Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

 • Acasă
 • Publicitate
 • Huawei colaborează cu parteneri și clienți globali pentru a construi o societate cu emisii reduse de carbon

Huawei colaborează cu parteneri și clienți globali pentru a construi o societate cu emisii reduse de carbon

București, 13 mai. Huawei a împărtășit în cadrul Intersolar Europe 2022, desfășurat la Messe München, Germania, angajamentul de susținere a colaboratorilor și partenerilor prin intermediul unor soluții inovatoare precum FusionSolar Smart PV, pentru un viitor mai bun, mai ecologic și mai inteligent. Sub tema „Construirea unei societăți inteligente cu emisii scăzute de carbon”, Huawei i-a invitat pe clienții și partenerii săi globali să experimenteze potențialul energiei solare la standul său expozițional. Huawei a demonstrat cum poate accelera implementarea acesteia ca energie principală, pentru a permite industriilor și gospodăriilor să beneficieze de electricitate verde.

 1. Soluție FusionSolar Smart PV 6.0+: sigură, fiabilă și cu randamente mai mari

Soluția FusionSolar Smart PV de la Huawei include invertorul Smart String și a fost recunoscută pe scară largă de clienți pentru furnizarea de energie solară curată prin integrarea tehnologiilor digitale și electronice de putere, promovând în același timp dezvoltarea digitală și inteligentă a industriei fotovoltaice.

 1. Prioritate pentru siguranța și fiabilitatea centralelor electrice

Odată cu creșterea puterii în module și invertoare, siguranța pe partea de curent continuu (DC) a devenit o provocare pentru instalațiile fotovoltaice. După peste doi ani de eforturi de cercetare și dezvoltare, Huawei a lansat tehnologia exclusivă Smart String-Level Disconnector Technology (SSLD-TECH), realizând o deconectare activă în curent continuu și o deconectare precisă la nivel de șir. Cu module durabile și O&M inteligente, cele mai mari centrale electrice din lume pot funcționa fără probleme și eficient.

5 Intersolar residential

 1. Tehnologia Grid Forming

Dezvoltat de Huawei, algoritmul inteligent de conectare la rețea permite ca un sistem fotovoltaic să fie adaptat la diferite scenarii de rețea. Mai exact, permite o performanță excelentă în ceea ce privește frecvența și tensiunea într-un mediu de rețea slab și îmbunătățește complet capacitățile de control al tensiunii și puterii centralelor fotovoltaice. Acest lucru sprijină stabilitatea rețelei electrice și abordează problema globală a consumului de energie nouă conectat la rețea la scară largă.

În ceea ce privește suportul rețelei electrice, soluția Smart PV & Storage de la Huawei poate fi utilizată pentru a construi o stație electrică cu sursă de tensiune, care este compatibilă cu rețeaua electrică. Aceasta a verificat că tehnologia Grid Forming poate crește proporția de acces la energie nouă în acest an, pe baza integrării stocării optice.

6 Intersolar EMMA

Tehnologia Grid Forming completează verificarea tehnică într-un mediu de rețea slab, accelerând și mai mult generarea de energie fotovoltaică de la „Grid Supporting” la „Grid Forming” și avansând energia solară pentru a deveni o sursă principală de energie.

 1. Creșterea producției de energie, investiții optime

Invertoarele de șir Huawei folosesc urmărirea punctului de putere maximă multicanal (MPPT) care rezolvă problema nepotrivirii șirurilor și sistemul Smart DC (SDS) pentru a obține o creștere de peste 1% a producției de energie prin integrarea algoritmilor AI. În Guangxi, China, soluția crește producția de energie cu 1,69%. Huawei cooperează cu mai mult de 10 mărci de panouri solare de urmărire pentru a oferi utilizatorilor o experiență mai bună. Datele în timp real din mai multe proiecte globale arată că soluțiile fotovoltaice inteligente de la Huawei pot crește semnificativ producția de energie și pot ajuta clienții să-și scurteze perioada de amortizare a investițiilor.

 1. Smart O&M

Smart I-V Curve Diagnosis 4.0 a revoluționat metodele tradiționale de operare și întreținere. Este ca o „scanare CT” care oferă o inspecție online completă a centralelor electrice de 100 MW în 20 de minute și generează automat rapoarte de diagnosticare. De asemenea, poate scana în mod regulat în intervale de timp flexibile, oferind o experiență mai bună pentru utilizator. În plus, acesta acceptă 14 tipuri de diagnosticare a defecțiunilor, cu o rată de convergență de peste 80% din defecțiunile principale. Indicatorii cheie ai detectării IV, rata de recunoaștere, rata de acuratețe și rata de recurență sunt cu mai mari de 90%. Acest lucru îndeplinește cel mai înalt nivel de certificare de clasificare CGC Appraisal IV al industriei. Într-o aplicație reală, a ajutat proiectul de 30 MW al unui client din Malaezia să economisească 2.000 de ore de muncă în fiecare an.

1 Intersolar booth

 1. Smart String ESS: FusionSolar pentru un cost optimizat de stocare a energiei (LCOS)

Stocarea energiei joacă un rol important în generarea, transportul, distribuția și consumul de energie electrică în cadrul unui sistem verde. O soluție de stocare a energiei (ESS) servește simultan ca rezervă de putere și ca regulator de rețea și stabilizatori, oferind resurse valoroase pentru reducerea vârfurilor și reglarea frecvenței.

Datorită nepotrivirii celulelor, soluțiile convenționale de stocare a energiei se caracterizează prin capacitate limitată, durată scurtă de viață, operațiuni și operațiuni complexe și risc semnificativ de siguranță, inhibând aplicarea lor pe scară largă. Cu peste zece ani de experiență în cercetare și dezvoltare în ESS, Huawei integrează tehnologii digitale, electronice de putere și de stocare a energiei într-o structură unică de șiruri inteligente pentru a depăși limitările bateriilor cu litiu.

2 Intersolar 6.0+

 1. Investiție optimă

Huawei adoptă patru inovații pentru a crește debitul de energie în încărcarea și descărcarea bateriei, oferind o soluție pentru nepotrivirea celulelor.

 • Optimizarea la nivel de pachet a Smart String ESS permite încărcarea și descărcarea independentă a celulelor pentru a preveni pierderea nepotrivirii.
 • Optimizarea la nivel de rack îmbunătățește debitul de energie cu 15% sau reduce configurațiile inițiale cu 15% la același debit de energie prin eliminarea riscurilor de circulație a curenților.
 • Cu răcire distribuită, diferența de temperatură din recipient poate fi controlată cu 3°C la o rată de 0,5 C, ceea ce prelungește durata de viață a bateriei cu 50%.
 • Designul complet modular, eficient și fiabil, reduce costul nivelat al stocării energiei (LCOS) cu 20% și generează mai multe venituri.
 1. O&M simplificată

Problema nepotrivirii celulelor este intensificată în timpul funcționării unei centrale fotovoltaice, ceea ce necesită opriri de rutină pentru calibrarea manuală a stării de încărcare a bateriei (SOC). Prin optimizarea exclusivă la nivel de pachet de la Huawei, calibrarea automată a SOC este efectuată fără a fi nevoie să întrerupeți operațiunile. Înlocuirea ușoară a modulelor defecte elimină necesitatea vizitelor la fața locului de către experți, reducând semnificativ costurile de O&M. Preinstalat cu celule de baterie, fiecare container cântărește mai puțin de 30 de tone, ceea ce face ușor transportul containerului.

 1. Siguranță și fiabilitate

Concentrându-se pe designul sigur, Huawei a implementat oprirea activă pe patru straturi și izolarea pasivă pe două niveluri a protecției ESS asigură siguranța completă a sistemului.

Ca răspuns la diferite modele de afaceri, Smart String ESS de la Huawei poate fi implementat în mod flexibil pentru a crea valoare pentru clienți. Soluția de stocare a energiei Huawei realizează gestionarea eficientă a descărcării bateriei cu controlerul Smart Rack, asigurând o putere mai lungă și constantă, care este esențială pentru reglarea frecvenței. În același timp, calibrarea automată a SOC și disponibilitatea ridicată a Huawei abordează provocările din industrie pentru ESS în scenariile de reglare a frecvenței, cum ar fi frecvența ridicată a echilibrului SOC și defecțiunile componentelor, reducând cheltuielile de operare pentru clienți. Pack Optimizer și Smart Rack Controller măresc puterea de ieșire cu 15% pe parcursul ciclului de viață, generând venituri mai mari pentru clienți.

III. Soluție PV inteligentă comercială și industrială 2.0: FusionSolar pentru o afacere durabilă

Cu o cererea tot mai mare din partea întreprinderilor de a reduce costurile electrice și emisiile de carbon, Huawei a lansat soluția 1+3 C&I Smart PV 2.0, care include un invertor complet nou trifazat (SUN2000-50KTL-M3), un Smart String ESS (LUNA2000-200KWH). -2H0), care poate fi cuplat cu sistemul de condiționare a puterii de 100 kW (PCS) și un optimizator PV inteligent (MERC-1100W/1300W-P). Soluția C&I Smart PV va ajuta industriile să treacă într-o eră cu emisii scăzute de carbon, cu costuri optimizate pentru energie electrică, siguranță activă și O&M inteligentă pentru o experiență îmbunătățită.

Consumul de energie electrică al întreprinderilor atinge de obicei vârfuri în timpul zilei, iar curba consumului este comparativ în concordanță cu curba PV. Costurile cu energia electrică pot fi reduse semnificativ prin utilizarea energiei fotovoltaice pentru autoconsum și prin vânzarea energiei rămase către rețea la tarife de alimentare. Instalarea unui ESS crește și mai mult rata de autoconsum la mai mult de 80% și, profitând de prețurile de vârf critice, costurile de producție pot fi reduse. Aceste soluții pot ajuta clienții să construiască un mediu cu emisii scăzute de carbon, cu o competitivitate îmbunătățită pentru dezvoltarea ecologică.

 1. Costul optim al energiei electrice

După cum se vede din comparațiile studiilor de caz, soluția C&I Smart PV de la Huawei poate crește generarea de energie cu mai mult de 2% în aceleași condiții. Când capacitatea sistemului este crescută de la 175kW la 200kW, o creștere cu 15% a volumului instalației poate contribui cu 25.000 kWh de energie electrică suplimentară. Datorită optimizării sale la nivel de pachet, Smart String ESS îmbunătățește debitul de energie cu 2%-5% pe durata de viață, ceea ce reduce și mai mult costul energiei electrice.

 1. Siguranță activă

Invertorul este echipat cu un întrerupător alimentat de AI (AFCI), care a primit cea mai înaltă certificare de nivel 4 de la CGC, pentru siguranța clienților. AFCI poate detecta locațiile defectelor de arc în module și poate distinge zgomotele de arcurile electrice, eliminând eficient alarmele false și omisiunile. Combinația dintre SSLD-TECH și AFCI oferă protecție dublă pentru sistem cu detectarea precisă a defecțiunilor DC și deconectare de urgență. Cele patru straturi de protecție ESS pot preveni pericolele de siguranță, defecțiunile sistemului și potențialele defecțiuni, îmbunătățind drastic siguranța sistemului.

 1. Smart O&M:

Instalarea optimizatorului permite managementul la nivel de modul și monitorizarea în timp real a funcționării centralei electrice, reducând costurile de O&M cu 50%. Calibrarea automată SOC a ESS elimină vizitarea personalului la fața locului și reduce costurile de operare și întreținere.

 1. Soluție PV inteligentă rezidențială 3.0: FusionSolar pentru o viață mai bună

După lansarea Soluției 2.0 Residential Smart PV „1+3+X” în 2021, Huawei a prezentat designul îmbunătățit „1+4+X” anul acesta. Dispunând de un controler de energie inteligent care conectează un controler de modul, un ESS, un încărcător EV și un sistem de management, soluția integrată permite un ecosistem inteligent de consum de energie. Acest lucru crește rata de autoconsum fotovoltaic la 90% de la 70% în generația anterioară, aducând o experiență completă de energie curată caselor cu costuri mai mici de energie electrică, siguranță activă și asistență inteligentă.

 1. Cost optim de energie electrică

Mai subțire și mai ușor, noul controler de modul inteligent SUN2000-600W-P funcționează bine pentru modulele de mare putere. Designul flexibil cuplat cu optimizatorul este potrivit pentru orice acoperiș, susținând în același timp condițiile de umbrire și instalarea multidirecțională. Producția de energie poate crește cu 27%, așa cum se vede într-un studiu de caz pilot. Compact și elegant, Smart String ESS de la Huawei acceptă configurații modulare și oferă un randament ridicat de putere, permițând clienților să se bucure de energie eficientă și curată.

 1. Siguranță activă

Tehnologia AFCI, lider în industrie, poate detecta cu acuratețe defecțiunile arcului și poate deconecta invertorul în 0,5 secunde. Îndeplinește NEC 2017, care este unul dintre cele mai stricte standarde internaționale de siguranță, optimizatorul inteligent acceptă activarea automată și manuală în caz de urgență pentru a aduce tensiunea modulelor de pe acoperiș la zero. Acest lucru ajută la prevenirea șocurilor electrice cu deconectarea rapidă. ESS respectă, de asemenea, VDE2510, unul dintre cele mai stricte standarde ale Germaniei în ceea ce privește siguranța sistemului. Toate acestea reduc la minimum pericolele de siguranță ale unui sistem fotovoltaic rezidențial pentru a oferi clienților liniște sufletească.

 1. Asistent inteligent

Asistentul de gestionare a energiei AI EMMA poate oferi estimări precise ale producției de energie fotovoltaică și ale consumului de energie electrică în gospodărie, învățând din datele mari despre condițiile meteorologice și obiceiurile utilizatorilor. Reglează automat sistemul pentru cel mai bun mod de lucru, oferind energie solară curată, asigurând în același timp confort.

Combinația dintre PV și ESS oferă energie de rezervă în timpul întreruperilor, asigurând funcționarea fără probleme a aparatelor importante, cum ar fi sistemele de securitate, echipamentele de iluminat și frigiderele, eliminând preocupările clienților cu privire la alimentarea continuă cu energie la domiciliu.

 1. Soluție inteligentă pentru micro-rețea: sursă de alimentare curată și fiabilă

Potrivit Băncii Mondiale, 840 de milioane de oameni trăiesc în zone nestabilite ale rețelei, unde electricitatea din petrol este încă obișnuită. Acest mod tradițional de generare a energiei are ca rezultat emisii mari de dioxid de carbon, costuri ridicate și eficiență scăzută, contribuind la problema răspândită a diviziunii energetice. Huawei a lansat Soluția Smart Micro-grid pentru a furniza LCOE optim pentru proiecte de micro-rețea de 100 MW cu stocare de energie, oferind o sursă de energie curată, sigură și fiabilă, cu o producție mai mare de energie și costuri mai mici.

 1. LCOE optim și sursă de alimentare fiabilă

Soluția susține în mod eficient tranziția online fără întreruperi de schimbare a rețelei de tensiune medie în deconectare/în rețea și a defecțiunilor în afara rețelei în mod eficient, pentru a evita pierderile de întrerupere a energiei de 2 milioane USD/MW în comparație cu generarea de energie tradițională din petrol. Soluția oferă o calitate optimă a energiei, ajutând la obținerea unei generații cu zero carbon și la eliminarea diviziunii energetice.

 1. Costuri reduse ale sistemului

În comparație cu generarea tradițională de energie din petrol, soluția Huawei Smart Micro-grid economisește LCOE cu peste 50%. Adoptând un raport PV/BESS de 2:1, soluția poate reduce configurațiile inițiale cu până la 50%.

 1. Siguranță activă

Echipat cu SSLD-TECH, Smart String Inverter sporește siguranța activă a centralelor electrice. Smart String ESS dispune de oprire activă pe patru straturi și izolare pasivă pe două niveluri, prevenind în primul rând riscurile.

Huawei integrează tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), electronica de putere și stocarea energiei și continuă să colaboreze cu clienții și partenerii de afaceri din întreaga lume pentru a construi un mediu cu emisii scăzute de carbon. Compania se concentrează pe atingerea obiectivului său de zero carbon și accelerarea neutralității carbonului pentru un viitor mai ecologic și mai bun.

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – s-au angajat să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creează valoare de durată pentru clienți, fac eforturi pentru a oferi oportunități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește masiv în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperiri tehnologice care duc lumea înainte. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/HuaweiEUNews

http://www.facebook.com/HuaweiRO

http://www.youtube.com/Huawei

Lasă un răspuns