Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • REGINA MARIA vine în sprijinul cuplurilor care suferă de infertilitate cu un program super avantajos

REGINA MARIA vine în sprijinul cuplurilor care suferă de infertilitate cu un program super avantajos

București, 23 iunie 2022. Centrul de Fertilitate și FIV Columna din București, parte a Rețelei de Sănătate REGINA MARIA , lansează programul „Timpul în favoarea ta” la un preț special, în lunile iunie-august 2022.

Conform statisticilor recente, în România, 1 din 5 cupluri de vârstă reproductivă se confruntă cu infertilitatea.

Mii de cupluri din toată țara așteaptă să poată benficia de fondurile alocate prin programul național de FIV. Din păcate însă, numărul procedurilor decontate de stat acoperă un număr extrem de mic de proceduri medicale.

Centrul de Fertilitate si FIV Columna (parte a Rețelei de Sănătate REGINA MARIA), cel mai mare centru de FIV din România și singurul cu 5 embriologi seniori, a primit aprobarea de fonduri pentru procedurile de FIV decontate de stat, însă acestea sunt mult prea mici pentru a putea acoperi numărul mare de solicitări din partea cuplurilor care au nevoie de proceduri FIV pentru a deveni părinți.

FIV-2 (1)

Medicii primesc la consultații pacienți care au reală nevoie de proceduri FIV, oameni care au nevoie de sprijin financiar pentru efectuarea unei astfel de proceduri, dar sunt amăgiți pe de o parte de promisiunile unor programe cu criterii de eligibilitate permisive, respectiv cu bugete acoperitoare si dezamăgiți pe de altă parte să afle că fondurile reale și certe existente la acest moment sunt insuficiente, astfel ca rămân în așteptarea unei soluții. Solicitările primite din partea pacienților sunt cu mult peste procedurile subvenționate de stat, numărul procedurilor decontate epuizându-se foarte rapid.

Centrul de Fertilitate și FIV Columna vine în sprijinul cuplurilor din România care suferă de infertilitate și care nu ajung să beneficieze de decontarea procedurilor prin Programul Național, oferindu-le acestora o soluție adaptată nevoilor lor.

“Ce este important să înțelegem este că timpul nu curge în favoarea pacienților care suferă de infertilitate. Lunile pot face diferența pentru unii dintre ei. Vin în cabinet pacienți care își pun toate speranțele în susținerea statului și care, la final, amână procedura de FIV care i-ar putea ajuta să devină părinți.Este suficient să ne uităm spre orice altă țară din Uniunea Europeană pentru a ne da seama cât de puțină preocupare, implicare și sprijin exista vizavi de susținerea natalității prin accesul la proceduri de reproducere umana asistată”, declară doctorul Cezara Bucur, director Medical Centrul de Fertilitate și FIV Columna, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA .

Screenshot 2022-06-24 122954

În România, nu există încă o lege în ceea ce privește fertilizarea in vitro, iar în lipsa unui program național care sa vină în sprijinul pacientului și a unor bugete corecte și suficiente, Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA , prin Centrul de Fertilizare și FIV Columna, le oferă o soluție medicală accesibilă acestor cupluri și un pachet de bază pentru proceduri de FIV, pe care să îl poată accesa pacienții.  Detalii de accesare a programului „Timpul în favoarea ta” se regăsesc aici https://www.reginamaria.ro/centrul-de-fertilitate-si-fiv-columna.

Medicii atenționează asupra întârzierii procedurilor și a efectelor negative pe care această întârziere o are din punct de vedere medical.  Timpul nu curge în favoarea cuplurilor care se luptă cu infertilitatea, iar deocamdata,  programul național aloca fonduri insuficiente. Mai mult decât atât, se promovează un nou program sub forma unei soluții supreme la problemele cuplurilor infertile, ceea ce deocamdată creează o falsă așteptare a fondurilor de la stat, care sunt extrem de limitate și care, în acest moment, nu rezolvă problema multor cupluri din România.

Atunci când este nevoie de tratamente și soluții de reproducere umana asistată, procedura de fertilizare in vitro nu trebuie amânată, ci trebuie demarată cât mai curând posibil.

În România, 1 din 5 cupluri de vârsta reproductivă întâmpină probleme de fertilitate. Scopul nostru este de a ajuta cât mai multe cupluri să își îndeplinească visul de a deveni părinți, iar în lipsa sustinerii statului, respectiv in lipsa unui program național clar și bine pus la punct este dificil. Cu toate acestea, împreună cu colegii noștri am creat un pachet de FIV care să poată fi accesat de cuplurile aflate în nevoie. Este datoria noastră să fim în continuare alături de pacienți, în ciuda tuturor impedimentelor. Am depăşit 100.000 de pacienţi care ne-au trecut pragul şi ne bucurăm că în fiecare an am reuşit să derulăm cel mai mare număr de programe cu decontare, fie naţionale, fie locale. Acest lucru înseamnă că, atunci când au avut posibilitatea să aleagă centrul în cadrul căreia să efectueze procedura de FIV, un număr foarte mare de cupluri ne-a ales pe noi. Peste 2.200 de inimi bat pe Pământ datorită profesiei practicate cu pasiune de către colegii noştri, a dăruirii lor şi mulţumită încrederii pacienților care şi-au pus cel mai de preţ vis în mâinile noastre., declară Nicoleta Zamfir, Director General Centrul de Fertilitate și FIV Columna.

În cei peste 10 ani de la înființare, echipa de experți ai Centrului de Fertilitate și FIV Columna a obținut peste 2.200 de copii născuți, ca urmare a tratamentelor de infertilitate efectuate, cu o rata de succes de 55,22% (sarcini confirmate ecografic, în cadrul Subprogramului FIV-ET (2017-2021)

Centrul de Fertilitate și FIV Columna completează portofoliul Rețelei de sănătate REGINA MARIA cu servicii integrate și personalizate pentru problemele de infertilitate oferite de specialiști cu experiență recunoscută la nivel național și cu rezultate remarcabile, comparabile cu cele ale clinicilor de renume din Europa. Din totalul celor aproape 800 de embriotransferuri cu embrioni decongelați, realizate în cursul anului 2020, 1 din 2 femei cu vârsta sub 35 de ani și 1 din 3 femei de vârsta reproductivă avansată au obținut sarcinile mult dorite. Clinica deservește anual 17.000 de pacienti și a efectuat 1.000 de tratamente de fertilizare in vitro în 2021.

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 14 acreditări deținute  o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranțîngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu peste 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 720.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 330 clinici partenere. Compania reunește 7.500 de angajațși colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 5 milioane de pacienți.

Lasă un răspuns