Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Asociația Zi de Bine demarează proiectul „Plantați în amintire” și amenajează un parc de mesteceni, în memoria celor trecuți în neființă

Asociația Zi de Bine demarează proiectul „Plantați în amintire” și amenajează un parc de mesteceni, în memoria celor trecuți în neființă

București, 3 noiembrie 2022: Asociația Zi de Bine lansează proiectul „Plantați în amintire” și amenajează un parc de mesteceni în memoria persoanelor dragi, trecute în neființă. Parcul va fi amenajat în Lugoj, județul Timiș și se va întinde pe o suprafață de 6000 mp, pe care se vor planta 100 de mesteceni, împreună cu 100 de povești nemuritoare. Printre mesteceni, în centrul parcului, se va regăsi un Ginkgo biloba, denumit și arborele vieții.

 

Doliul este o traumă pe care unii oameni nu reușesc să o depășească niciodată. În luna noiembrie Asociația Zi de Bine adună 100 de povești și îi invită pe cei care au pierdut pe cineva drag, să planteze un mesteacăn în memoria unei persoane iubite.

Fiecare copac plantat va avea atașat un cod QR care va duce către o poveste de viață.

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank, vor oferi 65.000 de euro pentru acest proiect.

 

„Ne temem de plecarea noastră, dar ne temem uneori și mai mult de plecarea celor pe care îi iubim. Când cineva drag se duce, începe una dintre cele mai mari, profunde și complexe suferințe umane. Proiectul Plantați în amintire vine cu o mare încărcătură emoțională. Scopul acestui proiect este ca acele emoții adunate, poate de prea mult timp, să nu rămână încuiate în suflet, ci să fie sădite la rădăcina unui copac. După plantarea tuturor arborilor și finalizarea întregului parc, ne vom putea plimba pe alei și ne vom odihni la umbra copacilor au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

 

Cei care doresc să facă parte din proiectul „Plantați în amintire” și să planteze un copac, trebuie să intre AICI și să urmeze pașii către donație. Costul de unui arbore variază între 500-800 de lei.

 

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Lasă un răspuns