• Acasă
  • Publicitate
  • Soluțiile prin care România ar putea pregăti un viitor energetic fără emisii de carbon

Soluțiile prin care România ar putea pregăti un viitor energetic fără emisii de carbon

București 26 ianuarie. Guvernele din întreaga lume au fost de acord să încerce să obțină emisiile zero nete până în 2050, ca parte a Acordului de la Paris semnat în 2016. În acest context, Dr. Hu Hao, Reprezentant al Tranziției de energie, Global Energy Business Unit al Huawei Enterprise BG, a prezentat soluțiile prin care țările se pregătesc pentru un viitor energetic fără emisii de carbon.

Transformarea net-zero este singura modalitate de a aborda schimbările climatice, iar colaborarea este esențială în toate industriile. Transformarea va echilibra sectoarele energetice de până acum. Energia electrică, petrolul, gazele și cărbunele vor fi centralizate prin structuri diferite în afaceri. Tranziția energetică reprezintă o tendință inevitabilă, a menționat Dr. Hu Hao.

Conform raportului referitor la tranziția energiei globale și dezvoltarea emisiilor de carbon zero, care a fost lansată la evenimentul Huawei Connect 2021, sistemul energetic actual va evolua treptat către un sistem inteligent. Acesta ar trebui să atingă trei obiective: să fie sigur, extrem de eficient și economic și să nu prezinte emisii de carbon. Aceste lucruri se pot obține prin transformarea digitală și cea energetică pentru a stabili un sistem inteligent centrat pe date și pentru a stimula digitalizarea industriei.

logo

La cea de-a 5-a Conferință IEEE privind Energy Internet și integrarea sistemelor energetice, Huawei a prezentat raportul Net-Zero Carbon Intelligent Energy System bazat pe integrarea energiei multiple. Acest sistem este folosit deja în campusuri ecologice și eficiente, acoperind toate domeniile.

Esențială însă pentru planul unui sistem energetic inteligent cu emisii zero de carbon este transformarea sectoarelor energiei electrice, petrolului, gazelor și cărbunelui. În primul rând, pentru industria cărbunelui, este necesar să se optimizeze structura actuală, gestionând în același timp fluxul acesteia. Mai mult decât atât, întreprinderile din sectorul petrolului și gazelor trebuie să consolideze parteneriatele dintre terți, să extindă ecosistemele, să îmbunătățească capacitățile operaționale, să stabilească modele de afaceri și să elaboreze norme riguroase privind cheltuielile de capital pentru a-și atinge obiectivul, transformarea energetică.

În ultimii ani, Huawei a dezvoltat tehnologiile ICT și a crescut investițiile în industria energetică. În plus, realizările în domeniul IA, al platformei cloud, al volumelor mari de date și al IoT au făcut posibile conectarea inteligentă, analiza datelor și procesele decision-making, programarea energiei prin intermediul rețelei și activarea datelor ecosistemului. De exemplu, în cazul unui campus inteligent net-zero, platformele digitale și nucleul se bazează pe platforme cloud, Big Data, IoT și IA. Activarea datelor poate realiza un management integrat al energiei și poate inova serviciile și modelele de afaceri. Se pot astfel analiza sau elimina emisiile de carbon cu volum mic. Pe termen lung, este posibil să se ajungem la un sistem fără emisii de carbon.

Despre Huawei

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (ICT) și dispozitive inteligente. Cu soluții integrate pe patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne-am angajat să aducem tehnologia digitală fiecărei persoane, case și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creăm o valoare de durată pentru clienții noștri, facem eforturi pentru a oferi posibilități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Investim masiv în cercetarea de bază, concentrându-ne pe descoperiri tehnologice care conduc lumea înainte. Avem 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi.

Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.google.com/+Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Lasă un răspuns