Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Diverse
  • Maker Podcast, primul podcast din România cu și despre creatorii de conținut din online

Maker Podcast, primul podcast din România cu și despre creatorii de conținut din online

 

București, 26 iulie

Maker Podcast, un produs Maker Studio, este primul și singurul podcast din România în care invitații sunt doar creatori de conținut din online care povestesc despre cum au devenit makeri (influenceri) și cum au evoluat într-un business de imagine.

Proiectul este predominant un video-podcast, care poate fi urmărit pe YouTube, dar și ascultat pe Spotify și Apple Podcasts, și este prezentat de Marius Marin, Influencer Marketing Manager la Maker Studio și Head of Reputation la Minio Studio.

„Maker Podcast este un proiect de suflet. Dacă până acum interacțiunea mea cu creatorii de conținut era doar în scop de colaborare pentru proiecte ale clienților, de data asta am avut discuții personale și am putut să aflu mai multe despre creșterea lor în online și despre toate acele lucruri pe care atât comunitatea lor, cât și oamenii de comunicare & marketing, ar fi vrut să le știe de la ei”, spune Marius Marin – moderator al podcastului.

În primul sezon, care cuprinde 10 episoade, invitații la podcast au fost: Louis Florea & Lorena Vișan, Dana Rogoz, Virgil Godeanu, Andreea Remețan, Christina Oné, Sore, Lorena Șerban, Edi Brandabura, Marius Elisei și Alexia Eram.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLwLo35nJkYj62AymRLkNzgMQ7z_AjxEgp

Cei care au urmărit podcastul au avut ocazia să afle că fiecare invitat are un profil diferit și o poveste diferită despre cum a început în online. Dacă unii dintre ei se concentrează exclusiv pe online, iar alții au și alte preocupări, ce au toți în comun este crearea de conținut în Social Media.

Pe parcursul celor 10 episoade, invitații au povestit și despre cum au primit primul brief de campanie, cum își aleg proiectele, despre relația cu brandurile, și au avut observații comune precum: să fii creator de conținut este un full time job; fiecare creator de conținut are o platformă care îl reprezintă cel mai bine; teamwork-ul are un rol important în tot ceea ce au de făcut; relația cu comunitatea este cea mai importantă pentru ei; sunt atenți la reputația lor: la ce spun și ce fac în online, dar și-n offline.

„Modul în care creatorii de conținut își gestionează relația cu brandurile este unul dintre subiectele importante pe care punem accentul la Maker Podcast. Scopul long-term este de a aduna cât mai multe insighturi utile pentru marketeri despre procesul de lucru cu makerii din online. Ne propunem să aflăm și mai multe povești într-un nou sezon al podcastului, so stay tuned”, declară Bogdan Ivașcu – Business Manager Maker Studio.

Conținutul realizat pentru Maker Podcast este prezentat și pe canalele de TikTok, Instagram, Facebook și LinkedIn ale Maker Studio.

Echipele implicate în realizarea podcastului:

Echipa Maker Podcast / Maker Studio

Marius Marin – Moderator al podcastului

Bogdan Ivașcu – Business Manager

Patricia Bălan – Social Media Manager

Ionuț Dumitrache – DTP

Roberta Mihai – Graphic Designer

Echipa Amaze

Mirela Solomon – Fondator & Head of Content

Andrei Ivan – Video Production

Constantin Benea – Production Strategist

Echipa ThinkDigital

Iuliana Penciu (Ghiorghiță) – Media Strategy Director

Alexandra Lucia Ilie – Head of Performance

Călin Ungureanu – Digital Perfomance Specialist

Lasă un răspuns