Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Auto
  • Cea mai scumpă maÈ™ină din istorie
ÎnAuto

Cea mai scumpă mașină din istorie

Piața automobilelor este una greu de cuprins în cifre. An de an se vând zeci de milioane de mașini iar evoluția este una continuă. Producătorii se luptă între ei să ofere modele mai sigure, mai eficiente, cu un consum mai redus și cât mai plăcute din punct de vedere estetic, în timp ce șoferii se împart în tot felul de tabere, devenind adevărați fani ai diverselor branduri și modele.

În ciuda faptului că automobilele au ajuns să fie din ce în ce mai acceptabile din punct de vedere al costurilor, 2018 a reușit să depășească un record în ceea ce privește cea mai scumpă mașină din istorie.

Care este cea mai scumpă mașină vândută vreodată?

Numele său este Ferrari 250 GTO și a fost vândută cu nu mai puțin de 70 de milioane de euro. Impresionantul bolid este unul dintre cei mai frumoși „ armăsari italieni” și a fost produs în doar 39 de exemplare. Este unul dintre motivele pentru care David MacNeil a fost dispus să plătească o sumă uriașă pentru a-l cumpăra.

Printre celelalte motive se numără și următoarele:

  • MaÈ™ina a câștigat numeroase premii de-a lungul timpului;
  • Are o vechime de peste 50 de ani, fiind produsă pentru prima dată în 1962;
  • A reuÈ™it să câștige titlul de cea mai scumpă maÈ™ină din lume în mai mulÈ›i ani la rând. Spre exemplu, în anul 2014, un alt exemplar a fost vândut cu 40 de milioane de dolari;
  • Numărul exemplarelor în stare de funcÈ›ionare este unul foarte mic.

 

 

Ce alte mașini se mai laudă cu prețuri exorbitante?

În mod normal, un automobil bun nu ar trebui să coste mai mult de 30-40 000 de dolari, iar aici vorbim despre mașinile cu performanțe de ultima generație. Totuși, există o mulțime de modele care au prețuri de peste 1 milion de dolari și nu sunt tocmai modele de colecție, așa cum este Ferrari 250 GTO. Printre acestea se numără și următoarele modele:

  • Bugatti Chiron . Este un model extras parcă din filmele SF È™i are un cost de 2.7 milioane de dolari.
  • Păgâni Huayrra BC. Este o maÈ™ină italiană care nu este foarte cunoscută în rândul È™oferilor de rând. Aceasta are un aspect impresionant, o putere de până la 720 de cai putere È™i un cost de aproape 2.8 milioane de dolari.
  • McLaren P1. Produs din 2013 până în 2015 în doar 375 de exemplare, este una dintre cele mai impresionante modele de pe piață. Producătorul britanic  a reuÈ™it să îi ascundă sub capotă nu mai puÈ›in de 916 cai putere È™i să o vândă cu fabuloasa sumă de 3.6 milioane de dolari.
  • Lamborghini Veneno Roadster. Este o altă maÈ™ină cu adevărat wow, pe care puÈ›ini oameni din lume È™i-o pot permite. Aerodinamică, impresionantă din punct de vedere estetic È™i produsă în doar 14 exemplare, reuÈ™eÈ™te să ajungă la fabulosul preÈ› de 4.5 milioane de dolari.
  • Sweptail by Rolls Royce. Este maÈ™ina care iese cel mai mult din tipar. Nu este un automobil sport, aducând mai degrabă a limuzină de lux. Apărută pentru prima dată în 2017 a reuÈ™it să convingă mai multe persoane potente financiar să investească în ea peste 13 milioane de dolari. Cu siguranță, este o maÈ™ină pe care oricine È™i-ar dori să o conducă măcar o dată în viață.

Chiar dacă nu vom ajunge să conducem o astfel de mașină, sau cel puțin majoritatea oamenilor nu vor ajunge, este bine de știut pe ce cheltuiesc banii cei foarte bogați: pe cai putere.

Lasă un răspuns