Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Vremuri Bune
  • Sony lansează cel mai mic și ușor obiectiv superangular cu zoom 16-35mm F2.8 din lume, modelul SEL1635GM2, care aduce calitatea imaginii specifică gamei G Master și autofocalizare avansată de mare viteză

Sony lansează cel mai mic și ușor obiectiv superangular cu zoom 16-35mm F2.8 din lume, modelul SEL1635GM2, care aduce calitatea imaginii specifică gamei G Master și autofocalizare avansată de mare viteză

Obiectivul superangular cu zoom FE 16-35mm F2.8 GM II  completează generația a doua de obiective cu deschidere a diafragmei de F2.8, alăturându-se obiectivelor standard și telefoto, extinzând sistemul Sony Alpha

30 august 2023 – Sony extinde gama obiectivelor din seria G Master™ și lansează obiectivul superangular cu zoom  FE 16-35mm F2.8 GM II , un obiectiv full-frame de 35mm cu montură E pentru gama de camere α™ (Alpha™), care acoperă distanțe focale de la 16mm la 35mm, cu o deschidere maximă a diafragmei de F2.8 pe întregul interval de zoom.

Obiectivul Sony FE 16-35mm F2.8 GM II satisface nevoile fotografilor și videografilor care caută obiective de înaltă performanță, iar cu puterea descriptivă și AF (autofocalizare) de mare viteză, regăsite doar la gama G Master, pune în valoare pe deplin performanțele body-urilor avansate ale camerelor foto de la Sony. În plus, fiind cel mai compact și mai ușor1 din lume, noul obiectiv este ideal pentru fotografierea în medii dinamice.

Odată cu lansarea acestui obiectiv superangular cu zoom, devine disponibil un obiectiv cu zoom de a doua generație cu deschidere maximă a diafragmei de F2.8, alături de obiectivele standard (24-70 mm) și cele telefoto (70-200mm). Aceste obiective, fiecare fiind cel mai ușor din categoria sa, au performanțe excelente în materie de rezoluție, consolidând și mai mult sistemul Alpha și creând oportunități pentru medii de fotografiere bogate și variate.

 

Cel mai mic și mai ușor  obiectiv superangular de înaltă rezoluție cu zoom și deschidere a diafragmei F2.8 din lume

Datorită noului design optic ce integrează eficient lentila XA (cu asfericitate extremă) cu o precizie extrem de mare a suprafeței, obiectivul 16-35 F 2.8 atinge o rezoluție ridicată chiar și cu o deschidere maximă a diafragmei de F2.8 pe întregul interval de zoom. Acest lucru este posibil prin crearea unei forme asferice cu un grad de libertate mai mare decât era posibil înainte. Pe lângă efectul bokeh uimitor oferit de obiectivul superangular din gama G Master, acesta demonstrează și o performanță remarcabilă de detaliu pe întregul interval de zoom, cu o distanță minimă de fotografiere de 0,22 m și un efect maxim de mărire  de 0,32x. În plus, stratul original Nano AR Coating II de la Sony suprimă efectele de  ghosting și flare pentru a capta imagini clare chiar și atunci când o sursă puternică de lumină intră în cadru. Acesta este cel mai mic și mai ușor obiectiv superangular cu zoom din lume, cu o lungime totală de 111,5 mm și o greutate de aproximativ 547 g, ceea ce înseamnă că este cu aproximativ 20% mai ușor decât modelul anterior.

Autofocalizare extraordinar de rapidă și precisă, care evidențiază performanțele body-urilor avansate

Obiectivul 16-35mm F2.8 dispune de cele mai recente motoare liniare XD (cu  dinamică extremă), care funcționează în mod eficient la acționarea de mare viteză. Acesta realizează o autofocalizare silențioasă, potrivită atât pentru imaginile statice, cât și pentru conținutul video, fiind de până la două ori mai rapidă decât în cazul modelelor4 convenționale. Chiar și în cazul clipurilor video cu rată mare de cadre, unde schimbările de focalizare sunt vizibile, subiectul este urmărit cu o precizie ridicată. Atunci când este utilizat cu body-ul camerei α1 este posibilă fotografierea în rafală cu până la 30 fps (cadre pe secundă), cu focalizare de mare viteză și precizie, dar și silențioasă.

Operabilitate și fiabilitate pentru captarea fără efort a imaginilor statice și pentru înregistrarea video

Obiectivul 16-35mm F2.8 oferă o operabilitate confortabilă și performanțe excelente de captare a imaginilor statice și a filmelor, care satisfac atât nevoile utilizatorilor profesioniști, cât și pe cele alor amatorilor avansați. Prin reducerea efectului de focus breathing în timpul înregistrării video, comparativ cu modelele anterioare, este posibilă obținerea unei  imagini de înaltă calitate, fără fluctuații ale unghiului de vizualizare. În plus, obiectivul suprimă mișcarea centrului de greutate în timpul procesului de zoom și permite o fotografiere stabilă, astfel încât utilizatorii să poată filma confortabil cu un gimbal. Operabilitatea a fost și ea îmbunătățită cu noi caracteristici precum un inel de deschidere a diafragmei cu comutator on/off pentru click și două butoane de focus hold cărora li se poate atribui o funcție dorită din body-ul camerei.

Pe lentila frontală a fost aplicat un strat de fluorină, astfel încât murdăria care ajunge la suprafața lentilei să poată fi îndepărtată cu ușurință. Designul rezistent la praf și la stropire le permite utilizatorilor să folosească obiectivul în siguranță chiar și în aer liber, oferindu-le astfel o mai mare libertate de fotografiere.

 

Preț și disponibilitate

Noul obiectiv 16-35mm F2.8 va fi disponibil spre finalul lunii septembrie a acestui an, la un preț de aproximativ 13.300  lei. Acesta va fi comercializat de o serie de distribuitori autorizați din România.

Aici puteți găsi o varietate de povești exclusive, videoclipuri și conținut nou și captivant realizat cu cele mai noi aparate foto și alte produse Sony. Centrul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și prezintă în detaliu noutăți despre produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

 

Un videoclip de prezentare a noui obiectiv 16-35mm F2.8 poate fi vizualizat accesând următorul link: (https://youtu.be/Qxwt_e_xZLY)

Pentru mai multe informații despre obiectivul 16-35mm F2.8, vă rugăm accesați: https://www.sony.ro/electronics/obiective-cu-montura-e/sel1635gm2

Despre Sony Corporation

 

Sony Corporation este o companie responsabilă pentru diviziile de Entertainment, Technology & Services (ET&S) din cadrul grupului Sony. Având viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin* oamenilor și comunităților din întreaga lume prin stimularea evoluției tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony dezvoltă produse și servicii în domenii precum home entertainment & sound, imagistică și comunicații mobile.

Pentru mai multe informații, accesați: www.sony.net

* Ambele cuvinte sunt japoneze, Kando înseamnă emoție, iar Anshin are numeroase semnificații, cum ar fi liniștea sufletească, liniște, fiabilitate și încredere.

###

La data  anunțului de produs din august 2023. Comparativ cu obiectivele full-frame cu zoom de 16-35 mm F2.8 cu autofocalizare. Conform unui studiu Sony.

Obiectiv standard cu zoom „FE 24-70mm F2.8 GM II” / Teleobiectiv cu zoom „FE 70-200mm F2.8 GM OSS II”

Începând cu anunțul de produs din august 2023. Conform unui studiu Sony.

La data anunțului de produs din august 2023. Comparativ cu obiectivele full-frame cu zoom de 16-35 mm F2.8 cu autofocalizare. Conform unui studiu Sony.

La data anunțului de produs din august 2023. Comparativ cu obiectivele full-frame cu zoom de 16-35 mm F2.8 cu autofocalizare. Conform unui studiu Sony.

Comparativ cu „FE 16-35mm F2.8 GM”.

Cu α1: Modul de fotografiere continuă „Hi+”. Eficient la 1/125 sec. sau la o viteză mai mare.

Nu este garantat a fi 100% rezistent la praf și umiditate

 

 

Lasă un răspuns