Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

De ce sa alegi o imprimanta laser color

Documentele tiparite cu cerneala patata par neprofesionale. Tonerul laser, utilizat la imprimantele laser color, se lipeste de hartie folosind electricitate statica si apoi este fuzionat pe hartie folosind caldura. Spre deosebire de documentele create de imprimantele cu jet de cerneala, nu exista cerneala umeda care sa se petreaca daca hartia este umezita de picaturi de apa sau degete transpirate. Drept urmare, cuvintele si imaginile imprimate pe hartie vor fi intotdeauna lizibile si clare.

Costul initial de cumparare a imprimantelor laser a scazut semnificativ de-a lungul anilor, plasandu-le in acelasi interval ca multe imprimante cu jet de cerneala de ultima generatie. Diferenta de cost vine acum de la cartusele de toner de schimb. Cartusele de toner pentru o imprimanta laser color costa mai mult decat cartusele de cerneala utilizate intr-o imprimanta cu jet de cerneala color, dar costul pe pagina pentru o imprimanta laser este mult mai mic, deoarece cartusul va produce mult mai multe pagini decat un cartus cu jet de cerneala. Numerele exacte variaza, dar este tipic ca un cartus laser sa imprime peste 1500 de pagini, unde un cartus cu jet de cerneala dureaza de obicei un pic peste 150 de pagini. Modelul KYOCERA ECOSYS M6230CIDN reprezinta o investitie ideala pentru un business care necesita in permanenta documente tiparite de inalta calitate!

Imprimantele laser trebuie sa se incalzeasca pentru a incalzi cuptorul, dar odata ce este gata, o imprimanta laser va imprima cu 50 la suta mai rapid decat o imprimanta cu jet de cerneala. Nu numai ca imprimantele laser color sunt mai rapide, dar si capacitatea tavii lor de hartie este mai mare, astfel incat nu este nevoie sa reumpleti continuu tava de hartie in mijlocul unei lucrari de imprimare cu volum mare. Deoarece sunt construite pentru lucrari de imprimare mai mari, imprimantele laser sunt, de asemenea, mai putin probabil sa se blocheze si sa provoace o intrerupere in procesul de imprimare.

Cand o imprimanta cu jet de cerneala are nevoie de un cartus nou, capetele trebuie aliniate astfel incat calitatea imprimarii sa fie precisa. Pe toata durata de viata a cartusului, capetele de imprimare trebuie curatate si aliniate. Adaugati la aceasta faptul ca cerneala se poate usca in partile mobile ale imprimantei si aveti o imprimanta care poate necesita multa intretinere. Imprimantele laser nu necesita acest lucru.

Lasă un răspuns