Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

Digitaliada 7 se deschide pentru 50 de școli noi din România

București, 1 august 2022 Fundația Orange deschide aplicațiile pentru școlile care își doresc să intre în programul Digitaliada, în ediția a șaptea din anul școlar 2022-2023. Până la 50 de noi școli gimnaziale vor fi incluse în programul de educație digitală și vor beneficia de cursuri și seminare de formare pentru profesori, ateliere pentru elevi și cadre didactice, precum și de resursele și cunoștințele din comunitatea Digitaliada.

Înscrierile se desfășoară pe site-ul Digitaliadapână pe 25 august.

În noua ediție a programului, formarea cadrelor didactice pentru folosirea resurselor digitale în predare și evaluare și crearea unui cadru gratuit și deschis pentru

învățarea online – prin Platforma Digitaliada – vor rămâne direcțiile prioritare. În plus, programul vizează extinderea suportului oferit către un număr și mai mare de școli.

Ce înseamnă  fii o școală Digitaliada?

 Digitaliada 7_start inscrieri scoli

Programul național Digitaliada este un catalizator pentru dezvoltarea unei comunități de de învățare în jurul celor 50 de școli în care este prezent, pornind de la promovarea tehnologiei ca mijloc de a capta atenția și de a îmbunătăți performanțele elevilor.

Profesorii din Școlile Digitaliada care vor fi selectate în următoarea ediție vor beneficia gratuit de cele două cursuri Digitaliada acreditate de Ministerul Educației și, în plus, de seminare naționale și regionale, respectiv ateliere, fizice sau online. O altă noutate a ediției din 2022 a programului va fi adusă de activitățile suplimentare dedicate elevilor, cum ar fi ateliere de dezvoltare personală și programare.

„Digitaliada a reușit să coaguleze o rețea de profesori care colaborează foarte strâns, ceea ce este greu de realizat în România. Am adus împreună tot mai mulți profesori de diferite discipline – pe lângă matematică și TIC, profesori de limba română, fizică, chimie, limbi străine, istorie – care au, împreună, un mare atu: au reușit să creeze un spirit de echipă și o empatie digitală care îi unește” a declarat Dana Deac, Președinte al Fundației Orange.

Școlile Digitaliada se angajează să utilizeze constant metode interactive de învățare și conținut digital educativ la clasă, iar acest lucru se reflectă direct în rezultatele școlare îmbunătățite și reducerea absenteismului, creșterea aspirațiilor de carieră ale elevilor, dar și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și vizibilitatea școlilor în comunitățile locale.

Ca parte din programul Digitaliada, profesorii și elevii beneficiază de o rețea de sprijin în jurul interesului comun pentru educația de calitate. Pe lângă resursele și ghidurile de predare digitală, disponibile gratuit pe www.digitaliada.ro, Școlile Digitaliada au acces la seminare de formare pentru profesori, oportunități pentru schimburi de experiență, învățare și dezvoltare, precum și suport continuu pentru folosirea resurselor puse la dispoziție prin program.

În proiectul Digitaliada am intrat fără reținere. Inițial am crezut că ne vom îmbunătăți baza materială, dar proiectul m-a contrazis. Cel mai mare beneficiu este că ne-a deschis mintea. Sesiunile de formare din cadrul proiectului au reprezentat șansa de a colora în nuanțe atractive materia pe care o predau. Ne-au ajutat să ne îmbunătățim cunoștințele, ne-au resetat și repoziționat în raport cu competențele sistemului educațional. Totodată, au fost un bun prilej de a face schimb de experiență cu alți profesori cu o vastă experiență profesională, modele de urmat în fiecare școală”,

declară Valentina David, directoarea Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” din 23 August, care a devenit Școală Digitaliada din 2019.

Ce trebuie  faci pentru a deveni Școală Digitaliada?

 

Procesul de înscriere a școlilor participante se desfășoară pe site-ul Digitaliada, iar

termenul limită pentru completarea formularului este 25 august. Criteriile de eligibilitate, modul de selecție a celor 50 de școli partenere din ediția a șaptea, precum și alte

informații suplimentare sunt disponibile în secțiunea Metodologia de selecție.

Programul Digitaliada a ajuns până acum la peste 16.000 de elevi și a pregătit peste

2.000 de profesori să folosească și să creeze resurse educaționale digitale. De când a fost lansat în 2016, programul Digitaliada a evoluat în permanență pentru a ține pasul cu nevoile și așteptările din sistemul educațional. În ultimii doi ani, profund marcați de contextul sanitar și social mondial, Digitaliada a investit o bună parte a resurselor sale spre formarea cadrelor didactice pentru folosirea resurselor digitale în predare și evaluare și crearea unui cadru gratuit și deschis pentru învățarea online Platforma Digitaliada.

Despre Digitaliada

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum în cele șase ediții Digitaliada, 3,2 milioane euro și a sprijinit peste 16.000 de elevi din școli rurale să aibă acces egal la educație de calitate.

 

Despre Fundația Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de

filantropie menite  aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și

integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.

Lasă un răspuns