Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • ELKO anunță lansarea de către Axis Communications a primei camere de producție proprie cu protecție împotriva exploziilor

ELKO anunță lansarea de către Axis Communications a primei camere de producție proprie cu protecție împotriva exploziilor

București, 01.07.2022 – ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, anunță lansarea de către Axis Communications a primei camere de producție proprie cu protecție împotriva exploziilor, AXIS XPQ1785. Este o cameră PTZ cu protecție împotriva exploziilor destinată monitorizării zonelor largi și este certificată la nivel mondial pentru utilizarea în zonele periculoase.

Sistemul de analiză preinstalat de detectare a fumului și incendiilor oferă un nivel suplimentar de securitate în procesul de avertizare timpurie și prevenire a incendiilor, fiind ideal pentru aplicațiile de protecție a sănătății, siguranței și mediului (HSE).

Într-un comentariu privind această lansare, Jesper Olavi, Manager de Produs Global și responsabil pentru camerele cu protecție împotriva exploziilor în cadrul companiei Axis, a afirmat: „Cei mai mulți știu că portofoliul de produse Axis include camere cu protecție împotriva exploziilor de mai mulți ani, dar lansarea primei camere de acest tip fabricate în întregime de noi prezintă avantaje semnificative. Acum avem ocazia să optimizăm designul fiecărei componente, de la sistemul ARTPEC la carcasa cu protecție împotriva exploziilor. Clienții pot fi siguri că vor putea accesa toate funcțiile avansate ale camerelor Axis și, în plus, vor beneficia de avantajele protecției împotriva exploziilor.”

axis-xpq1785-explosion-protected-ptz-camera-angle-left-en-US-337280

Această cameră din oțel inoxidabil (316L) dispune de certificare de Clasa I/II/III Divizia 1 și Zona 1/21 la nivel mondial, fiind destinată utilizării în zonele periculoase (în conformitate cu standardele NEC, CEC, ATEX, IECEx și altele). Camerele au preinstalat un sistem de alertă la detectarea fumului care monitorizează încontinuu mediile potențial inflamabile pentru depistarea oricăror semne de fum sau foc, ajutând astfel la protejarea personalului și reducerea pericolelor.

Caracteristicile principale ale camerei AXIS XPQ1785 includ:

– Certificări la nivel mondial pentru zonele periculoase;

– Sistem de alertă la detectarea fumului;

– Tehnologie Zipstream și Lightfinder;

– Rezoluție HDTV 1080p cu zoom optic de 32x;

– Funcționare între -60°C și 60°C (între -76°F și 140°F).

AXIS XPQ1785 ajută la protejarea de la distanță a proceselor de producție, astfel încât personalul să nu mai fie trimis în mediile cu potențial explozibil cu acces restricționat decât dacă este absolut necesar. În plus, deoarece poate utiliza rețeaua de alimentare cu curent alternativ de 110-240 V, nu mai este necesară o sursă de alimentare externă. În plus, permite o instalare ușoară datorită echipării cu porturi RJ45 și SFP.

Axis oil_refinery_chimneys_smoke_xpq1785_1700x_1134_2108

„Faptul că deținem controlul asupra designului carcasei este esențial, deoarece acest lucru ne permite să adaptăm construcția carcasei la dimensiunile camerei. Astfel, carcasa cu protecție împotriva exploziilor nu va limita niciodată posibilitățile camerei Axis, cum ar fi câmpul vizual, intervalul larg de temperatură operațională și opțiunile de conectare. În plus, certificările la nivel mondial și numerele unice de identificare aduc un nivel de simplitate care asigură reducerea timpilor de pregătire, disponibilitatea la nivel global și o flexibilitate în instalare care va veni în ajutorul clienților care dețin mai multe locații. Fabricarea la nivel intern a camerelor cu protecție împotriva exploziilor ne permite să garantăm performanța și calitatea acestora la fiecare nivel, inclusiv integrarea securității cibernetice în întregul lanț de distribuție. Deținem controlul deplin asupra întregului proces, care valorifică aproape 40 de ani de expertiză și experiență în fabricație”, a completat Olavi.

 

Despre ELKO Group și ELKO Romania

 

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, reprezentând 400 de producători. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii către mai mult de 10.000 de retaileri, producători de calculatoare, integratori de sisteme și companii din diferite domenii, în 11 țări din Europa. Cifra de afaceri a ELKO Group în 2021 s-a ridicat la 2.2 miliarde USD (1.8 miliarde EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicații, soluții smart building și smart city – precum și electronice de consum. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom. Mai multe informații la: www.elko.ro

Lasă un răspuns