Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Xiaomi își reafirmă angajamentul de a respecta securitatea și confidențialitatea datelor

Xiaomi își reafirmă angajamentul de a respecta securitatea și confidențialitatea datelor

Xiaomi, unul dintre cei mai importanți producători de electronice de larg consum și hardware inteligent din lume, s-a angajat din nou să protejeze datele clienților cu ocazia lunii dedicate conștientizării securității și confidențialității datelor utilizatorilor, marcată anual de companie în iunie.

Xiaomi a organizat evenimente de formare a angajaților și seminarii susținute de experți la Parcul tehnologic Xiaomi din Beijing, China și la Centrul de operare tehnologică Xiaomi din Singapore.

Acesta a fost al treilea an consecutiv când Xiaomi a organizat cursuri speciale pentru inginerii săi și alți angajați și a inițiat discuții cu directori din industrie, experți în securitate IT și publicul larg despre importanța securității datelor și a protecției confidențialității utilizatorilor. Xiaomi a lansat, de asemenea, coduri de conduită actualizate privind securitatea și confidențialitatea, împreună cu raportul său anual de transparență, care detaliază activitățile desfășurate pentru a menține securitatea datelor.

Scopul seriei de evenimente, care a durat o lună, a fost de a consolida practicile de securitate și protecție a confidențialității utilizatorilor și de a întări încrederea în produsele Xiaomi prin comunicare transparentă și responsabilă.

Logo - Xiaomi (1)

Xiaomi a construit o structură de control cuprinzătoare pentru a proteja securitatea datelor și confidențialitatea utilizatorilor. Aceasta implică o cooperare între experți în securitate cibernetică, ingineri de sisteme de operare pentru smartphone-uri, avocați și experți în legislație. Activitatea acestora este supravegheată de un Comitet pentru securitate și confidențialitate condus de directori cu expertiză în domeniu.

Cui Baoqiu, vicepreședinte Xiaomi și președinte al Comitetului de securitate și confidențialitate Xiaomi, a afirmat că securitatea datelor și protecția confidențialității utilizatorilor sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă și pe termen lung a activității globale a companiei. “Protejarea securității datelor și a confidențialității utilizatorilor este principala noastră prioritate”, a declarat el. “Acest aspect este foarte important pentru clienții noștri. Xiaomi se angajează să ofere smartphone-uri Android și produse IoT sigure și fiabile.”

Eugene Liderman, directorul Strategiei de securitate Android în cadrul Google, a subliniat contribuția Xiaomi la sistemul Android. „Unul dintre punctele forte ale sistemului de operare Android este ecosistemul divers al partenerilor. Xiaomi este un exemplu excelent în acest sens și este grozav să văd investiția continuă a companiei în securitatea cibernetică pentru întreg portofoliul de produse”, a adăugat el.

Profesorul Liu Yang, de la Școala de Știința și Ingineria Calculatoarelor din cadrul Universității Tehnologice Nanyang, a declarat: “Pe măsură ce provocarea în materie de securitate devine punctul central al multor discuții despre tehnologie, părțile interesate din industrie acordă mai multă importanță gestionării vulnerabilităților la nivel de hardware, software și chiar și în spațiul masiv al surselor deschise. Xiaomi a depus eforturi uriașe pentru a rezolva această problemă prin expertiză tehnologică și explorând continuu noi metode pentru a oferi o protecție din ce în ce mai bună a datelor utilizatorilor.

Cu cea mai mare platformă IoT pentru consumatori din lume, Xiaomi lucrează în mod constant pentru a îmbunătăți securitatea IoT și protecția confidențialității. Xiaomi a organizat cel de-al cincilea summit anual privind securitatea IoT pe 29 și 30 iunie 2022 la Beijing. Directorii și experții din industrie au discutat o gamă diversă de probleme, de la cadrul legal pentru securitatea datelor și transferurile transfrontaliere de date până la securitatea vehiculelor electrice conectate la internet și soluții viabile pentru amenințările la adresa securității software-ului lanțului de aprovizionare.

În timpul evenimentului din iunie, Xiaomi a anunțat că Electric Scooter 4 Pro a obținut certificarea IoT Security Rating Gold level de la Underwriter Laboratories Inc, un institut internațional de cercetare a siguranței cu sediul în SUA.

Această certificare a făcut din Electric Scooter 4 Pro prima trotinetă electrică din lume cu un astfel de rating de siguranță de nivel înalt. Certificatul a indicat, de asemenea, că securitatea liniei de producție pentru IoT de la Xiaomi este în deplină conformitate cu standardele internaționale.

Xiaomi și-a creat Comitetul pentru securitate și confidențialitate în 2014. În 2016, Xiaomi a devenit prima companie chineză care a primit certificarea din partea TrustArc. În 2018, Xiaomi a adoptat Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al Uniunii Europene. În 2019, practicile de securitate și confidențialitate ale Xiaomi au fost certificate conform ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27018. Anul trecut, Xiaomi a publicat primul său raport de transparență, devenind astfel primul brand de smartphone-uri Android care a realizat acest lucru.

Anul acesta, Xiaomi a obținut certificatul de înregistrare NIST CSF (National Institute of Standards and Technology, Cybersecurity Framework), consolidându-și astfel capacitățile de protecție a datelor.

Detalii despre documentele și rapoartele menționate mai sus, pot fi găsite la Xiaomi Trust Center https://trust.mi.com/

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT. Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

Xiaomi este unul din cele mai mari mari branduri de telefoane inteligente la nivel mondial. Cota de piață a companiei în ceea ce privește livrările de smartphone-uri s-a clasat pe locul 3 la nivel global în primul trimestru din 2022. Compania a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu 478 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri, la data de 31 martie 2022. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de piețe din întreaga lume. În august 2021, compania a fost listată pentru a treia oară în topul Fortune Global 500, urcând pe poziția 338, ceea ce reprezintă un avans de 84 de locuri față de 2020.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.

Lasă un răspuns