Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

 • Acasă
 • Publicitate
 • Ericsson Mobility Report: dezvoltarea retelelor 5G la nivel global continua, iar India se afla in fruntea clasamentului

Ericsson Mobility Report: dezvoltarea retelelor 5G la nivel global continua, iar India se afla in fruntea clasamentului

 • Numărul abonamentelor de servicii mobile 5G este în creștere, iar estimările arată că acesta va depăși pragul de 1,5 miliarde, la nivel global, până la sfârșitul anului 2023
 • Creștere continuă a veniturilor pe principalele piețe 5G
 • 5G continuă să stimuleze introducerea de servicii inovatoare în pachetele de servicii mobile

În ciuda provocărilor de ordin geopolitic și a încetinirii macroeconomice înregistrată în unele piețe, furnizorii de servicii de comunicații din întreaga lume continuă să investească în rețelele 5G, arată cea mai recentă ediție (iunie 2023) a Ericsson Mobility Report. După ce a lansat serviciile 5G, în august 2022, India înregistrează o dezvoltare accelerată a rețelelor de telecomunicații, în cadrul inițiativei Digital India.

La finalul anului trecut, numărul abonamentelor 5G din India era de aproximativ 10 milioane și se estimează că acestea vor reprezenta aproximativ 57% din numărul total al abonamentelor de servicii mobile din această țară până la finele lui 2028. Astfel, India ar deveni regiunea cu cea mai rapidă dezvoltare 5G la nivel global.

Ediția din iunie 2023 a Ericsson Mobility Report evidențiază și faptul că adoptarea abonamentelor 5G în America de Nord a fost mai puternică decât se estimase anterior. La sfârșitul anului trecut, regiunea avea cea mai mare pondere a abonamentelor 5G la nivel global: 41%.

Numărul abonamentelor 5G este în creștere peste tot în lume și se preconizează că va ajunge la 1,5 miliarde până la sfârșitul anului curent. Traficul global de date în rețelele mobile continuă să crească, media lunară de utilizare per smartphone, la nivel global, urmând să depășească 20 GB până la sfârșitul acestui an.

Raportul arată și o creștere continuă a veniturilor pe principalele piețe 5G. Fredrik Jejdling, Executive Vice President & Head of Networks în cadrul Ericsson, a declarat: „Adoptarea globală a tehnologiei 5G a depășit un miliard de abonamente, aducând o creștere a veniturilor pentru furnizorii de servicii de comunicații de pe principalele piețe 5G. Se observă o corelație puternică între creșterea numărului de abonamente 5G și veniturile din servicii. În ultimii doi ani, introducerea serviciilor 5G pe cele mai importante 20 de piețe a dus la o creștere a veniturilor cu șapte procente. Această tendință arată valoarea tot mai mare a tehnologiei 5G, de care beneficiază atât utilizatorii, cât și furnizorii de servicii”.

Aproximativ 240 de furnizori de servicii de comunicații (CSP) din întreaga lume au lansat servicii 5G comerciale, iar aproximativ 35 au implementat sau lansat servicii 5G standalone (SA). Cele mai frecvente servicii 5G lansate de furnizorii de servicii pentru consumatori sunt serviciile de bandă largă mobilă îmbunătățită (eMBB), cele de Fixed Wireless Access (FWA), jocurile și unele servicii bazate pe AR/VR, cum ar fi formarea și educația.

Raportul arată, de asemenea, că tehnologia 5G încurajează furnizorii să introducă servicii inovatoare   în pachetele de servicii mobile. Aceștia oferă din ce în ce mai frecvent pachete care includ diverse servicii de divertisment, cum ar fi televiziunea, streamingul de muzică sau platformele de jocuri în cloud. În prezent, aproximativ 58% dintre furnizorii de servicii 5G fac acest lucru în diverse forme.

Peste 100 de furnizori, dintre care aproximativ 40% pun la dispoziție servicii de FWA, oferă în prezent FWA în rețelele 5G.

FWA înregistrează o creștere solidă în ceea ce privește:

 • Numărul de furnizori de servicii mobile care oferă FWA
 • Proporția celor care oferă FWA în rețelele 5G
 • Proporția de furnizori cu structuri tarifare bazate pe viteză
 • Cantitatea de trafic deservit, pe măsură ce cresc atât numărul de conexiuni, cât și volumul de trafic pe conexiune

Se estimează că până în 2028, 5G va reprezenta aproape 80% din totalul conexiunilor FWA.

Ediția din iunie 2023 a Ericsson Mobility Report include patru articole detaliate:

 • Explorarea modului în care modelele de trafic determină evoluția rețelei
 • Explorarea serviciilor diferențiate cu ajutorul rețelelor 5G
 • Adoptarea AR activată de rețelele mobile
 • Calitatea experienței mobile: Pregătirea rețelelor pentru noile servicii

Ericsson va găzdui un webinar astăzi, începând cu ora 19:00.  Pentru a participa, vă rugăm să vă înregistrați aici.

Citiți raportul complet aici.

Linkuri asociate:
Ericsson Mobility Report
Ericsson Mobility Report Business Review edition
Ericsson 5G
Ericsson 4G and 5G Fixed Wireless Access
Ericsson: Breaking the energy curve
Ericsson: 5G the next wave – what does consumers want

NOTE PENTRU EDITORI:

URMĂRIȚI ACTIVITATEA NOASTRĂ:

Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson aici
Abonați-vă la materialele de pe blogul Ericsson aici
https://twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

MAI MULTE INFORMAȚII:
Ericsson Newsroom
media.relations@ericsson.com
investor.relations@ericsson.com

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru valorificarea intregului potențial al conectivității. Portofoliul companiei acoperă următoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform și Technologies & New Businesses. Acest portofoliu este menit să sprijine clienții companiei în procesul de digitalizare, să sporească eficiența companiilor și să ajute la identificarea unor noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile comunicatiilor mobile și de bandă largă la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa NASDAQ din New York, precum și la NASDAQ Stockholm. www.ericsson.com

Lasă un răspuns