Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Vremuri Bune
  • Dyson lansează un plan de investiții pe 5 ani de 2,75 miliarde de lire sterline

Dyson lansează un plan de investiții pe 5 ani de 2,75 miliarde de lire sterline

 

  • Dyson va deschide o fabrică de producție avansată pentru baterii de ultimă generație în Singapore și va accelera dezvoltarea de software, inteligență artificială și produse la nivel global.

 

Dyson, compania globală de tehnologie, a anunțat astăzi o accelerare semnificativă a capacităților sale internaționale de producție avansată și a activității de cercetare și dezvoltare la nivel mondial, cu o fabrică de baterii de ultimă generație în Singapore și noi campusuri de cercetare și dezvoltare în Filipine și în Regatul Unit. Cele trei investiții majore reflectă amploarea ambițiilor internaționale ale Dyson, bazându-se pe cele mai bune talente în inginerie pe care le poate oferi lumea.

„Software-ul, conectivitatea, inteligența artificială și noile baterii tehnologice brevetate vor alimenta următoarea generație de tehnologie Dyson. La fel ca investițiile noastre pe termen lung în tehnologia de vârf a motoarelor electrice digitale, tehnologia de ultimă generație a bateriilor Dyson va duce la o schimbare majoră în ceea ce privește performanța și durabilitatea aparatelor Dyson, ” a explicat James Dyson, Fondator Dyson.

Singapore

Singapore, locul unde se află sediul central global al companiei Dyson, a fost ales ca sediu pentru prima fabrică de baterii cu o nouă tehnologie proprie. Clădirea va fi finalizată în acest an și va deveni complet operațională până în 2025, producând elemente de baterii Dyson cu tehnologie proprie pentru produsele Dyson nou dezvoltate.

Este cea mai importantă investiție în producție avansată din istoria Dyson și are o suprafață egală cu 53 de terenuri de baschet. Noua fabrică de ultimă generație a Dyson este situată în Tuas, în vestul orașului Singapore.

Dyson a inițiat programul său intern de producție de baterii în urmă cu mai bine de zece ani, pentru a crea baterii mai mici, mai ușoare, mai durabile și mai dense din punct de vedere energetic. Echipele de cercetare au lucrat la nivel global la o baterie cu o nouă tehnologie proprie, care utilizează materiale și procese noi și este asamblată într-un mediu digital și inteligent.

Directorul executiv al Dyson, Roland Krueger, a declarat: „Ne concentrăm pe dezvoltarea unor produse Dyson complet noi și inovatoare, folosind tehnologii științifice de vârf. Extinderea producției noastre avansate din Singapore va permite Dyson să aducă pe piață o tehnologie de baterii complet nouă. Inginerii și oamenii de știință foarte calificați din Singapore, precum și guvernul care sprijină producția în cadrul Industriei 4.0, fac din această țară locul perfect pentru o companie de înaltă tehnologie precum Dyson.”

Filipine

Un nou centru tehnologic din Filipine, reprezentând o investiție de 166 de milioane de lire sterline, ce se va întinde pe o suprafață egală cu 92 de terenuri de baschet și va reuni sub același sediu capacitățile de cercetare, dezvoltare și producție avansată de motoare ale Dyson.

Noul campus din Sto. Tomas, Batangas, este considerat a fi una dintre cele mai mari investiții și unul dintre cele mai avansate centre de producție tehnologică din țară și subliniază importanța în creștere a statului Filipine în obiectivele globale ale Dyson. Ca parte a investiției, Dyson își propune să angajeze inițial încă 400 de ingineri și peste 50 de ingineri absolvenți care se vor alătura echipei în cursul acestui an.

Printre altele, echipele de cercetare și dezvoltare din Filipine se vor axa pe software, inteligență artificială, robotică, dinamica fluidelor și hardware electronic. Aceste domenii de expertiză sunt esențiale pentru produsele de înaltă performanță ale Dyson, de la tehnologiile robotice la tehnologiile de îmbunătățire a aerului și produsele de înfrumusețare, cum ar fi uscătorul de păr Dyson Supersonic, care sunt din ce în ce mai mult activate de software, senzori și conectivitate. Aplicația MyDyson oferă deja consumatorilor date în direct despre calitatea aerului și despre mediul înconjurător, iar prin intermediul senzorilor, al inteligenței artificiale și al conectivității, inginerii Dyson pot adăuga și mai multe funcționalități și utilități pe parcursul duratei de viață a produselor și pot oferi consiliere și asistență personalizată.

Programat să fie operațional în prima jumătate a anului 2024, campusul va merge pe urmele celorlalte spații inovatoare ale Dyson la nivel global, care pun accentul pe bunăstarea echipei Dyson. Arhitectura campusului va acorda o importanță mai mare calității aerului, luminii naturale și spațiilor verzi pentru a sprijini colaborarea și generarea de idei noi. Campusul include zone de recreere și sport, precum și laboratoare și birouri. Pentru Dyson, noile facilități de ultimă generație sunt cele mai importante de acest tip din Filipine.

Regatul Unit al Marii Britanii

În plus, Dyson dezvăluie astăzi planurile pentru o investiție de 100 de milioane de lire sterline într-un nou centru tehnologic important în Bristol, Marea Britanie, care va găzdui sute de ingineri de software și inteligență artificială care vor lucra la o gamă de produse a cărei dezvoltare se va întinde pe o perioadă de 10 ani, precum și echipele comerciale și de comerț electronic ale companiei tehnologice globale pentru Marea Britanie și Irlanda.

Situat vizavi de Castle Park, în inima orașului, noul centru reprezintă o nouă investiție majoră a companiei în Marea Britanie, după ce anul trecut a fost anunțat un centru de robotică în campusul său de la Hullavington Airfield din Wiltshire, unde Dyson a restaurat hangarele RAF și le-a transformat în laboratoare de cercetare și dezvoltare axate pe produse de îmbrăcăminte și robotică. Angajamentul față de Bristol reflectă poziția orașului ca centru internațional pentru competențe software și digitale și va stimula recrutarea celor mai bine calificate persoane din Marea Britanie și din întreaga lume.

Referindu-se la noua clădire, Jake Dyson, inginerul-șef al Dyson, a declarat „Pentru noi, senzorii, aplicațiile și conectivitatea înseamnă mai mult decât simpla adăugare a unei funcții. Ei transformă modul în care ne sprijinim clienții și evaluăm în mod autonom modul în care putem îmbunătăți performanța unui produs pe parcursul duratei sale de viață pentru a ne asigura că acesta este la randament maxim. Avem obiective ambițioase și vom angaja un număr tot mai mare de ingineri de software, inteligență artificială și conectivitate, ca parte a unei echipe globale în creștere. Noul centru tehnologic Dyson din Bristol va fi un centru vital care va contribui la viitorul conectat al Dyson.”

Noul centru tehnologic, care va fi construit ca parte a reamenajării durabile a unei clădiri din apropierea podului Bristol, va întări prezența Dyson în Marea Britanie, alături de campusurile Malmesbury și Hullavington și birourile din Londra, care, împreună, angajează peste 3 500 de persoane implicate în cercetare și dezvoltare în Marea Britanie și unde Dyson a investit 1,4 miliarde de lire sterline în cercetare și dezvoltare în ultimul deceniu. Campusul Malmesbury găzduiește, de asemenea, Institutul Dyson, unde 160 de studenți studiază pentru o diplomă de inginer BEng fără taxe de școlarizare, în timp ce primesc un salariu în cadrul companiei și lucrează la proiecte reale din prima zi. Noul Centru Dyson Technology din Bristol va contribui la viitorul conectat al Dyson, dezvoltând aplicații și funcții conectate ale produselor Dyson.

Lasă un răspuns