Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Vremuri Bune
  • Samsung Electronics lansează global gama 2024 de televizoare Neo QLED, MICRO LED, OLED și Lifestyle și marchează astfel începutul erei ecranelor AI

Samsung Electronics lansează global gama 2024 de televizoare Neo QLED, MICRO LED, OLED și Lifestyle și marchează astfel începutul erei ecranelor AI

Neo QLED 8K duce calitatea imaginii și a sunetului la un nivel cu totul nou, cu ajutorul noului procesor NQ8 AI Gen3.

Procesoarele avansate din gama Neo QLED 4K, ecranele OLED mai luminoase și MICRO LED-urile expertizate contribuie împreună la îmbunătățirea experienței de vizionare.

Seria de produse Lifestyle aduce difuzorul personalizabil Music Frame și The Premiere 8K, primul proiector wireless 8K din industrie.

București, România – 8 ianuarie 2024 – Samsung Electronics lansează noua gamă de televizoare QLED, MICRO LED, OLED și Lifestyle a anului 2024 la CES® 2024. Anunțul marchează începutul erei ecranelor AI prin introducerea unui procesor AI de ultimă generație, pregătit să redefinească percepția utilizatorilor în ceea ce privește capacitățile ecranelor inteligente. Pe lângă îmbunătățirea calității imaginii și a sunetului, noile serii oferă consumatorilor funcții avansate de inteligență artificială, protejate de Samsung Knox, contribuind la stimularea și consolidarea diversității stilurilor de viață individuale.

Acum, că trăim într-o eră intens conectată, nu mai putem vorbi doar despre facilitarea unor experiențe vizuale de calitate. Display-urile ar trebui să ne îmbunătățească viața atât pe ecran, cât și în afara lui. Ecranele AI Samsung, alimentate de tehnologia AI, sunt concepute să fie piesa centrală a casei, conectând toate dispozitivele compatibile pentru a oferi utilizatorilor un stil de viață mai flexibil și diversificat.” , a declarat SW Yong, President and Head of Visual Display Business at Samsung Electronics.

Dublarea performanței AI pentru îmbunătățirea calității imaginii Neo QLED 8K

Cele mai noi televizoare Neo QLED 8K și 4K de la Samsung oferă pachetul complet ce include imagini realiste de calitate, tehnologie audio premium și o gamă bogată de aplicații și servicii. În centrul televizorului Neo QLED 8K din 2024 se află cel mai recent și inovator procesor TV de la Samsung: NQ8 AI Gen3, care dispune de o unitate de procesare neurală (NPU) de două ori mai rapidă decât predecesorul său. Numărul de rețele neurale a crescut de opt ori, de la 64 la 512, permițând afișarea tuturor imaginilor pe ecran în detalii clare. Datorită acestui procesor avansat, seria din 2024 este echipată cu îmbunătățiri de performanță fără precedent.

Seria Neo QLED aduce, de asemenea, o suită de caracteristici pentru îmbunătățirea calității imaginii și a designului, precum:

  • 8K AI Upscaling Pro:Valorifică NQ8 AI Gen3 pentru îmbunătățirea scalării la rezoluție 8K, accentuând conținutul cu rezoluție scăzută astfel încât acesta să fie afișat la rezoluție ultra-înaltă.
  • AI Motion Enhancer Pro:Rezolvă problemele frecvent întâlnite în conținutul sportiv, cum ar fi modificarea formei mingii, redând meciurile sportive la o rezoluție înaltă printr-o funcționalitate alimentată de NQ8 AI Gen3. Această caracteristică detectează automat tipul de sport și utilizează învățarea profundă pentru a aplica un model potrivit de detectare a mingii.
  • Real Depth Enhancer Pro:Adaugă detalii scenelor în mișcare rapidă folosind inteligența artificială pentru a controla precis mini LED-urile. Prin detectarea unghiului unei scene asupra căreia ochiul uman s-ar concentra natural și aducând-o în prim plan, imaginile par mai realiste și tridimensionale.
  • Infinity Air Design:Completează calitatea ireproșabilă a imaginii Neo QLED 8K cu un ecran cu o adâncime de doar 12.9mm, oferind o experiență de vizionare captivantă axată pe o rezoluție înaltă și o calitate sonoră remarcabilă. De asemenea, oferă un efect distinct de oglindă, integrându-se perfect în ambientul oricărei încăperi.

Performanța Neo QLED 8K este completată de o calitate sonoră impecabilă, la fel de remarcabilă precum calitatea uimitoare a imaginii 8K de pe ecran.

  • 2024 Q-Symphony:Permite utilizatorilor să conecteze mai multe difuzoare wireless și un soundbar la un televizor sau proiector pentru o sincronizare perfectă a sunetului în emisiuni, filme și playlisturi. Este o tehnologie care sincronizează perfect televizorul cu difuzoarele wireless și soundbarul.
  • Active Voice Amplifier Pro:Un amplificator de dialog AI exclusiv care utilizează tehnologie avansată de învățare profundă pentru a îmbunătăți semnificativ dialogul și vocile. Separă vocile din sunetul mixt, îmbunătățind intrarea vocală astfel încât utilizatorii să poată urmări ușor conversația pe ecran la orice volum.

Sistemul de operare Tizen OS 2024 optimizează experiența TV de acasă

Sistemul de operare Tizen OS 2024 pune conținutul în prim-plan pe noua serie Neo QLED 8K. Oferă o experiență personalizată de conținut și servicii pe baza diferitelor conturi configurate pe televizoarele inteligente. Astfel, membrii unei familii cu un televizor inteligent Samsung pot crea un profil pentru recomandări personalizate și o experiență generală mai adaptată gusturilor lor.

Experiențe conectate și integrate cu ecosistemul Samsung

Cu televizoarele Samsung în centrul produselor electronice ale casei, utilizatorii pot beneficia de ultimele inovații și se pot bucura de conectivitatea fără probleme între dispozitive în viața de zi cu zi. În 2024, Samsung își va îmbunătăți semnificativ experiența conectată cu Samsung Daily+, un centru pentru activitățile din casă. Acesta oferă o gamă largă de servicii și funcționalități – dde la telemedicină la apeluri video și soluții PC la distanță – într-o singură interfață. Noile funcții includ următoarele:

  • Multi Control:Permite unui utilizator să lucreze mai eficient de acasă, oferind controlul asupra tuturor ecranelor – inclusiv televizoare, smartphone-uri și monitoare – cu ajutorul unei tastaturi sau al unui mouse Bluetooth. Utilizatorii pot experimenta o modalitate diferită de a lucra prin copierea și lipirea, citirea documentelor și multe altele pe mai multe dispozitive.
  • FlexIt: Sesiuni live unu-la-unu cu profesioniști de top în fitness și wellness.

Ultimele televizoare și ecrane Samsung din 2024 vin și cu o compatibilitate mai extinsă între diverse dispozitive din ecosistem, permițând o conexiune mai integrată între televizoare și smartphone-uri sau dispozitive purtabile pentru un nivel mai mare de personalizare, accesibilitate și confort.

  • Mobile Smart Connect:Toate aplicațiile și serviciile noi pot fi controlate ușor cu ajutorul modulului SmartThings Mobile, care transformă smartphone-ul într-o telecomandă multifuncțională, oferind utilizatorilor un control mai mare asupra ecranelor lor. Cu o interfață clară și personalizabilă, aplicația oferă comoditate și accesibilitate îmbunătățită.
  • 360 Audio:Caracteristica audio, oferită anterior pe dispozitivele Galaxy, s-a extins și către televizoarele și ecranele Samsung. Acum, Samsung Galaxy Buds se conectează ușor la televizoare pentru a oferi sunet spațial pentru filme, emisiuni și chiar jocuri, astfel încât utilizatorii să poată fi cu adevărat captivați în conținutul vizual și în joc.
  • Vibrary:Bucurați-vă de imaginile de înaltă calitate ale artistului dvs. preferat pe ecranul mare al televizorului. Cu Modul Ambiental, puteți fi întâmpinați în fiecare zi de artistul preferat. De asemenea, vă puteți bucura de fotografii și muzică pe televizor și dispozitivele mobile prin funcția de Casting, oferind o experiență de vizionare fără întreruperi.

Cea mai recentă gamă de televizoare și ecrane oferă, de asemenea, opțiuni îmbunătățite de accesibilitate, permițând mai multor consumatori să se bucure de conținutul lor preferat pe televizoarele Samsung Neo QLED ca niciodată până acum.

  • Subtitrare audio: Prima funcție TV din lume care folosește inteligență artificială și tehnologie de recunoaștere optică a caracterelor (OCR) pentru a oferi un ghid vocal pentru subtitrările încorporate în timp real.
  • Telecomandăpentru accesibilitate: O aplicație creată pentru utilizatorii cu dizabilități vizuale, auditive sau fizice, ce permite controlul mai atent al televizorului prin intermediul smartphone-urilor. Această aplicație foarte personalizabilă integrează îmbunătățiri ale interfeței cum ar fi plasarea intuitivă a butoanelor, culori distincte și feedback tactil, în timp ce incorporează și cele mai recente caracteristici de accesibilitate de la Samsung, cum ar fi ghiduri vocale pentru acces facil direct de pe smartphone.
  • Modul Relumino Together: Relumino este o funcție care permite persoanelor cu deficiențe de vedere săse bucure de emisiunile TV, filmele și jocurile lor preferate fără a fi nevoie de dispozitive purtabile. Cu ajutorul tehnologiei AI care conturează dinamic marginile elementelor de pe ecran și reechilibrează culorile, această funcție le permite utilizatorilor cu deficiențe de vedere să vadă mai clar persoanele și obiectele. Modulul Relumino Together afișează ecrane standard și ecrane în modul Relumino alăturate, astfel încât persoanele cu deficiențe de vedere și familiile lor să poată urmări emisiunile preferate împreună.

MICRO LED: Extinderea granițelor tehnologiei display-urilor

Cu noul MICRO LED transparent, Samsung demonstrează că există posibilități nelimitate pentru ecranele viitorului. Ecranul, asemănător unei foi de sticlă transparentă, dispune de un cip MICRO LED extrem de mic și un proces de fabricație precis care elimină sudurile și refracția luminii. Acest lucru permite MICRO LED-ului transparent să creeze o imagine clară, fără obstacole, potrivită pentru diverse utilizări, atât în mediile casnice, cât și în mediile de afaceri (B2B).

Cu un design modular ce permite utilizatorilor să-și personalizeze forma, dimensiunea și raportul ecranelor pentru a se potrivi oricărui spațiu, MICRO LED reprezintă o tehnologie de ecran cu adevărat inovatoare. Anii de cercetare și dezvoltare ai Samsung – provenind din expertiza sa în semiconductori – au condus la un proces extrem de eficient, permitând circuitelor de operare a cipurilor LED să fie depuse direct pe sticlă și astfel reducând pierderea de luminozitate pe care utilizatorii ar putea s-o întâmpine cu ecranele convenționale.

Samsung extinde gama de televizoare OLED

Televizoarele OLED Samsung din 2024 continuă tradiția modelelor de anul trecut, iar modelul S95D oferă o suprafață de 77 de inci pentru imagini de înaltă rezoluție, rate de cadre ridicate și culori intens vibrante. Ecranul este cu 20% mai luminos decât modelele anterioare și oferă un negru profund și viu, iar precizia culorilor, îmbunătățită de inteligența artificială, este atât de fidelă încât este validată de Pantone™. De asemenea, Samsung a introdus modelele S90D și S85D în diferite dimensiuni, de la 42” până la 83”.

Noua tehnologie ‘OLED Glare Free’, creată special pentru ecranele OLED din 2024, menține fidelitatea culorilor și reduce reflexiile, păstrând în același timp claritatea imaginii pentru a oferi o experiență de vizionare captivantă, chiar și în lumina zilei. Acoperirea specializată, optimizată pentru OLED și cu reflexii reduse, depășește compromisul obișnuit între luciu și reflexii, datorită unui nou strat de acoperire dur și un model distinct al suprafeței.

Ecranul S95D impresionează cu motoare avansate de calitate a imaginii, proprietare, care mențin albul perfect, negrul profund și culorile precise. Este nu doar cel mai luminos ecran OLED creat vreodată de Samsung, ci dispune și de rate de reîmprospătare înalte de până la 144Hz, astfel încât pasionații de sport și jucătorii să se bucure de o mișcare lină și de acțiuni clare pe ecranele lor.

Soluții personalizate pentru diverse stiluri de viață: noile produse din gama Lifestyle Samsung

Alături de seria sa premiată de produse de lifestyle, care include The Frame, The Serif și The Terrace, Samsung își reconfirmă angajamentul pentru „Screens Everywhere, Screens for All” prin intermediul noilor produse din cea mai recentă linie de lifestyle. Aceste adiții noi aduc o altă dimensiune de personalizare și adaptabilitate:

  • The Frame: Deja cel mai bine vândut produs în categoria ecranelor lifestyle, The Frame vine acum cu îmbunătățiri noi menite săamplifice experiența artistică. Cu peste 2,500 de opere de artă din muzee și galerii de renume din Art Store, utilizatorii se pot bucura acum de o experiență în Art Store chiar mai completă. Noua funcționalitate de streaming artistic oferă lunar 20 de opere de artă selecționate manual, gratuit. În plus, modelul Frame din 2024 ajută la reducerea costurilor de energie cu până la 10% datorită ajustării variabile a ratei de reîmprospătare disponibilă în Modul Artă.
  • Proiectorul The Premiere 8K: The Premiere 8K este primul proiector din lume care oferăconectivitate wireless. Eliminând necesitatea cablurilor, această soluție permite utilizatorilor să păstreze ordinea în spațiile lor de locuit. Proiectorul ultra-short throw este dotat cu funcționalități inteligente — precum sunet premium fără imagine, jocuri din cloud, comandă vocală permanentă cu microfon îndepărtat și împărțirea ecranului în patru pentru vizualizare multiplă — pentru a extinde posibilitățile de utilizare și a oferi o gamă variată de scenarii de utilizare. De asemenea, proiectorul integrează tehnologia brevetată „Sound-on-Screen” de la Samsung, combinând modulul de difuzoare superior și algoritmi de software cu Dolby Atmos pentru o experiență sonoră captivantă.
  • The Freestyle 2nd Gen: A doua versiune a proiectorului portabil include funcția Smart Edge Blending, care faciliteazăunirea perfectă a proiecțiilor de la două dispozitive The Freestyle pentru a crea un ecran extins pentru imagini și videoclipuri. Această caracteristică permite celor două dispozitive să proiecteze o imagine cu o dimensiune de până la 160 de inci și un raport de aspect de 21:9, fără a fi necesare ajustări manuale.

Soundbar-uri noi pentru o experiență audio imersivă

Sunet captivant pentru experiențe de divertisment acasă: Gama de soundbar-uri din 2024 aduce modele actualizate ce oferă o experiență audio învăluitoare, amplificată de algoritmii AI avansați.

  • Music Frame: Un difuzor personalizabil compatibil cu SmartThings care oferăsunet surround atunci când este conectat la televizoarele și soundbar-urile Samsung. Funcționând ca difuzor wireless independent sau în tandem cu un televizor și soundbar Samsung prin funcția Q-Symphony, acesta îmbunătățește bass-ul și sunetul surround. Ascuns în rame moderne de imagini, se integrează discret în decorul ambiental, oferind în același timp un sunet de înaltă
  • HW-Q990D: Un soundbar care oferăo experiență sonoră în 11.1.4 canale cu sunet True Dolby Atmos la 4K 120Hz. Analizează sursa audio și utilizează inteligența artificială pentru a optimiza sunetul, oferind o experiență perfectă pentru o varietate largă de conținut.
  • HW-S800D: Un soundbar ultra-subțire, cu o adâncime de doar 1,6 inci, este conceput pentru a se potrivi perfect în orice spațiu și oferăun sunet bogat și captivant. Având doar o treime din adâncimea soundbar-urilor tradiționale, S800D include 10 drivere, inclusiv difuzoare dedicate pentru sunetul din partea superioară și un canal central pentru voci clare și precise. Combinarea subwooferului pentru bas profund cu un radiator pasiv îmbunătățește experiența auditivă, oferind un bas profund, lipsit de distorsiuni, într-un format compact.

Gama de televizoare Samsung din 2024 promite să îmbine cu fluiditate tehnologia de vârf cu un design centrat pe utilizator, creând astfel experiențe personalizate și captivante care redefinesc modul în care oamenii trăiesc și interacționează cu dispozitivele lor.

Lasă un răspuns