Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Autodeal, aplicația de gestionare a costurilor și obligațiilor auto, atrage o investiție de 450.000 de euro, la o evaluare de 3 milioane de euro

Autodeal, aplicația de gestionare a costurilor și obligațiilor auto, atrage o investiție de 450.000 de euro, la o evaluare de 3 milioane de euro

  • În primele 3 luni de la finalizarea rundei de investiții, Autodeal va integra plata în rate a serviciilor achiziționate în aplicație, inclusiv achiziția de polițe RCA
  • Aplicația a fost lansată la jumătatea acestui an, de o echipă din Cluj, cu investiții de peste 200.000 euro, și a fost descărcată de peste 70.000 de ori
  • Autodeal este cea mai complexă și completă soluție pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto disponibilă în România

București, 10 decembrie 2021 – Aplicația Autodeal, cea mai complexă și completă soluție pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto din România, atrage o investiție de 450.000 de euro, de la doi investitori, pentru dezvoltarea de noi funcționalități și integrarea de noi parteneri strategici.     .

Investitorii în această rundă sunt Cosmin Țîrvuloiu, lead investor, și fondul de investiții Mavers Wealth Management.

Aplicația Autodeal este dezvoltată de start-up-ul Riolit Web, din Cluj-Napoca, și este evaluată, în prezent, la 3 milioane de euro.

Autodeal_app

„Investiția atrasă pentru dezvoltarea aplicației Autodeal confirmă tendințele de digitalizare accelerată în industriile de asigurări și servicii auto, precum și în instituțiile care gestionează eliberarea documentelor ce permit utilizarea autovehiculelor. Pentru Autodeal, fondurile atrase oferă posibilitatea dezvoltării aplicației de tip one-stop-shop în direcția introducerii de noi servicii și interconectarea partenerilor strategici din industria auto”, spune Sandu Băbășan, partener Autodeal.

„În ultimii doi ani, ritmul de digitalizare a serviciilor ce adresează utilizatorii finali cu soluții de simplificare a vieții de zi cu zi, în orice domeniu, a crescut exponențial și, în consecință, s-au intensificat lansările de aplicații ce integrează multiple funcționalități. Vor fi câștigătoare și vor face diferența startup-urile ce vor avea o viziune integrată și tehnologia care le va permite să fie cu un pas înaintea competitorilor.

La acest moment, Autodeal este cea mai complexă soluție pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto disponibilă în România și are toate atuurile pentru a deveni, în scurt timp, un jucător relevant în piața internațională”, spune Alexandru Boghiu, Managing Partner,  Mavers Wealth Management.

Cosmin_Tirvuloiu_lead_investor_Autodeal

După această rundă de investiții, dezvoltarea Autodeal se va face în jurul conceptului de Mobility App, prin introducerea de noi funcționalități. În primele 3 luni de la finalizarea rundei de investiții, vor fi disponibile în aplicație servicii de asistență rutieră, servicii de programare în service și pentru ITP, prin intermediul Autodeal putând fi realizate inclusiv gestiunea devizelor și a plăților aferente acestor servicii, precum și posibilitatea plății în rate a serviciilor achiziționate.

„Aplicația mobilă a fost piesa de rezistență în pandemie, când mobilitatea a scăzut și utilizatorii au căutat soluții care să le ofere rezolvări rapide pentru situațiile curente. Deși a pornit ca un trend contextual, adoptarea aplicațiilor mobile va deveni normă în anii următori și va accelera organic, întrucât dezvoltatorii au fost motivați să pună în piață cele mai bune produse, în măsură să convertească inclusiv utilizatorii mai puțin tehnici.

Prin natura beneficiilor pe care le oferă unui număr mare de utilizatori – șoferii și proprietarii de autovehicule – Autodeal este exemplu clar al aplicației de succes în rândul tuturor categoriilor de public”, spune Cosmin Țîrvuloiu, lead investor în Autodeal.

În etapa următoare, Autodeal vizează crearea, în cadrul aplicației, a unui marketplace, unde vor fi comercializate, pentru început, anvelope și accesorii auto. Autodeal se va dezvolta în continuare punând accentul pe sectorul green cars, rent a car (oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a închiria mașini direct din aplicație) și last mile mobility.

Lansată la jumătatea acestui an, Autodeal este cea mai complexă și completă aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto disponibilă în România. Aplicația Autodeal digitalizează toate procesele generate de deținerea unui autoturism și permite administrarea cu ușurință și în siguranță, într-un singur loc, a tuturor programărilor și plăților aferente deținerii unui autoturism.

Autodeal integrează cel mai mare număr de servicii și permite utilizatorilor setarea de notificări de expirare pentru RCA, ITP, CI și permis de conducere, plata de taxe și amenzi, achiziția de roviniete, achiziția de polițe RCA și asigurări de călătorie.

Până în prezent, dezvoltarea aplicației Autodeal a presupus investiții de peste 200.000 de euro și a fost descărcată de peste 70.000 de ori. De la momentul lansării, funcționalitățile aplicației au fost îmbunătățite cu 3 noi update-uri, care au vizat, în special, componenta de user experience.

Aplicația Autodeal poate fi descărcată gratuit din App Store, pentru dispozitivele care rulează sistemul de operare iOS, și din Google Play, pentru dispozitivele cu Android.

Aplicația Autodeal a fost lansată la jumătatea anului 2021 și este dezvoltată de Riolit Web,  companie clujeană înființată în 2019, a cărei misiune este să integreze toți jucătorii din segmentul auto într-o singură aplicație, în beneficiul utilizatorilor săi.

Lasă un răspuns