• Acasă
  • Diverse
  • Konica Minolta vizeaza consumul de energie electrica 100% regenerabila, pana in 2050

Konica Minolta vizeaza consumul de energie electrica 100% regenerabila, pana in 2050

NetZero 2050

Cu două noi obiective climatice majore în portofoliu, compania își propune să reducă și mai mult impactul asupra mediului înconjurător

Konica Minolta anunță noi decizii pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător. Compania își propune, în primul rând, să atingă zero emisii nete pentru Domeniile de emisii 1, 2 și 3 până în 2050, iar în cel de-al doilea rând, să realizeze produse fabricate din peste 90% resurse regenerabile (materiale reciclate și biomateriale) până în 2050.

“În momentul în care Konica Minolta a publicat viziunea sa asupra mediului, în 2009 – EcoVision 2050 – obiectivele erau clare și în conformitate cu standardele de la acea vreme. Pe măsură ce criza climatică se accentuează, acele obiective nu mai sunt adecvate. Prin urmare, avem ținte mai stricte de protecție a climei pentru a îndeplini responsabilitatea socială a companiei la nivel mondial, în ceea ce privește reducerea semnificativă a amprentei ecologice. În aceeași măsură, sprijinim clienții, partenerii și furnizorii noștri în atingerea propriilor obiective de mediu”, a explicat Olaf Jonas, General Manager Environmental Social Governance la Konica Minolta Business Solutions Europa.

Zero emisii nete până în 2050: reducerea emisiilor cu efect de seră prin economisirea energiei

Konica Minolta fidelă angajamentului său față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (ODD), consideră Climate Action drept cea mai urgentă măsură de aplicat. Compania lucrează continuu pentru a elimina deșeurile și a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pe întreaga durată de viață a produselor dezvoltate. Compania a înregistrat peste 2,067 milioane de tone de CO2, în 2005, iar până în 2021, cifra a scăzut la 790 mii, ceea ce a reprezentat o reducere de 61%. Astfel, până în 2050, compania își propune să atingă Zero Emisii Nete în Domeniile 1, 2 și 3:

  1. Evitarea consumului de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES)
  2. Înlocuirea surselor de energie care emit GES cu energie regenerabilă
  3. Compensarea emisiilor inevitabile de GES

Mai exact, consumul de energie al dispozitivelor de printare Konica Minolta a scăzut continuu în ultimii ani. Cel mai mare consum de energie, de peste 60%, are loc atunci când tonerul este fixat pe hârtie. Cu tonerul polimerizat Simitri® V cu care este dotată seria de echipamente bizhub I, cea mai recentă generație de MFP, Konica Minolta a reușit să reducă temperatura de fixare cu aproximativ 15oC, în comparație cu modelele anterioare.

În plus, Konica Minolta își propune să înlocuiască combustibilii fosili cu energie regenerabilă, deoarece arderea combustibilului cu scopul de a genera electricitate produce cantități masive de emisii de gaze cu efect de seră. Compania, membră a RE100 din 2019, s-a angajat să utilizeze 100% energie electrică regenerabilă până în 2050 și 30% până în 2030. Din acest motiv, Konica Minolta aprovizionează 8,3% din electricitate din surse regenerabile, la nivel mondial, începând cu anul fiscal 2021. Sediul central al Konica Minolta și alte 11 subsidiare folosesc deja energie electrică 100% regenerabilă. Două dintre fabricile din China folosesc același gen de electricitate, ceea ce înseamnă că mai mult de 50% dintre MFP-uri și toate dispozitivele de producție de tipar pentru piața europeană sunt produse cu energie electrică regenerabilă. În plus, fabrica europeană de toner din Franța utilizează energie electrică 100% regenerabilă.

În Europa, Konica Minolta compensează emisiile ce nu pot fi evitate și sprijină proiectele de protecție a climei care vizează înlocuirea combustibililor fosili cu energie regenerabilă, cum ar fi parcurile eoliene, împreună cu partenerul său – Climate Partner. Toate proiectele trebuie să îndeplinească criteriile Gold Standard VER – standard înființat în 2003 de către WWF și alte ONG-uri internaționale pentru a se asigura că proiectele care reduc emisii de gaze cu efect de seră prezintă cele mai înalte niveluri de integritate a mediului și contribuie la o dezvoltare durabilă. Proiectele Gold Standard VER vizează dincolo de aspectele climatice, deoarece acestea țin cont, în mod fundamental, și de aspecte sociale. Konica Minolta oferă clienților săi posibilitatea de a compensa emisiile inevitabile de GES pentru dispozitivele de tipar digital de birou și de producție, prin programul Enabling Climate Compensation. Din 2015, peste 50.000 de tone de emisii au fost compensate.

Cu ajutorul serviciilor remote, Konica Minolta a reușit să economisească 310.760 de kilometri și să “viziteze online” 8.900 de clienți, în Europa, din 2020 până în 2022. Acest lucru înseamnă o reducere de 140.000 de tone de emisii GES.

Acolo unde este posibil, compania încearcă să schimbe transporturile de pe calea aerului sau rutiere, în feroviare și navale. În momentul de față, 90% din transportul de mărfuri din Țările de Jos se efectuează pe râul Rin, iar 40% din transporturi se efectuează deja feroviar, în Italia.

Minimizarea risipei și a consumului resurselor naturale

Konica Minolta își propune să utilizeze mai mult de 90% din resursele recirculate pentru produsele sale, până în 2050. Aceste resurse sunt materiale reciclate și biomateriale. Având în vedere acest obiectiv, compania își propune să permită reutilizarea și reciclarea materialelor de cât mai multe ori posibil, pentru a minimiza deșeurile și consumul de resurse materiale.

În anul fiscal 2021, 11.200 de tone de echipamente de birou scoase din uz au fost preluate înapoi. Dintre acestea, 99% au fost reciclate. Ca parte a Programului Clean Planet, consumabilele ieșite din uz sunt colectate și reciclate din toată Europa.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Călătoria organizației Konica Minolta a început acum 150 de ani, odată cu o nouă viziune de a realiza diferit lucrurile. Dezvoltăm inovații pentru binele societății și al lumii. Același scop care ne-a ținut în mișcare atunci, ne mobilizează și acum.

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 32 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2021 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, imprimante și sisteme de tipar digital profesional și industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe FacebookYouTube și LinkedIn.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Lasă un răspuns