Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Vremuri Bune
  • HONOR aduce în prim-plan viitorul AI pe dispozitivele smart la MWC 2024

HONOR aduce în prim-plan viitorul AI pe dispozitivele smart la MWC 2024

HONOR, Qualcomm și GSMA își unesc forțele pentru a evidenția AI-ul centrat pe nevoile utilizatorului și își afirmă angajamentul cu privire la o colaborare deschisă și protecția datelor

 

 28 februarie 2024, București – La MWC Barcelona 2024, George Zhao, CEO al HONOR Device Co. Ltd., a urcat pe scenă alături de liderii din industrie pentru o discuție de grup care îndeamnă la reflecție. Sesiunea, intitulată “Putting Humans First in AI Development: Key Considerations for Creating AI for Smart Devices”, i-a avut ca invitați și pe John Hoffman, CEO al GSMA Ltd. și Alex KatouzianGroup GM of MCX, Qualcomm Technologies Inc. Împreună, aceștia au subliniat importanța creării unor dispozitive AI care să susțină o experiență intuitivă, centrată pe nevoile utilizatorilor, asigurând în același timp confidențialitatea acestora.

„Credem că inteligența artificială va transforma sistemul de operare și va redefini experiența pe smartphone-uri. HONOR va progresa în îmbunătățirea strategiei AI integrând-o în MagicOS și în toate dispozitivele HONOR, asigurând o experiență centrată pe nevoile și dorințele utilizatorilor”, a declarat Zhao, subliniind angajamentul HONOR de a crea dispozitive ce integrează AI, având în centrul lor nevoile utilizatorilor.

Expertiza HONOR în domeniul inteligenței artificiale la nivel de dispozitiv este demonstrată de lansarea la MWC a MagicOS 8.0, care prezintă o integrare completă a inteligenței artificiale la nivel de platformă și prima interfață de utilizator bazată pe intenție (IUI) din industrie. MagicOS 8.0 se mândrește, de asemenea, cu Magic Portal, o funcție ce oferă recomandări de comenzi rapide bazate pe intenție, care permite utilizatorilor să navigheze fără efort între aplicații și să acceseze serviciile printr-o singură glisare. Acesta integrează cu succes 100 de aplicații utilizate cel mai frecvent la nivel global.

HONOR a colaborat, de asemenea, cu Qualcomm pentru a prezenta implementarea aplicației open-source Llama 2 pe noul HONOR Magic6 Pro, demonstrând puterea inteligenței artificiale pe dispozitiv fără a necesita o conexiune la internet.

Adoptarea unui ecosistem deschis

HONOR promovează un ecosistem deschis, invitând parteneri globali precum Qualcomm și GSMA să se alăture misiunii sale. „Prin încurajarea colaborării deschise, dezvoltăm experiențe AI pe dispozitive pentru a aduce beneficii directe utilizatorilor”, a declarat Zhao.

Facilităm dezvoltarea și inovarea pe platformele noastre,” a declarat Katouzian. Colaborarea și transparența aduc beneficii semnificative în industrie, motiv pentru care cooperarea Qualcomm cu partenerii noștri este esențială. Suntem ferm convinși că inovația și tehnologia vor consolida parteneriatele noastre. Atât timp cât putem continua să inovăm și să colaborăm cu partenerii noștri, vedem un potențial fără limite pentru evoluția noastră.”, a continuat acesta.

John Hoffman a adăugat AI este pe punctul de a revoluționa totul, iar noi suntem entuziasmați să vedem companii precum HONOR și Qualcomm folosind tehnologia AI pe dispozitive pentru a inova în domeniul dispozitivelor smart, îmbunătățind astfel viața utilizatorilor. GSMA, în colaborare cu HONOR, a dezvăluit, de asemenea, “Viziunea Terminalelor 6G” care conturează o perspectivă amplă asupra dezvoltării terminalelor 6G în era AI și stabilește direcția pentru progresele viitoare din industrie.”

Strategia AI centrată pe experiența utilizatorului în toate scenariile

Conform lui Zhao, avansul actual în domeniul inteligenței artificiale este fără precedent în istorie și va transforma profund dispozitivele inteligente. Obiectivul strategic al HONOR este de a integra AI în MagicOS, prin introducerea primei interfețe inteligente pentru utilizatori (IUI) din industrie. Aceasta implică implementarea unui nou nucleu, o nouă interfață de utilizare și crearea unui ecosistem interconectat, propulsat de AI, care să acopere o gamă largă de dispozitive, de la smartphone-uri la PC-uri. Această abordare va oferi utilizatorilor o experiență fluidă între dispozitive, aplicații și ecosisteme.

 

Inteligența artificială la nivel de platformă și LLM-urile permit ca HONOR să poată integra cu ușurință dispozitivele ce folosesc AI, precum PC-urile și smartphone-urile, în rutina zilnică a utilizatorilor. Aceste tehnologii sunt proiectate să înțeleagă intențiile utilizatorilor și să anticipeze nevoile acestora”, a explicat Zhao. El a subliniat că, pe măsură ce utilizatorii interacționează mai frecvent cu aceste dispozitive, experiența lor devine tot mai personalizată și mai adaptată nevoilor individuale.

Alex Katouzian a evidențiat, de asemenea, trendul în creștere al procesării inteligenței artificiale din cloud către dispozitivele personale, cum ar fi smartphone-urile și PC-urile. Prin optimizarea sau compactarea modelelor noastre, colaborând strâns cu partenerii noștri, precum HONOR, și alți parteneri din industrie, precum furnizorii de sisteme de operare, ne propunem să transferăm o parte semnificativă a acestor capacități și date [cloud AI] direct pe dispozitive. Potențialul de expansiune al AI pe dispozitiv este, practic, nelimitat.”, a menționat acesta.

Securitatea datelor: Pilonul essential al inteligenței artificiale

Inteligența artificială nu poate exista fără o bază de securitate”, a declarat Zhao, subliniind principiul PFAST al HONOR în dezvoltarea inteligenței artificiale – Confidențialitate, Corectitudine și Echitate, Responsabilitate, Securitate și Fiabilitate, Transparență și Controlabilitate. Facem apel la industrie să colaboreze în ceea ce privește gestionarea inteligenței artificiale pentru a asigura confidențialitatea și protecția utilizatorilor”, a declarat Zhao. Tehnologia HONOR MagicGuard și certificările obținute în materie de confidențialitate, precum ePrivacySeal, sunt inițiative-cheie în acest demers.   

Modelarea viitorului cu 6G și AI

Impulsionat de progresele rapide în domeniul inteligenței artificiale, 6G va aduce posibilități impresionante, dar și provocări complexe.  HONOR și GSMA au publicat la MWC “Viziunea Terminalelor 6G “.

Dezvoltat împreună cu partenerii colaboratori China Unicom, China Mobile, China Telecom, Du, Telstra și Inmarsat, acest document prezintă viziunea unei lumi inteligente centrate pe utilizator, modelată de capacitățile transformatoare ale 6G și AI. Documentul detaliază nouă scenarii potențiale, cinci direcții cheie de cercetare și patru capacități standard pentru terminalele 6G. Aflați mai multe despre acest document [aici].

Odată cu prezentarea acestei analize, HONOR și GSMA au făcut primul pas în explorarea viitorului 6G. HONOR invită partenerii din industrie să își unească forțele, să se angajeze în cercetări comune și să se alăture unui consens în industrie privind terminalele 6G.

Lasă un răspuns