Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Diverse
  • La ce ne pot folosi principiile de succes ale miliardarului Ray Dalio

La ce ne pot folosi principiile de succes ale miliardarului Ray Dalio

In anul 2017, miliardarul Ray Dalio lansa cartea Principii, cu scopul de a face cunoscute principiile care l-au ajutat sa duca catre succes afacerea pe care acesta a costruit-o inca din vremea tineretii.

Ray Dalio este fondatorul companiei Bridgewater Associates, una dintre cele mai mari firme americane din domeniul managementului si consultantei in investitii, care astazi are peste 1500 de angajati si administreaza portofolii de peste 160 de miliarde de dolari.

Infiintand aceasta companie cu resursele modeste de care dispunea in vremea tineretii, Ray a dorit sa invete cat mai mult posibil din greselile pe care le facea, astfel incat a tinut mereu un jurnal al erorilor comise, precum si o colectie a principiilor care au functionat in decursul timpului, notandu-si cu atentie toate detaliile.

Asadar, aceasta lucrare a fost scrisa de catre Ray Dlio inca din timpul tineretii, ca fiind o colectie de principii functionale, aducand rezultate pozitive atat pentru companie, cat si pentru colectivul de angajati, putand releva istoricul evolutiv al companiei sale, precum si provocarile pe care le-a depasit cu succes.

Avand acces facil la principiile sale, angajatii companiei Bridgewater au reusit sa isi insuseasca rapid valorile acesteia, devenind mult mai performanti.

Dintre principiile lui Ray Dalio pe care le putem utiliza in viata de zi cu zi, putem enumera:

1) Esec + Reflectie = Progres
In orice actiune intreprinzi, este necesar sa existe o bucla de invatare eficienta, indiferent de succesul sau esecul acesteia, astfel incat evolutia ta sa fie asigurata.
Fara a invata din esecuri, evolutia va fi cu mult incetinita sau chiar intrerupta, iar in cazul in care un obstacol dificil va pune capat eforturilor de a-l depasi, acest aspect va duce in final la resemnare si renuntare.

2) Fericirea este un cumul de factori
Pentru ca o persoana sa fie fericita este nevoie de impliniri atat din punct de vedere profesional cat si personal, calitatea relatiilor sale cu cei din jur contribuind la acest aspect.
O persoana care nu reuseste sa stranga impliniri in toate aspectele esentiale ale vietii, va duce o existenta neimplinita si dezechilibrata.

3) Adevarul radical
Pentru a putea reusi in tot ceea ce intreprindem, este necesar sa fim sinceri atat cu noi insine, cat si cu cei din jurul nostru. Este recomandat ca in interactiunile noastre sa folosim adevarul in forma cea mai radicala, care la prima vedere poate fi neplacut, dar pe termen lung ne va aduce beneficii si ne va scapa de complicatii inutile.

4) Cunoaste-te bine
Este necesar sa ne cunoastem foarte bine slabiciunile si calitatile, pentru a putea anticipa rezultatele actiunilor noastre. Pe baza autocunoasterii dobandite, aceasta poate fi utilizata pentru a cunoaste si anticipa alte persoane cu care interactionezi.

5) Trebuie sa ai mereu mintea deschisa
Disponibilitatea de a invata si de a fi deschis este o mare calitate, care va constitui mereu un avantaj, considerand societatea dinamica in care traim.
A avea o minte inchisa poate reprezenta un dezavantaj major, care poate compromite sansele de reusita pe termen lung.

Lasă un răspuns