Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Ghidul Thoughtworks “Looking Glass” anunță impactul tehnologiei în transformarea afacerilor în 2023, dar și în anii următori

Ghidul Thoughtworks “Looking Glass” anunță impactul tehnologiei în transformarea afacerilor în 2023, dar și în anii următori

Accelerarea sustenabilității, prudența în fața tehnologiei WEB 3 și accesibilitatea IA și ML, printre principalele tendințe  

 

BUCUREȘTI, 16 decembrie 2022 – Thoughtworks (NASDAQ: TWKS), o companie globală de consultanță tehnologică care integrează strategia, designul și ingineria pentru a stimula inovația digitală, a lansat o nouă ediție a ghidului Looking Glass, ce cuprinde principalele transformări determinate de tehnologie care vor impacta afacerile în 2023, dar și în anii următori.

„Noul ghid Looking Glass punctează tendințele din industria IT&C și ne oferă o imagine mult mai clară cu privire la impactul pe care tehnologia îl are asupra business-urilor. Printre principalele tendințe putem remarca rezerva cu privire la Web3, tehnologia care marchează o nouă eră a internetului și interconectează tehnologia blockchain și crypto. Companiile care explorează această tehnologie sunt sfătuite să fie prudente. Totodată, se observă o accesibilitate mai mare față de inovațiile de tip Machine Learning (ML) și Inteligența Artificială (IA), dar și un interes tot mai mare față de crearea Metaversului. Tehnologia se dezvoltă în permanență și aduce mereu inovații pentru toate industriile, astfel că este esențial pentru companii să fie la curent cu soluțiile tech care le pot transforma viitorul”, a declarat Șerban Țîr, Managing Director Thoughtworks Romania.

Pentru multe companii din întreaga lume, a fi în pas cu inovațiile tehnologice poate fi o adevărată provocare, având în vedere ritmul rapid al schimbărilor din industrie. De aceea, Thoughtworks a creat Looking Glass – conceput să ajute companiile să navigheze printre schimbările din industrie și să identifice noi oportunități. Bazat pe abordarea unică a Thoughtworks de a furniza organizațiilor inovații de ultimă oră înainte ca noile tehnologii să fie adoptate în masă, acest raport le aduce liderilor din diferite industrii informații despre felul în care afacerile lor se pot dezvolta, oferindu-le recomandări despre cum să concureze cel mai bine și cum să schimbe paradigma curentă.

Pentru mulți, Web3 este practic sinonim cu criptomonede, NFT și alte tehnologii blockchain. Cu toate acestea, Web3 este cel mai bine înțeles ca o colecție de blocuri care ar putea servi drept fundație pentru serviciile web distribuite. Pe măsură ce guvernele și organizațiile adoptă concepte precum identitatea descentralizată, companiile ar trebui să evalueze cu atenție tehnologiile Web3 prin prisma valorii tangibile pentru clienți, pentru a fi pregătite pentru potențialele oportunități comerciale și de brand.

„Pentru multe companii, cele mai mari oportunități Web3 vor apărea probabil în jurul reducerii blocajelor și digitalizării”, a spus dr. Rebecca Parsons, director de tehnologie la Thoughtworks.

„Cu condiția ca o parte din problemele Web3 să dispară/să fie rezolvate, iar  aspectele de securitate și confidențialitate ale blockchain-ului să fie concretizate, avansurile în identitatea distribuită și creșterea gradului de control pus la dispoziția utilizatorului final ar putea deschide noi căi pentru companii de a menține confidențialitatea datelor clienților, câștigând în același timp încrederea clienților și loialitatea acestora”, explică dr. Rebecca Parsons.

Cele șase teme abordate în raportul Looking Glass sunt:

  • Accelerarea sustenabilității:în ciuda faptului că este o urgență reală, pentru multe organizații, sustenabilitatea nu face încă parte din operațiunile de zi cu zi/operațiunile uzuale de business.
  • Platformele ca produse:platformele au nevoie de o atenție continuă, să evolueze și să se adapteze ca răspuns la feedback-ul developerilor și la mediul de afaceri în continuă schimbare.
  • Evaluarea Web3:evitați să urmăriți subiectele populare și concentrați-vă pe aspectele Web3 care sunt direct relevante pentru afacerea dvs.
  • Parteneriat cu AI:inovațiile în Machine Learning și Artificial Inteligence devin și mai accesibile, mai integrate în afacere și mai productive.
  • Crearea Metaversului:alte tehnologii ce cunosc o creștere rapidă, inclusiv VR/AR/XR, voce, gesturi și recunoaștere facială, sunt deja ”aici” și probabil că vor fi mai relevante pentru companii într-un fel în care Metaversul – cel puțin pentru moment – nu este.
  • Tehnologiile ostile:echilibrarea amenințărilor la adresa securității și a confidențialității consumatorilor în raport cu reglementările în curs de evoluție, precum și conceptul de a face ceea ce este corect vor fi esențiale pentru a rămâne competitiv și pentru a stimula loialitatea clienților.

 

Surse suplimentare:

–    Fiți la curent cu noutățile Thoughtworks vizitând website-ul companiei

–    Urmăriți-ne pe  Twitter, LinkedIn și YouTube

–   https://www.thoughtworks.com/en-us/clients/mackmyra

 

Despre Thoughtworks

Thoughtworks este o companie de consultanță globală în tehnologie care integrează strategia, designul și ingineria pentru a stimula inovația digitală. Suntem peste 12.000 de oameni în 40 de birouri din 17 țări. În ultimii peste 25 de ani, am avut un impact extraordinar împreună cu clienții noștri, ajutându-i să rezolve probleme complexe de afaceri folosind tehnologia ca factor diferențiator.

Lasă un răspuns