Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Vremuri Bune
  • Veeam obține o importantă certificare pentru produsele comerciale de securitate cibernetică din SUA

Veeam obține o importantă certificare pentru produsele comerciale de securitate cibernetică din SUA

Veeam Backup & Replication v12 și Veeam ONE au obținut certificarea internațională etalon în securitatea cibernetică, fiind incluse în Lista de Conformitate a Produselor NIAP (PCL)

COLUMBUS, Ohio — 21 Septembrie 2023: – Veeam® Software, lider în protecția datelor și recuperarea acestora în urma atacurilor ransomware, a anunțat astăzi că Veeam Data Platform a obținut certificarea Common Criteria din partea National Information Assurance Partnership (NIAP) din Statele Unite ale Americii și este înscrisă pe Lista de Produse Conforme NIAP (PCL).

Această realizare reprezintă un pas important în consolidarea securității datelor și asigurarea confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor sensibile și critice. Certificarea Common Criteria confirmă partenerilor, clienților și guvernelor angajamentul Veeam pentru calitate și reducerea riscurilor, atestând conformitatea cu cele mai riguroase cerințe de reglementare în domeniul securității cibernetice. Certificarea oferă și un avantaj competitiv dovedit, sporind gradul de încredere și reflectând viabilitatea pe termen lung. Peste 450.000 de întreprinderi din întreaga lume se bazează pe Veeam – liderul mondial în piața software-urilor de replicare și protecție a datelor – pentru a asigura reziliența cibernetică și recuperarea rapidă în caz de atacuri ransomware și cibernetice.

Common Criteria reprezintă un etalon în securitatea cibernetică, fiind rezultatul unui efort de colaborare între numeroase țări, printre care Marea Britanie, Franța, Germania, Canada, Olanda, Australia, Singapore și Statele Unite. Această inițiativă internațională adună expertiza acestor națiuni pentru a crea un cadru comun și unitar de evaluare a caracteristicilor de securitate ale produselor IT. De asemenea, reprezintă o dovadă a cooperării globale în fața unui adversar comun: amenințările cibernetice.

„Instituțiile guvernamentale adoptă tehnologiile Veeam în proporții record. În condițiile în care acestea rămân în vizorul incidentelor cibernetice care amenință atât securitatea națională, infrastructura critică, cât și intimitatea cetățenilor, aceste agenții se bazează pe noi pentru a le furniza cele mai fiabile, sigure și dovedite soluții, recunoscându-ne ca furnizori de încredere”, a declarat Anand Eswaran, CEO Veeam. „Combaterea amenințărilor cibernetice necesită parteneriate intersectoriale, iar certificarea Common Criteria este un exemplu excelent al modului în care organizațiile guvernamentale colaborează pentru a se asigura că tehnologia îndeplinește cele mai înalte standarde de siguranță a organizațiilor. Veeam este dedicat colaborării cu diferiți parteneri și alianțe pentru a inova și a crea un front comun împotriva amenințărilor și atacurilor cibernetice. Suntem mândri de rezultatele acestei testări și evaluări riguroase a produselor și suntem bucuroși că Veeam face parte din acest efort global”.

Obținerea certificării Common Criteria implică un proces amplu de teste, evaluări și validări. Fiecare aspect al produsului – de la liniile de cod până la mecanismele de securitate și funcționalitățile operaționale – este supus unei examinări meticuloase pentru a se asigura că îndeplinește cu precizie o serie de criterii riguroase. Exigențele acestui proces de certificare reflectă eforturile necesare pentru consolidarea rezilienței cibernetice, într-un context în care atacurile cibernetice și amenințările ransomware devin tot mai recurente.

Veeam Data Platform oferă soluții avansate pentru securitatea datelor, recuperarea acestora și funcționalități de cloud hibrid în întregul mediu IT – Multi-Cloud, virtual, hibrid, fizic, SaaS (M365, Salesforce) și Kubernetes. Veeam Backup & Replication v12, baza acestei platforme, oferă soluții de backup sigure și garantează o recuperare rapidă și fiabilă a datelor în fața tuturor amenințărilor cibernetice, inclusiv ransomware, asigurând astfel reziliența și continuitatea afacerilor. Prin intermediul acestei platforme, orice mediu, indiferent de nivelul său de complexitate, poate fi securizat și recuperat rapid atunci când este necesar, contracarând atacurile ransomware și asigurând un nivel maxim de eficiență și fiabilitate pentru rețelele DoD. Versiunea Advanced a Data Platform aduce împreună funcționalitățile extinse de backup și recuperare ale Veeam Backup & Replication cu capacitatea puternică de monitorizare, analiză și conformitate a Veeam ONE, oferind utilizatorilor o monitorizare inteligentă și o capacitate de observare pentru identificarea și remedierea problemelor legate de backup sau recuperare înainte ca acestea să devină critice.

Această certificare Common Criteria este cea mai recentă obținută de Veeam. Printre alte certificărise numără și: DoDIN APL, FIPS 140-2, Independent Verification & Validation, ISO, SOC și alte distincții în domeniul securității. Pentru a vedea lista completă, accesați https://www.veeam.com/solutions/industry/government.html.

Pentru a afla mai multe detalii despre certificarea Common Criteria obținută de Veeam, accesați blogul Veeam. Pentru mai multe informații despre Veeam, accesați https://www.veeam.com

Lasă un răspuns