Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Auto
  • Implanturile dentare: când devin acestea o necesitate și o soluție optimă pentru dinții lipsă?

Implanturile dentare: când devin acestea o necesitate și o soluție optimă pentru dinții lipsă?

Implanturile dentare sunt utilizate după îndepărtarea dinților permanenți. Acestea permit umplerea golurilor din dantură. Utilizarea a două sau mai multe implanturi le permite să fie încorporate într-o punte dentară. Datorită acestui fapt, se reconstruiește mai mult de un dinte. Dar în ce cazuri implanturile dentare sunt cea mai bună metodă de tratament?

Ce sunt implanturile dentare?

Implantul dentar este un tip de proteză utilizată pentru a reconstrui un dinte pierdut sau mai mulți dinți. Cu toate acestea, proteza este un element mobil sau parțial mobil, în timp ce implantul este un șurub care este introdus în oasele mandibulei sau maxilarului. Implanturile sunt realizate din titan, un material rezistent la coroziune și caracterizat printr-o rezistență peste medie la deteriorarea mecanică. De asemenea, este foarte bine tolerat de corpul uman. Implantul preia funcția rădăcinii dintelui. Când este îmbrăcat, începe procesul de conectare a structurii sale cu țesutul osos. Fuziunea completă a acestor elemente are loc după câteva luni. După acest timp, se pune un bont special cu o coroană dentară. În acest fel, dinții lipsă sunt înlocuiți.

Indicații pentru plasarea implantului

Implanturile dentare sunt recomandate persoanelor cu cavități dentare și chiar celor cu lipsă de dinți. Există multe motive pentru acest lucru, uneori este vorba de extracția dinților din cauza modificărilor progresive sau a parodontitei. Se întâmplă să pierzi dinții ca urmare a unui accident sau a pierderii osoase treptate. În ultimul caz, forma feței se schimbă foarte des, durerile de cap și tulburările mușcăturilor apar frecvent. Dacă un implant este implantat la momentul potrivit, înainte de apariția efectelor pierderii osoase, se previne acest proces.

Implanturile dentare sunt o alternativă la protezele dentare. Aceasta este o propunere pentru cei care doresc să evite părțile mobile din dinți. Prin urmare, tinerii le aleg foarte des, deși au și un efect pozitiv asupra calității vieții persoanelor în vârstă.

Când nu este recomandat tratamentul implantologic?

Există boli și probleme de sănătate care descalifică pacientul de la tratamentul implantului. În astfel de cazuri, este necesar să se utilizeze o altă metodă. Implantul nu poate fi folosit la persoanele cu osteoporoză în stadiu avansat și boli legate de tulburări de coagulare a sângelui. De asemenea, nu sunt utilizate în SIDA, epilepsie și diabet necontrolat. Dependența de droguri și alcoolismul sunt, de asemenea, contraindicații. De asemenea, nu se recomandă femeilor însărcinate și persoanele cu igienă orală precară, care este legată de ex. de tartru sau carii.

În plus, tratamentul implantologic nu poate fi implementat în cazul inflamației care apare la locul implantării. Dificultăți apar și atunci când dinții sunt puternic înclinați spre zona dintelui lipsă. Această metodă de tratare a dinților lipsă nu este, de asemenea, cea mai bună opțiune atunci când există un spațiu mic în priză în care plasarea implantului este imposibilă sau foarte dificilă.

Implanturile dentare previn pierderea osoasă și modificările negative ale cavității bucale, ci este o bază stabilă pentru coroane, fără părți mobile care sunt caracteristice protezelor dentare.

În concluzie, înainte de a decide că implantul dentar este cea mai bună soluție pentru tine, ține cont de sfaturile și recomandările medicului stomatolog și de istoricul tău medical.

Lasă un răspuns