângerări sau vânătăi în urma administrării intramusculare.
  • Eficacitatea Nuvaxovid poate fi mai scăzută la persoanele cu sistem imunitar compromis.
  • Durata protecției oferite de vaccin este necunoscută, deoarece este încă determinată de studiile clinice în curs.
  • Este posibil ca persoanele să nu fie complet protejate până la 7 zile după a doua doză. La fel ca în cazul tuturor vaccinurilor, este posibil ca vaccinarea cu Nuvaxovid să nu protejeze toți beneficiarii vaccinului.
  • Cele mai frecvente reacții adverse observate în timpul studiilor clinice (categoria foarte frecventă ≥1/10) au fost dureri de cap, greață sau vărsături, mialgie, artralgie, sensibilitate/durere la locul injecției, oboseală și stare generală de rău.

Vă rugăm să vizitați https://www.novavaxcovidvaccine.com pentru prospectul complet, instrucțiuni și informații legate de reacțiile adverse.

Informații detaliate despre acest medicament sunt, de asemenea, disponibile pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului: http://www.ema.europa.eu

Lasă un răspuns