Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Premisele viitorului digital, analizate la Microsoft Ignite – Spotlight on Romania

Premisele viitorului digital, analizate la Microsoft Ignite – Spotlight on Romania

Ultimele decenii au adus schimbări majore, iar lucruri pe care cei mai mulți dintre noi nu le-am fi crezut posibile în urmă cu zece, 20 sau 30 de ani se întâmplă astăzi, în jurul nostru. Tehnologia are puterea de a ne transforma viețile în bine, însă de noi depinde să îi valorificăm potențialul la cele mai înalte standarde.

Unul dintre sectoarele care s-au transformat puternic în toată această perioadă este cel de IT. Numărul firmelor din România care activează în acest domeniu depășește 20.000, iar cel al profesioniștilor (fie că sunt dezvoltatori de software, administratori de baze de date, ingineri, fie că au alte specializări) trece de pragul de 200.000. Și evoluția industriei locale de IT continuă, estimările arătând că, până în 2025, aceasta ar urma să aducă 10% din PIB-ul țării, marcând în acest fel o creștere de la aproximativ 7% din PIB (valoarea din prezent).

Bogdan Putinică - General Manager, Microsoft România

Acesta este contextul în care Microsoft România organizează, an de an, evenimentul Microsoft Ignite – Spotlight on Romania (cunoscut anterior ca Tech Day). Un număr de aproximativ 400 de participanți au participat la evenimentul care a avut loc ieri la Nord Events Center by Globalworth. Aceasta a fost, de fapt, cea de-a șasea ediție a acestui eveniment tradițional pentru piața locală de IT, care se va derula de acum înainte sub acest nou nume.

Microsoft Ignite – Spotlight on Romania a adus o nouă perspectivă asupra transformării digitale în România, prezentându-le participanților cele mai importante tendințe în dezvoltarea de soluții digitale inovatoare pentru diferite industrii și a marcat și o premieră pe plan local. Mai exact, România a fost prima țară din Europa de Est care a găzduit o sesiune locală a Microsoft Ignite (cel mai important eveniment anual organizat la nivel global de companie, dedicat profesioniștilor în IT și, mai ales, dezvoltatorilor de software).

Lucian Ungureanu - Azure Business Lead, Microsoft România

Bogdan Putinică – General Manager al Microsoft România, a vorbit în deschiderea evenimentului, atât despre complexitatea activității dezvoltatorilor de software, accentuând rolul pe care aceștia îl joacă în cadrul companiilor, cât și despre transformarea prin care a trecut sectorul local de IT în ultimii 30 de ani, devenind unul dintre cele mai promițătoare din regiunea Europei Centrale și de Est.

“În cadrul Microsoft, considerăm productivitatea ca fiind centrată pe oameni, nu pe aplicații sau dispozitive. Astfel, pe măsură ce forța de muncă de astăzi devine din ce în ce mai diversă și mai independentă de platformă sau de dispozitiv, iar munca dezvoltatorilor de software devine tot mai complexă, continuăm să facem investiții semnificative pentru a satisface cerințele acestora. Ne bucurăm că am avut ieri alături de noi câteva sute de specialiști în IT, dezvoltatori de software, administratori de baze de date și nu doar.  Microsoft Ignite – Spotlight on Romania este cel mai mare eveniment dedicat dezvoltatorilor, pe care noi îl organizăm anual, iar la ediția de anul acesta am adus în atenția comunității de profil peste 100 de inovații, produse și funcții noi din Microsoft Azure, precum: Microsoft Dev Box, Project Volterra sau Microsoft Intelligent Data Platform. Ne angajăm să contribuim și să sprijinim, în continuare, evoluția pieței de IT din România, care generează astăzi 7% din PIB-ul țării, depășind valoarea de 9 miliarde de euro”, a declarat Bogdan Putinică.

Microsoft Ignite - Spotlight on Romania 2022

Pe scena evenimentului a urcat și Daniel Rusen – Director de Marketing & Operațiuni al companiei, care a subliniat, încă o dată, importanța digitalizării pentru întreaga economie: “Trăim într-o eră în care tehnologia este unul dintre principalele motoare ale progresului și dezvoltării. Sectorul de IT din România – deja aproape trei generații de programatori, manageri, ingineri și alți profesioniști ai industriei – joacă un rol esențial în dezvoltarea economiei. Pentru asta, cred că merită toată recunoștința și mândria pe care o creează comunitatea noastră. Drumul însă nu se oprește aici, trebuie să fim pregătiți pentru o accelerare exponențială a acestui proces și ne bucurăm că Microsoft joacă un rol în a contribui la valorificarea potențialului imens pe care România îl are. Microsoft Ignite – Spotlight on Romania e primul eveniment din regiune care câștigă dreptul de a purta acest nume iconic pentru companie, și vine ca o recunoaștere a performanței locale, a oportunităților pe care România le creează și a rolului pe care industria IT îl are în dezvoltarea durabilă a țării.”

Daniel Rusen - Director de Marketing & Operațiuni, Microsoft România

Ulterior, participanții au avut ocazia să afle de la experți în domeniu (atât din cadrul Microsoft România, cât și ai unor companii partenere) modalitățile prin care pot să accelereze inovația și să creeze produse cu impact global real, utilizând tehnologia și resursele din Microsoft Azure. Prin prezentarea sa, Radu Vunvulea – Group Head of Cloud, Endava, a adus în atenția participanților noutățile din Microsoft Azure și avantajele pe care integrarea acestora le poate aduce în ceea ce privește reziliența afacerilor. La rândul lor, Raluca Mihăilescu – Principal Software Engineering Manager Microsoft și Vlad Cioabă – Senior Software Engineer Microsoft au vorbit despre accelerarea procesului de introducere pe piață a noilor produse, utilizând algoritmi de inteligență artificială și operațiuni de machine learning. Și Mihai Tătăran – General Manager Avaelgo a vorbit despre Microsoft Orleans, o platformă prin intermediul căreia pot fi dezvoltate aplicații distribuite și scalabile.

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele discutate pe parcursul evenimentului, care aduce an de an în atenția publicului larg teme actuale, aplicate și provocări importante, de un real interes pentru participanți. Compania își propune să ducă tradiția mai departe, aducând în atenția comunității de business și ecosistemului de specialiști în IT din România premisele unui viitor digital mai bun pentru toată lumea.

Lasă un răspuns