• Acasă
  • Diverse
  • Cateva sfaturi de la Jordan Belfort – Adevaratul lup de pe Wall Street

Cateva sfaturi de la Jordan Belfort – Adevaratul lup de pe Wall Street

In anul 2013, odata cu aparitia filmului ‘Lupul de pe Wall Street’, au inceput sa apara indoieli cu privire la corectitudinea persoanelor care se ocupa de tranzactionarea diverselor instrumente financiare.
De asemenea, Jordan Belfort, personajul real, cel care a inspirat subiectul filmului, a declarat public faptul ca a participat activ la conceperea scenariului, sustinand ca a incercat sa retuseze evenimentele prezentate, astfel incat sa poata fi expuse intr-un film normal.

Succesul personal dezvoltat pe baza abilitatilor personale, l-a facut sa castige sume imense de bani intr-un timp foarte scurt, aspect ce i-a adus in cele din urma la prabusire.
Povestea romantica a tanarului aspirant cu abilitati innascute de vanzator, care ajunge sa prospere pe Wall Street, s-a transformat rapid in cosmar, acesta ajungand sa fie condamnat in anul 2003 la 4 ani de inchisoare pentru frauda financiara, pierzand tot ce agonisise pana in acel moment.

Profitand de timpul petrecut in inchisoare, Jordan Belfort a cautat sa reflecte asupra vietii sale, regretand cele petrecute, incercand sa sintetizeze intr-o carte autobiografica principiile sale bune, cele care l-au ajutat sa acumuleze o avere fabuloasa.
Lasand la o parte aspectele negative care au contribuit la declin, putem distinge principiile bune care l-au ajutat in accensiunea sa fulminanta:

1) Trebuie sa fii puternic mental si increzator ca succesul tau depinde doar de tine.
O caracteristica intalnita la majoritatea milionarilor este increderea ca nu are rost sa ne plangem atata vreme cat aproape in totalitate realizarile depind de noi.
Puterea mentala a individului trebuie sa primeze asupra slabiciunilor, in timp acest aspect contribuind la consolidarea unui caracter orientat catre succes.

2) Pentru a avea succes trebuie sa stii sa vinzi.
Pentru a putea supravietui, va trebui sa poti vinde in mod continuu ceva anume, fie ca este vorba de a-ti vinde timpul ca angajat sau de a vinde alte marfuri sau servicii mai complexe.
Abilitatile in ceea ce priveste vanzarile pot fi innascute sau cultivate pe parcursul vietii, chiar daca exista unele aspecte care favorizeaza succesul in acest domeniu al celor care sunt preponderent extravertiti. Cum multa determinare, oricine poate ajunge sa poata fi cel putin un vanzator decent.

3) Increderea clientului este de nepretuit
In procesul de vanzare, castigarea increderii clientului poate fi decisiva, iar acest aspect poate determina in final succesul sau insuccesul.
Metodele de persuasiune pot fi utile pentru a capta increderea persoanelor cu care interactionezi.

4) Insuccesul poate fi anticipat si combatut eficient
Un esec in indeplinirea obiectivelor asumate poate fi diminuat foarte mult prin stabilirea corecta a obstacolelor si analiza acestora.
Orice obstacol major este compus din obstacole minore, care in cazul in care sunt luate individual, pot fi depasite cu usurinta.
De exemplu Jordan a invatat sa vanda telefonic aproape oricui prin demontarea eleganta a principalelor contraargumente pe care potentialii clienti le invocau cel mai adesea.

Metodele de vanzare pot fi invatate de catre orice, cu conditia sa se cultive din surse, sa exerseze si sa aiba un exemplu pe care sa-l poata emula pentru inceput.

Lasă un răspuns