Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Vremuri Bune
  • ASEBUSS semnează un nou parteneriat cu o școală de afaceri americană pentru programul de Executive MBA: Robinson College of Business din cadrul Georgia State University din Atlanta

ASEBUSS semnează un nou parteneriat cu o școală de afaceri americană pentru programul de Executive MBA: Robinson College of Business din cadrul Georgia State University din Atlanta

  • ASEBUSS Business School a semnatun parteneriat cu școala de afaceri Robinson College of Business din cadrul Georgia State University din Atlanta pentru programul de Executive MBA oferit în România.
  • Noul parteneriat marcheazăși tranziția colaborării româno-americane către Robinson College of Business, după ce, în ultimii 20 de ani, ASEBUSS a organizat programul de EMBA în parteneriat cu Kennesaw State University din Atlanta.
  • Ovidiu Dîmbean-Creța, rectorul ASEBUSS: ”Prin noul acord cu Robinson College of Business în cadrul programului de EMBA vom continua să îmbunătățim experiențele oferite cursanților și să devenim din ce în ce mai buni în fiecare zi”.

București, 12 septembrie 2023: ASEBUSS Business School a semnat un acord de colaborare cu cu școala de afaceri Robinson College of Business din cadrul Georgia State University din Atlanta, alături de care va organiza programul de Executive MBA din România începând cu 2024. În ultimii 20 de ani, programul de EMBA ASEBUSS a fost oferit în România în parteneriat cu o altă universitate din Atlanta, Kennesaw State University, iar parteneriatul dintre ASEBUSS și Kennesaw se va încheia în toamna anului 2024.

Noul partener al ASEBUSS, Robinson College of Business, este una dintre cele mai mari trei școli de afaceri din sudul Statelor Unite și una dintre cele mai mari zece școli de afaceri din SUA, iar la cursurile programelor pe care le organizează vin studenți din peste 100 de țări.

”În ultimii 30 de ani, ASEBUSS a format peste 1.500 de manageri și antreprenori din România, iar know-how-ul american venit prin prisma schimbului de experiențe cu profesorii și cu studenții din SUA a impulsionat standardizarea practicilor, procedurilor și proceselor din business și a condus la crearea unui limbaj comun, ceea ce a ajutat accelerarea creșterii economiei României per ansamblu. Prin noul acord cu Robinson College vom continua să îmbunătățim experiențele oferite cursanților și să devenim din ce în ce mai buni în fiecare zi. Cu o istorie de peste 100 de ani, Robinson College of Business are o comunitate de peste 80.000 de absolvenți”, a declarat prof. Ovidiu Dîmbean-Creța, rectorul ASEBUSS.

Anterior, programul de EMBA ASEBUSS a fost oferit, în perioada 2003- 2023,  în parteneriat cu universitatea Kennesaw State University din Atlanta, iar în perioada 1993 – 2003 programul a fost organizat în parteneriat cu University of Washington din Seattle. Ultima serie de absolvenți ai EMBA-ului organizat în parteneriat cu Kennesaw State University va încheia cursurile în toamna anului 2024.

Noul parteneriat dintre ASEBUSS și Robinson College a fost semnat pe 5 septembrie 2023, în Atlanta, în prezența lui Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii și a lui Darius Gazinschi, consulul României în Georgia.

Colaborarea dintre cele două școli de afaceri implică, printre altele, includerea profesorilor în programe de mobilitate internațională (întrucât vor ține cursuri în cele două universități în ariile lor de specializare), programe de schimb de experiență pentru studenții români și americani, realizarea unor programe de cercetare în colaborare sau organizarea de evenimente de interes pentru ambele instituții.

”Marele avantaj adus de schimbul de experiență dintre managerii români și  profesorii și studenții americani este dat de faptul că aceștia se completează atunci când lucrează în echipă și preiau unii de la alții cele mai bune practici de management. Iar rezultatele de până acum ai primilor 30 de ani de educație managerială din România au fost spectaculoase. De exemplu, dacă la începutul anilor ’90 americanii îi depășeau pe colegii lor români în multe arii, în special la modul în care făceau prezentări de business, discrepanțele dintre ei s-au temperat semnificativ, ceea ce a contribuit la o creștere semnificativă a numărului de manageri români promovați în roluri cu impact la nivel regional sau global”, a adăugat prof. Ovidiu Dîmbean-Creța, rectorul ASEBUSS.

În prezent, ASEBUSS Business School oferă două programe de educație managerială în România: Executive MBA ASEBUSS în parteneriat cu Robinson College din cadrul Georgia State University din Atlanta și Entrepreneurial MBA ASEBUSS oferit în parteneriat cu Washburn University din Topeka, Kansas. Primul program de Executive MBA ASEBUSS a fost organizat în 1993, iar programul Entrepreneurial MBA ASEBUSS a început în 2013.

Lasă un răspuns