• Acasă
  • Diverse
  • MARE de bine pentru 15 copii din Slănic, Prahova. De 1 iunie au văzut marea pentru prima dată!

MARE de bine pentru 15 copii din Slănic, Prahova. De 1 iunie au văzut marea pentru prima dată!

15 copii din Slănic, județul Prahova, au ajuns la mare pentru prima dată la începutul lunii iunie, prin proiectul„MARE de bine” inițiat de Asociația pastel și implementat cu sprijinul lanțului de magazine profi.

Proiectul „MARE de bine” face parte din programul #NicioLunăFărăOFaptăBună al Asociației pastel, iar în iunie, luna dedicată copiilor, cei doi parteneri și-au propus să le ofere o bucurie unor elevi din mediul rural. Conform statisticilor, 7 din 10 copii care locuiesc la țară nu au mers niciodată într-o tabără la mare, iar activitățile lor de bază în perioada vacanței sunt: joaca prin curte sau în sat, implicarea în activități casnice și gospodărești sau petrecerea timpului singuri, pe internet sau în fața televizorului.

Proiectul „MARE de bine” este primul proiect de tip tabără pe care l-am implementat la Asociația pastel. Am fost foarte entuziamați la gândul că vom aduce câțiva copii să vadă valurile și nisipul pentru prima dată. Alături de echipa Asociației și voluntari le-am pregătit copiilor o serie de activități educative și recreative, astfel încât experiența de pe litoral să fie completă. Le mulțumim tuturor partenerilor care ne-au ajutat să implementăm acest proiect! – menționează Andreea Oprea, Director Executiv la Asociația pastel.

În cele trei zile petrecute pe litoral, în stațiunea Mamaia, copiii au avut parte de o serie de activități, de la jocuri pe plajă, vizită la Delfinariu și snorkeling la o acțiune de igienizare a plajei organizată de Asociația pastel, ca demers de educare privind poluarea acvatică și consolidarea spritului civic în rândul elevilor.

Educația și mediul sunt doi piloni esențiali în strategia noastră de CSR și sustenabilitate, iar proiectul „MARE de bine” inițiat de Asociația pastel ni s-a potrivit de minune și am rezonat pe deplin cu misiunea lui. Ne bucurăm că am putut să îndeplinim acest vis al copiilor și să-i aducem la mare pentru prima dată. Dincolo de entuziasmnul pentru activitățile recreative, acțiunea de iginizare de pe plajă a fost un real succes, deoarece elevii au conștientizat impactul pe care intervenția umană îl are asupra ecosistemului și au tratat această activitate cu responsabilitate. Alături de ei au fost și câțiva colegi din profi Constanța care au igienizat plaja cot la cot cu cei mici. – completează Gabriela Sirbu, director de sustenabilitate la profi România.

Cei 15 elevi din Slănic Prahova fac parte din clasele a VI-a și a IX-a și au fost selectați în funcție de performanța școlară, mediul și venitul familial. Elevii au fost însoțiți pe tot parcursul excursiei de diriginții celor două clase.

Partenerul principal al proiectului „MARE de bine”: profi

Lasă un răspuns